Vuosi 2016

10.1.2016 Radiojumalanpalvelus Ylivieskan kirkosta. Lorencin "Ave Maria", Moraeus "Koppången" ja Vivaldin "Cantabile". Eeva Korhonen kanttorina ja urkurina. Sain viettää hyvin Armon täyteiseksi kokemani jumalanpalveluksen palvellen oman kaupunkikuntani jumalanpalvelusryhmäläisten ohella. Markku Kärkinen lauloi jumalanpalveluksessa mieleenpainuvasti "Oi Herra jos mä matkamies maan". Olin erittäin tyytyväinen.

10.1.2016 Merijärven kirkkona toimiva seurakuntatalo. Matkasimme Ylivieskan kirkosta kappalainen Anne Sumela, kanttori Eeva Korhonen ja minä seurakuntaani palvellen Merijärvelle, jossa tapasimme ne kiitolliset ja uskolliset kuulijamme jumalanpalveluksessa kauniissa maisemassa seurakuntatalolla. Samat kappaleet soitin kuin Yliviskassakin eli Lorencin "Ave Maria", Moraeus "Koppången" ja Vivaldin "Cantabile". Mieleenpainuva päivä seurakuntaani palvellen.

15.1.2016 Ylivieskan kirkko ja seurakuntakoti Maria. Kummitätini mies Matti Hannula sai kutsun taivaan kotiin Joulupäivänä. Hänen siunaus- ja muistotilaisuudessa sain Markku Sakon kanttorina ollessa toimittaa viimeisen palveluksen Matille. Soitin "Suojelusenkelin" eli "Maan korvessa kulkevi lapsosen tie" ja "Vanha virsi Taalainmaalta" nimiset kappaleet. Tämä oli minulle palvelutehtävä ja mieluisa sellainen. Sain olla saattamassa monessa mukana olleen Matin taivasmatkalle. Toivotin hiljaa hänelle mielessäni hyvää taivasmatkaa, Jeesus myötä.

17.1.2016 Reisjärven kirkko Gideon jumalanpalvelus. Gideon veli Leo Mehtälä saarnasi tilaisuudessa ja minä olin viuluinen palvelemassa tässä tärkeässä Jumalan Sanan työssä. Olemme veljiä, jotka jaamme Jumalan Sanaa kirjoitetussa muodossa ja näin sitä julistaen. Kanttorina Pekka Luukkonen ja liturgina kirkkoherra Janne Isomaa. Soitin Vivaldin "Cantabilen", "Suojelusenkelin" ja lopuksi "Vanhan virren Taalainmaalta". Erittäin mukava tilaisuus tämäkin. Kiitos siitä.

23.1.2016 Toholammin kirkko. Aila Maunulan siunaus- ja muistotilaisuus. Olen usein ajanut Villen ja Pekan kuljetusliikkeen autoa tarvittaessa. Pekan äiti kuoli hieman yllättäen ja hän pyysi minua soittamaan äitinsä taivasmatkalle. Otin tehtävän ilolla vastaan. Soitin kaksi kappaletta eli "Suojelusenkeli" ja "Vanha virsi Taalainmaalta", nämä olivat Pekan toivomina. Tehtävä oli minulle mieluinen. Ailalle toivotan Jeesuksen matkakumppaniksi ja Pekalle ja kaikille läheisille jaksamista.

30.1.2016 Suvannon kappeli Paavo Korhosen siunaus- ja muistotilaisuus. Hyvä vuosi sitten olin soittamassa hänen vaimonsa taivasmatkalle. Nyt sotaveteraani oli saanut kutsun tästä ajasta ikuisuuteen. Kanttorina tilaisuudessa oli Martti Murtoperä, joka oli minulle iloinen yllätys. Olemme paljon tehneet yhteistyötä ja oli näin ilo tavata seurakuntaa palvellen. Siunauksen toimitti kappalainen Tuomo Kälviä. Soitin "Narvan marssin", joka sai mielestäni varsin mielenkiintoisen toteutuksen viulu-urut yhdistelmänä ja toisena "Suojelusenkelin". Täytyy sanoa, että nämä tilaisuudet puhuttelevat aina. Veteraanikuoro laulaessa "hymni soi holvissa hiljaa..." mietteeni olivat elämän aikajanan arvokkaissa kohdissa. Kunpa aina muistaisimme mikä tässä elämässä on arvokasta ja mistä meidän tulisi kiittää. Kiitos Paavo Korhonen ja veteraanit. Jumala teitä siunatkoon nyt ja taivasmatkallanne.

