Vuosi 2020

 

Näin käännetään ensimmäinen lehti tälle vuosikymmenelle. Tammikuu oli lomakuukausi minulla jonka otin itse. Helmikuusta aloitellaan.

2.2.2020 Suvannon kappeli 1950-syntyneiden 70 v juhla ja yhteisvastuukeräys täytti saman verran eli aloitettiin v. 1950. 

Olin juhlamessussa mukana Kirkkokuorossa ja viuluinen avustin heitä laululla Loistamaan jää ja soitin lisäksi kuolleen kiitoksena Bachin virren Muista Jeesus minua. Ehtoollisen aikana Teija Siirtolan säestämänä törnwallin Berceuse ja juhlassa kahvien jälkeen Fauren Cantabile. 
Kirkko oli aivan täynnä ja juhlassakin yli sata henkeä. Olin todella ilahtunut tästä tilaisuudesta. Kiitos.

Suomeen ja maailmalle vyöryi korona pandemia joka pysäytti kaikki konsertit ja jumalanpalvelukset sekä muut tapahtumat. Elimme kotioloissa. Median keinoin pidimme hartaudet ja konsertit. Aika jää historiaan hiljaisuuden aikana.

5.4.2020 Suvannon kappeli ja korona-ajan konsertti paikallistv:hen ja nettiin. Kuulijoita ja katselijoita tv:n kautta tuhatkunta.

Yksi pääsiäisenajan palvelutehtävistä. 

Kiitos Eevalle, Annukalle ja Tiinaliisalle mukavasta yhteisestä musiikin palvelutehtävästä.

Kiitokset ja kohden pääsiäistä kiitollisin mielin. Meille annetaan toivo lahjaksi Taivaan Isältä.

Youtube linkki Paastonajan Iltamusiikkiin 

Marcello: Adagio (sello)
Bach: Muista Jeesus minua (laulu ja soittimet)
Franck: On aika muistojen (laulu ja soittimet)
Tartini: Sarabande (viulu)
Wilkomirski: Aria (sello)
Faure: Pie Jesu (laulu ja soittimet)
Erkkilä: Adagio (viulu)
Rachmaninov: Vocalise, sov (sello)
Saksalainen sävelmä: Oi Jumalain kuink iloitsen (laulu ja soittimet)
Bach: 3. soolosellosarja, Allemande (sello)

Virsi 563: Ilta on tullut Luojani

 
7.4.2020 Ylivieska Suvannon kappelin iltahartaus. Seurakuntapastori Riikka Talvitie ja kanttori Eeva Korhonen ja Tuomo Hirvi eli minä viuluineni.

Ylivieskan seurakunnan Suvannon kappelin iltahartauteen tiistaina 7.4. pyydettiin soittamaan lopuksi tämä Bachin virsi 480, "Muista Jeesus minua". Tämän soittaminen on minulle hyvin syvälle sieluun käyvä kokemus, hyvä ettei jää kesken. Eilen taas tuntui että nyt miestä viedään. 

Musiikki on tavattoman syvältä koskettava asia. MInulle.

Muista, Jeesus, minua
voimieni uupuessa.
Öin ja päivin sairaana
saanhan nytkin rukoilla.
Auta tuskan vaivatessa.
Sinä itse nöyrästi
kannoit oman ristisi.
Muista, Jeesus, minua.

Jeesus, kulje kanssani,
kun saan ahdistusta kantaa
enkä aina ymmärrä,
miksi täytyy kärsiä.
Neuvo, mikä voimaa antaa.
Tahdon kuulla ääntäsi,
ole lohdutukseni.
Jeesus, kulje kanssani.

Jääthän, Jeesus, luokseni,
muu ei riitä turvakseni.
Lempeällä kädellä
tuskan polte lievitä.
Anna valo matkalleni.
Huomispäivää tunne en,
sinä hoidat myöskin sen.
Jääthän, Jeesus, luokseni.

Virsi on rukousvirsi sairaille. Kuinka osuva tähän pääsiäiseen ja jokaiseen päivään. Kuten Jeesus sanoo: "Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat". Meistä jokainen on tämän virren rukouksen ansainnut.

Tämän virren myötä haluan toivottaa jokaiselle oikein hyvää pääsiäistä. Ollaan armollisia itsellemme ja toisillemme.

Cantio Laudis, johtaa Olli Heikkilä Antto Vanhala, viulu Saara Vanhala, viulu Visa Smolander, alttoviulu Anna Liukkonen, sello Irina Niskala, urut Tämä kappa
 
26.4.2020 Reisjärven kirkko Sanajumalanpalvelus toteutettuna nojatuolikirkkona. Kirkkoherra Sanna-Leena Lavanti ja Erkki Lavanti olivat noin niinkuin papillisina paimenina tässä korona-ajan uudenlaisessa netti- ja facebook toteutuksessa. Milla Puurula-Tilli toimi tekstinlukijana ja osallistui muutoinkin saarnaan ja muihinkin tapahtumiin. Kanttorina oli opiskelija Miika Niskanen ja suntio, laulajana Henna Haukipuro ja itse toimin musiikillisena avustajana laulaen ja soittaen viulua, jolla esitin Ilpo Nurmenniemen, Hyvä Paimen kappaleen. Lauloimme Hennan kanssa kansansävelmästä Tuomo Nikkolan tekemän dueton, "On mulla onnen päivä".
 
Kokemus oli mitä mainioin ja leppoisaa kuunneltavaa niin palvelijoilleen kuin toivottavasti kuulijoillekin.
 
Alla linkki josta pääsee Reisjärven nojatuolikirkkoon. 
 
