Vuosi 2013

18.1.2013 Kankaan kappeli ja seurakuntakoti Maria. Sain palvella seurakunnan kutsumana hautajaisissa ja siunaustilaisuudessa. Kaikki kappaleet olivat vainajan omaisten toivomia eli Händelin Largo, Merikannon Suojelusenkeli, Bachin Arioso ja Albinonin Adagio.

14.4.2013 Suvannon kappelilla Ylivieskassa konsertti täydelle "tuvalle" eli esiinnyimme Alpo Vähäkankaan rakentamin soittimin esittämällä pitkälle hänen mielensä mukaista klassista kirkkomusiikkia ja hengellisiä lauluja sekä virsiä. Soittajina me olimme kokoonpanolla Anna Kuusniemi alttoviulu, Eeva Korhonen piano ja urut, Tapio Hirvi sello, Marko Sorvisto kontrabasso ja allekirjoittanut viuluineen. Lisäksi laulajana Vähäkankaan musiikaalisesta perheestä esiintyi kanttori Sari Vähäkangas. Olimme erittäin kiitollisia ja muistelemme tätä lämmöllä vielä kauan - mitä muuta saimme kokea niin Luojamme suurta mukanaoloa. Siitä Taivaan Isälle voimme nöyrästi olla kiitollisia - Hänen siunauksensa kantaa vastakin.

21.4.2013 Ylivieskan kirkko, messu - evankeelinen kirkkopyhä. Väkeä oli kirkossa suhteellisen paljon ja virsilaulu kaikui taas komeasti. Itse sain palvella musiikillani, joka tällä kertaa oli Griegia, Törnwallia ja pari virsimuunnosta viululle. Oli mukava soittaa ja "Ave maris Stella" sekä "Kevät" osuivat kohdilleen palautteesta päätellen. Törnwallin "Berceuse" on vähän tuntemattomampi mutta erinomaisen kaunis esitettäväksi melkein missä tahansa mihin kaunis viulumusiikki sopii. Olin kiitollinen tästä tehtävästä.

11.5.2013 Sylvi Mäki-Petäjän muistotilaisuudessa olimme Hirven perheenä esittämässä Väinö-enon ja Harrin toiveiden mukaisesti sekä viulu-sello-piano kokoonpanolla että lisättynä Hillevin, Helinän ja Kaisan lauluosuuksislla. Sellistinä siis edelleen Tapio ja pianoa soitti kahttori Johanna Hernesmaa, allekirjoittanut toimi viulistina. Esitimme useita virsiä ja hengellisiä lauluja erilaisin sovituksin.

12.5.2013 Vihannin kirkossa äitienpäiväkonsertti. Laulajina tilaisuudessa Pasi Kaunisto ja Erkki Vanhatalo sekä pianisti-urkurina Pekka Luukkonen ja viulistina allekirjoittanut. Omana soolonumeronani soitin Gunnar Törnwallin "Berceusen" ja muutoin olin taustalla laulajien hieman kevyemmän sorttisessa äitienpäiväohjelmistossa. Väkeä kirkossa oli noin 450 henkeä.

25.5.2013 Kuntokeskus Rokua musiiikkihetki lauantaina hartaitten sävelten merkeissä. Itse valitsemana Martti Murtoperän säestyksellä soitin Ole Bullin "Kun hiljaisiin hetkiin" ja loput kymmenkunta kappaletta toteutettiin toiveiden mukaan. Erittäin mukava ja lämmin tilaisuus. Kiitos Martille ja mukana olleille.

2.6.2013 Reisjärven Vattuniemessä Anu Nymanin lakkiaisissa sooloesiintyminen jossa soitin "Kun hiljaisiin hetkiin" ja "Solveigin laulun". Kappaleet jotka esitettiin vuoden 2012 Nobelin rauhanpalkinnon jakotilaisuudessa samalla tavalla soolona. Onnittelut Anulle.

6.6.2013 Kannuksn Veljeskodilla ja Kitinkannuksessa kaksi kertaa esiintyminen kahdessa eri hartaustilaisuudessa, jossa me Ylivieskan seurakunan palvelijoina olimme Veli-Matti Linnanmäki, Eeva Korhonen ja minä vastuullisina. Soitin kaksi toivottua kappaletta eli Siionin Kanteleen laulun "Oi katsohan lintua oksalla puun" ja tutun sekä tykätyn "Oi muistatko vielä sen virren".

8.6.2013 Reisjärven Pitokartanossa Hylkilän suvun sukukokous. Sooloesiintymiset jatkuvat eli soitin "Oi katsohan lintua oksalla puun" ja "Mun kaunis kotimaani". Kaksisataa kuulijaa ja lisääkin olisivat halunneet kuulla mutta lähes neljä tuntinen kokous alkoi venyä ja ajattelin jo vanhempaa väkeä ja väsymystä. Mukava tilaisuus muutoin.

12.6.2013 Ylivieskan kirkko, kesäillan konsertti, enemmän klassisen musiikin mestareita kuten Shostakovitsh, Tartini, Vivaldi, Telemann ja kotimaisista Merikanto ja Törnwall. Mukana tässä konsertissa, joka keräsi mukavasti yli 110 henkeä kuulijoita keskiviikkoiseen kirkkoon, olivat laulaja Annukka Palola, viulisti Anna Kuusniemi, urkurina ja pianistina Eeva Korhonen, sellistinä Tapio Hirvi ja viulistina allekirjoittanut Tuomo Hirvi. Ilta oli erittäin onnistunut kokonaisuus. Kiitos kaikille läsnäolleille.