7.2.2016 Alavieskan kirkko, jumalanpalvelus. Viuluoppilaani Tiina Taka-Eilola ja allekirjoittanut palvelimme Alavieskan seurakunnan jumalanpalveluksessa. Kanttorina oli Eila Kotiaho. Tiinalla on menossa esiintymisharjoitukset viulistina eli olen enemmän "tohtina" kuin soittajana mukana soittamassa. Soitimme kaksi virttä nrot 54 ja 728, eli "Käykäämme nyt Jerusalemiin" ja "Sinulle kiitos Herra Jumala", lisäksi soitin muihinkin virsiin inspiroiden vähän omia juttujani. Teimme sen mitä ajattelimme eli hyvä näin. Ja kuulijat olivat kommenteista päätellen hyvinkin iloisia mukanaolostamme. Kiitos.

13.2.2016 Himangan kirkko, häämusiikkia Matille ja Jonnalle. Sulhanen halusi laulaa morsiammelle ja kirkkokansalle Josh Grobanin You Raise Me Up ja tarvitsi siihen viulusooloa ja viulua tuekseen. Olin mukana eli hoidin osani ja Singon sisarukset Matin solistiosuuden lisäksi kertosäkeet ja pianosäestyksen. Oma lahjani hääparille oli Lorencin Ave Maria. Tilaisuus oli ikimuistoinen. Kirkosta olivat lämmöt "paukahtaneet" ja ulkona muutama aste pakkasta mutta kirkossa sentään +7. Tumput kädessä epävireisellä soittimella sanoisinko ainutkertainen kokemus. Asemista etsimällä kaikki onnistui mainiosti. Kanttori soitti hanskat kädessä ja papilta "jäätyivät" sormet. Nämä häät olivat jäätävän viileät. Onnittelut!

14.2.2016 Ylivieskan kirkko ja körttikansan Virsi viikonloppu. Jumalanpalvelus körtti tapaan virret ilman säestystä ja osittain neliäänisesti. Viuluineni olin palvelemassa ja kanttori Eeva Korhonen säesti. Soitin Ahti Sonnisen "Koska valaissee kointähtönen" ja Jaakko Löytyn "Kahden maan kansalainen". Jälkimmäiseen taioin oman puumerkkini eli sovitin sen viululle. Sai hyvän vastaanoton ja pyyntöjä tuli soittaa se useammin ja joitakin jo sovinkin. Päivällä olin mukana körttiveisuissa laulajan roolissa Ylivieskan kirkkokuoron bassoja jeesaamassa. Mukavaahan tämä on palvella seurakuntaa Luojan antamin lahjoin.

28.2.2016 Reisjärven Väinölä ja Erkki Suontakasen musiikilliset muistoseurat. Erkki siunattiin haudan lepoon jokseenkin tasan vuosi sitten. Olin tuossa siunaus- ja muistotilaisuudessa soittamassa ja niinpä sain kutsun olla läsnä myös tässä Kirstin järjestämässä musiikillisessa muistoseuratilaisuudessa. Soitin P.J. Hannikaisen "Suojelusenkelin" ja Jaakko Löytyn "Kahden maan kansalainen" sekä olin mukana ihan Prima Vista ja improvisoiden Heikki Hovin nakattua nuotin eteeni muuama minuutti ennen hänen laulamaansa Kari Tikan "Sinun luoksesi Herra saan tulla" laulua. Sanoin säestäjänä toimineelle Pekka Luukkoselle, että soittaa säestyksen suoraan nuotin mukaan niin koetan "keksiä jotain". Ihmiset tykkäsivät kovasti niin jospa se oli ihan ok. Muutoin tilaisuus oli minusta juuri sellainen kuin mitä minä tulin Erkin tuntemaan ja mihin olen Kirstin osalta saanut tutustua. Asiat ovat mutta "kaikki on niin hiljaa mun ympärilläin". Kutsuttuina paikalla 60 ihmistä. Kiitos!

19.3.2016 Earth Hour Ylivieskan kirkko. Maailma säästää ympäristöä ja luonnonvaroja pitämällä tunnin energiankulutuksen minimissään. Ylivieskan kirkko oli kynttilöin valaistu ja sain olla Veli-Matti Linnanmäen ja kanttori Eeva Korhosen kanssa osa tätä tapahtumaa. Soitin Bachin Arioson omalla tavalla säestys sovitettuna ja Antonin Dvorakin Uuden maailman sinfoniasta Largon sekä Erik Satien Gymonopedie nro 1 viululle ja uruille sovitettuna. Oli todella kaunis kirkko luonnon valossa ja tunnelma oli jotain uskomatonta. Kaunista.