 

1.8.2020 Kannuksen Siunauskappeli ja Seurakuntakeskus. Äitini Helvi haudattiin tänään runsaan saattoväen muistellessa ja kunnioittaessa hänen siirtymistään ajasta ikuisuuteen. Kannuksen hautausmaalla hänen leposijansa on isän vieressä länsipuolen kivipengeryksen vieressä. Siinä samassa rivissä ovat Mäki-Petäjän sisarukset ja heidän vanhempansa haudattuina.

Siunaustilaisuudessa ja muistotilaisuudessa kanttorina toimi Heli Huuki ja me pojat vastasimme musiikillisesta ohjelmasta. Siunaustilaisuus aloitettiin kappaleella "Kätes Jeesus siunaten hiljaa". Laulettiin paljon yhteisvirsiä ja seppeleenlaskun yhteydessä Tapio soitti "Levolle lasken Luojani" sekä saattomusiikkina Heli soitti "Taalainmaan virren".
Muistotilaisuudessa myös laulettiin paljon virsiä joita on suvussamme aina laulettu. Littyvät kiinteästi evankeelisuuteen ja Petäjään. Aluksi soitin Tartinin "Sarabanden", jossa Heli ja
Tapio toimivat continuona. Sen jälkeen lauloin Yrjö Karangon "Sun Henkesi sateen alle". Virren jälkeen jatkoimme Arturo Cardeluksen kappaleella "In Memoriam" ja Tapio soitti selolla Bachin "Ich ruf zu dir Herr Jesu Christ". Heli lauloi "Oi muistatko vielä sen virren" sekä "Ota hänet vastaan". Tilaisuuden lopuksi kuultiin Herran Siunaus. Äiti on hyvällä matkalla. Nyt ei kivut eikä säryt vaivaa eikä yksinäisyys. Isän haltuun.

2.8.2020 Kannuksen kirkko. Jumalanpalvelus musiikki äidin kiitosjumalanpalvelukseen. Kanttorina Heli Huuki. Soitin kiitoksena Bachin "Muista Jeesus minua" ja lisäksi Tartinin "Sarabande", Cardeluksen "In Memoriam" ja Dvorakin "Largo". Oli mukava käydä soittamassa entisessä kotikirkossani. Paljon muistoja tuli urkuparvella mieleeni.

7.8.2020 Reisjärven kirkko ja seurakuntakoti. Olin omaisten pyynnöstä soittamassa Veikko Saukon siunaus. ja muistotilaisuudessa. Siunaustilaisuuden aluksi soitin Lindbergin "Vanha virsi Taalainmaalta" kappaleen kanttori/sellisti Veera Ranuan säestämänä. Siunaustilaisuuden lopuksi "Niinkuin muuttolintusen tie" eli Matkamiehen virsi. Muistotilaisuudessa soitimme "Olen kuullut on kaupunki tuolla" ja "Kerran kaunehin". Pienet hautajaiset jossa oli saattoväkeä hyvä 50 ihmistä.

30.8.2020 Ylivieska ja Suvannon kappeli. Sanajumalanpalvelus, jossa soitin Eeva Korhosen kanssa Matthesonin Airin, kansansävelmän Kerran kaunehin ja Vivaldin Cantabilen. Jumalanpalvelus radioitiin koronarajoitusten puitteissa olleiden seurakuntalaisten läsnäollessa.

4.9.2020 Reisjärven kirkko ja Seurakuntatalo. Eeva Sitkiän hautaus ja muistotilaisuu. Paikalla noin 50 Eevan läheistä, sukulaista ja ystävää. Minulla oli  ilo ja kunnia saada soittaa tilaisuuksissa. Kun arkkua tuotiin sisään soitin Asta Isokosken urkusäestyksella Oskar Lidberin Talainmaan virren. Siunauksen yhteydessä P.J. Hannikaisen Suojelusenkelin, "maan korvessa kulkevi lapsosen tie"...Kun Eeva viimeisen kerran lähti kotikirkostaan niin hänelle soitin Thomaso Albinonin Adagion. Kaunis ja koruton tilaisuus. 
Muistotilaisuuden aluksi soitin virolaisen sävelmän "Äidin sydän". Lopuksi suomalaisen kansansävelmän "Täällä pohjan tähden alla". Kauniita kuultavia ja kiitollisia kuulijoita. Eeva Sitkiä on matkalla taivaan kotiin. Muisto elää.

29.11.2020 Kannuksen seurakuntakeskus. Sleyn talvipäivillä soitin joululauluja. Järjestäjä oli Välikannuksen osasto joka on vahvasti Petäjän suvun eli minun äidin puolen sukuni ansiota. Nykyisin Harri Mäki-Petäjä jatkaa tätä perinnettä ja tarkoitus olikin että syntymäkodissani olisi juhlaa vietetty mutta tämä corona päätti toisin ja siirryttiin seurakuntkeskukseen isompiin ja väljempiin tiloihin. Oli tosi lämminhenkinen tilaisuus. Kiitos kaikille mukana olleille.

3.12.2020 Suvannon kappeli. Joulukalenteri Ylivieskan seurakunnan sivuille. Soitin Teija Siirtolan ollessa uruissa Maasalon Hiljaa Hiljaa joulun kellot kajahtaa ja toisena Sibeliuksen En etsi valtaa loistoa. Uusi kokemus tämäkin.

19.12.2020 Suvannon kappeli. Joulukalenteriin kolmas esiintyminen eli Emmy Köhlerin Nyt syttyy valot tuhannet yhdessä Eeva Korhosen ja Teija Siirtolan kanssa, Eeva poikkeuksellisesti huilistina...