4.8.2013 Ylivieskan jokikirkko Niemelänkylän kesäteatterilla. Erilainen kokemus soittamisesta. Kanttori Martti Murtoperän johdolla soitin säestäjänä viululla kansanmusiikkimessun virret ns. jokikirkossa. Virret perustuvat kansanmusiikkin ja tutut sävelmät ovat saaneet hengelliset sanat, jotka on tehnyt Anna-Mari Kaskinen. Väkeä oli teatterikatsomo täynnä ja tilaisuus oli osa kotiseutupäivää.

8.9.2013 Raution kirkko. Kirkkokonsertti sarjassa "Kanttorit ja pojat" ja illan konserti teema oli saatu Siionin Virsien vanhasta laulusta "Kiitämme Herraa laulaen...". Väkeä Raution kauniisen puukirkkoon oli koontunut sunnuntai-iltana ennätysyleisö mitä Rautiossa on ollut. Muutama penkkirivi jäi tyhjäksi. Ohjelma oli konserttisarjan ajatuksen mukaisesti puhtaasti virttä ja hengellistä laulua höystettynä muutamalla klassisemmalla kappaleella. Tapion kanssa soitimme viulu+sello+piano/urut kokoonpanolla tutun virren sovituksen "On riemu kun saan tulla" ja toisena Shostakovitsin "Preluden". Meidän lisäksi konsertissa esiintyivät laulaja Annukka Palola, urkuri ja pianisti Heidi Huhtala sekä laulaja Seppo Tastula.

2.11.2013 Reisjärven kirkko. Pyhäinpäivän iltamusiikki, Korvan perheen lapset, Antero ja minä viuluineni. Soitin kanttori Riitta Kaariniemen säestämän Loilletin Sonaatista hitaan osan, Vivaldin Adagion sekä Ole Bullin Hiljaisiin hetkiin, johon tein oman sovituksen. Erittäin mukava ilta ja onnistunut esiintyminen. Hautausmaa oli valaistu kynttilöin - näky oli todella kaunis.

10.11.2013 Ylivieska kirkko. Sunnuntain messussa avustajana lapsikuoron isänpäivän muutamassa kappaleessa obligaattoja soittaen sekä ehtoollisen aikana Loilletin Sonaatista hidas osa. Kirkossa väkeä 140 henkeä.

10.11.2013 Ylivisiekan kirkko. "Ilon kukkamaa" -levyn julkistamistilaisuus kirkossa. Levy tehtiin keväällä akustiikassa seruakunnan lapsi- ja varhaisnuorisokuoron toimesta kanttori Eeva Korhosen johdolla. Olimme avustamassa pianisti Outi Alanen ja allekirjoittanut viuluineni joissakin kappaleissa. Tässä tilaisuudessa esitimme kolme levyn kappaletta mm. nimikappaleen "Ilon kukkamaa". Erinomaista hengellistä nuoriso- ja varhaiskasvatustyötä seurakunta ja sen musiikkityö tekee. Siitä isot kiitokset.

17.11.2013 Lohtajan kirkko ja isä Esko Hirven muistokonsertti. Kirkossa väkeä todella paljon - yli 300 kuulijaa. Me esiintyjät, Arietta-kuoro, Lasse Erkkilä, Hannu Niemelä, Seppo Tastula, Tapio ja allekirjoittanut. Muistokonsertin sisältö oli kertomus yhden ihmisen musiikillisesta matkasta. Kirkkomusiikkia monelta kantilta. Kiitollisena ja muistorikasta iltaa rikkaampana - kiitos.

13.12.2013 Kalajoen kirkossa konsertti "Taas on Joulu". Kirkossa oli lähes 500 konserttivierasta. Esiintyjä kaartikin oli osin uusi eli Teija Orjala, Tiina Ylimäki, Annukka Palola, Heidi Huhtala (Kalajoen kanttoreita kaikki), Ilpo Parviainen ja Johannes Nikula laulajina sekä Annukan pojat Tomi ja Eeli ja me Tapio ja minä soittajina tuomassa väriä enempi lauluperinteeseen nojaavaan jouluiseen konserttiin. Erittäin miellyttävä ja tasokas konsertti jota oli ilo tehdä. Soitimme Händelin sonaatin ja "Nyt syttyy valot tuhannet" joululaulu sovituksen viululle, sellolle ja uruille. Erinomaisen mielenkiintoinen ja mukava konsertti ilta - kiitos!

16.12.2013 Ylivieska, Salon Maja. Ylivieskan kirkkokuoron joulujuhla ja tavanmukaisesti joululauluja sydämen kyllyydestä soittaen. Eräs mielenkiintoinen ilmiökin tuli koettua kun säilytin viulua majan yläkerrassa niin kosteus teki tepposet ja pidensi jousen jouhia niin paljon, ettei saanut kiristettyä riittävästi. No minulla on varalta aina hiilikuitujousi näitä tapauksia varten. Myös tapit nopeasti turposivat niin ettei meinanneet millään irrota. Minulla on puksipuutapit tällä kertaa ja ne näyttävät imevän suhteellisen helposti kosteutta itseensä. Kiitos toivojille ja kuulijoille. Vielä yksi "keikka" ja tämä vuosi on paketissa.

19.12.2013 Ylivieska, Suvannon kappeli. Seurakuntien eläkeläistyöntekijät olivat koolla Suvannolla ja kanttori Eeva Korhosen kanssa sain palvella soittamalla kolme joululaulua viulusovituksina. Oli ilo olla läsnä ja palkkioksi maittava seurakunnan emätien keittämä ja paistama jouluruoka. Tässä yhteydessä voinkin lausua erityiskiitokset Ylivieskan seurakunnalle - on ilo palvella kotiseurakuntaa ja viedä viestiä musiikin siivin Elävästä Jumalasta. Kiitos!