23.3.2016 Ylivieskan kirkko. Hiljaisen viikon Sanan ja musiikin ilta. Kanttorina Eeva Korhonen ja tekstit luki kirkkoherra Timo Määttä. Soitin Marcellon sonaatista G kaksi osaa Largo ja Andante sekä Mozartin Ave Verum Corpus ja lopuksi Bachin virrestä 480 tehdyn sovituksen Muista Jeesus minua. Pääsiäisen sanoma vetää hiljaiseksi isonkin miehen. Minulle hyvin merkityksellinen ilta.

Ylivieskan 200 vuotta vanha kirkko paloi lankalauantaina tuhopolton seurauksena. Nuo kaksi edellä kuvaamaani tilaisuutta jäivät musiikillispainotteisina sen kirkon viimeisiksi.

3.4.2016 Suvannon kappelikirkko. Ylivieskan kirkko tässä muuttuneessa tilanteessa. Suvannon kappelikirkon kellot kutsuvat nyttemmin seurakuntaa juhlaan. Tulipalossa menetetty 200 vuotias kirkko Kalajoen rannalla on raunioina. Silti väki kokoontuu edelleen kirkkoon Jumalan Sanan ja kirkkomusiikin ääreen. Tänään sain olla ensimmäistä kertaa esiintymässä ja palvelemassa tutulta paikaltani viuluineni. Eeva kanttorina, liturgina Anne Sumela ja Eeva-Kaisa Laakko puhujana sekä suntio Hannu Jussipekka kirkonpalvelijana. Soitin Marcellon sonaaatista G kaksi osaa Largo ja Adagio sekä Bachin Arioson ja virren 480 kuolleiden kiitoksena, Muista Jeesus minua. Herra meidän on tyyntyminen tahtoosi tässä muuttuneessa tilanteessa. Seurakunta saa uuden kirkon sitten joskus.

3.4.2016 Alavieska sali ja musiikkiluokka. Kansalaisopiston työnäytteena viulunsoiton osalta kävimme Alavieskan yhtenäiskoulun musiikkiluokassa esittelemässä viuluopetusta oppilaani Tiina Taka-Eilolan kanssa soittaen Telemanin Gavotti nimisen duon. Viiden minuutin esittelyn tarkoitus on tuoda kansalaisopiston roolista tietoa viulunsoiton opetukseen. Onnistuimme ja toivottavasti saimme asialle innostuneita.

3.4.2016 Seurakuntakoti Maria. Ylivieskan kirkon raunioiden läheisyydessä pidettiin rukous- ja hartaushetki. Seurakunnan työntekijät olivat rakentaneet kukin vuorollaan oman puheenvuoronsa ja muistelunsa virren varaan. Timo Määttä hoiti järjestelyn kirkkoherran ominaisuudessa. Muuten paikalla olivat diakonit Marja Määttä ja Satu Similä sekä kappalainen Anne Sumela sekä me musiikkipuolen edustajat kanttori Eeva Korhonen ja allekirjoittanut. Sali oli tupaten täynnä eli vähintänkin se 400 seurakuntalaista. Soitimme Satien Gymnopedien ja Dvorakin Largon sinfoniasta Uudelle Maailmalle. Jäi hyvä mieli tästä tilaisuudesta.

17.4.2016 Reisjärven kirkko, keväinen Iltamusiikki klassisen ja hengellisen musiikin äärellä. Laulajina Henna Haukipuro ja Heikki Hovi sekä yhteislaluin koko seurakunta. Pekka Luukkonen toimi urkurina ja pianistina sekä Ari-Pekka Paananen piti iltahartauden. 
Soitin Bachin virren 480 pohjalta tehdyn sovituksen viululle ja uruille "Muista Jeesus minua". Toinen Bach oli Arioso. Benedetto Marcellon sonaatista G-duuri soitin kaksi hidasta osaa eli Largo ja Adagio. Erik Satie on jotenkin lumonnut minut yksinkertaisuudessaan, Gymnopedie I sai tulkinnan viululla ja uruilla soittaen. Camille Saint-Saensin Joutsen lienee niitä soitetuimpia näin kevääseen sopivana. Viululle tehty sovitus oli onnistunut kokonaisuus. Illan viimeisenä omana tulkintanani soitin Anton Dvorakin Largon, Uuden maailman sinfoniasta. Olin tyytyväinen ja musiikillisesti "ravittu" illan annista. Heikki Hovi lauloi Kari Tikan Sinun luoksesi Herra saan tulla ja skånelaisen sävelmän Mua siipeis suojaan kätke, johon soitin välisoitot ja alku- sekä loppusoiton. Henna Haukipuro lauloi Oskar Merikannon Ave Marian, joka tunnetaan myös Rukous nimellä. Pekka Luukkonen urkurina esitti Duboisin Communion ja Guilmantin Reverien. Kiitos kaikille mukana olleille.

24.4.2016 Suvannon kappeli "Kyllä kirkoille" -konsertti. Kanttorit Eeva Korhonen ja Teija Siirtola ja sellisti Tapio Hirvi ja Tuomo Hirvi, viulu. Kirkkoherra Timo Määttä kokosi hartauspuheessaan illan annin yhteen. Ohjelma alkoi Eevan soittamalla urkusoololla Bach: Vater unser im Himmelreich. Tapio soitti kappaleet Sibeliuksen Religioson ja Hannikaisen Rauha-nimisen kappaleen. Sonnisen/Malmivaaran Koska valaissee kointähtänen lauloi Teija ja Tapio sekä Eeva hoitivat säestysosuuden. Teijan toinen laulu oli Franckin Leivästä enkelten, jossa Eeva hoiti urut ja minä viulistina "komppasin" . Teija lauloi lisäksi Merikannon Linnulle kirkkomaalla ja Maasalon Rukouksen Eevan säestämänä. Eeva huilulla ja Tapio sellolla sekä Teija pianistina esittivät Händelin sonaatista hitaan osan g-mollissa. Tapio ja Minä soitimme Händelin Impertinencen g-molli. Eeva, Tapio ja minä esitimme Cardeluksen In Memoriam. Itse soitin Eevan urkusäestyksellä Bullin Paimentytön sunnuntain ja Lövlandin Adagion. Kiitokset noin 80 paikalle tulleelle. Kirkko sai taas lisää rahaa rakentuakseen paikalleen ylivieskalaiselle maaperälle. Kiitos.

2.5.2016 Kerttula-talo, Saalasti-sali, Nivala. Viuluviikari innostui laulutuntien ottamisesta tässä päivänä muutamana noin vuosi sitten. Soitin Olena Mihailovalle, josko olisi mahdollista päästä oppiin. Vuoden olen nyt käynyt ja tänään maanantaina Olena sanoi, että laulat sitten oppilaskonsertissa. En minä kehdannut kieltäytyäkään ja niinpä viuluviikarin viulu oli hiljaa ja sain kuunnella useamman viulistin soittoa ja itse aloitin heti korkealentoisesti Sarastron aarialla oopperasta Taikahuilu, "O Isis und Osiris". Ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta. Silti mielestäni alku oli sen arvoista kuin arvelinkin. Pikkusen jännitystä ilmassa mutta sittenkin ihan kohtuullinen suoritus. Olen itselleni armollinen, kukaan ei ole seppä syntyessään. Josko ensi kerralla taas vähän rutinoidummin ja sitten seuraavalla taas lisää rutiinia mutta toivottavasti aina niin, että saan olla oma itseni. Olenalle kiitos tästä vuodesta, ensi vuonna jatketaan.

14.5.2016 Vieremän kirkko Iltamusiikkitilaisuus Ylivieskan kirkkokuoro, Teija Siirtola ja allekirjoittanut Ylivieskan kirkon rakentamisasialla Sisä-Savossa sen Ponsse pitäjässä ja Niskaen hiihtäjäsisarusten Kerttu ja Iivo kotipitäjässä. Tutustuttiin mennessä Iisalmeen ja kanttori Toni Timlinin johdolla Vieremään. Soitin Teijan säestyksellä Dvorakin Largon, Lövlandin Adagion ja Cardeluksen In Memoriam. Onnistunut kokonaisuus. Kiitos kuorolle ja vierailuisännille mielenkiintoisesta päivästä.

19.6.2016 Lohtajan kirkko Hiiltynyt Risti-konsertti, Eeva Korhonen, Teija Siirtola, Hannu Niemelä, Tapio Hirvi ja allekirjoittanut Ylivieskan uuden kirkon rakennuspuita keräämässä. Kuulijoita oli kirkko reilusti puolillaan eli noin 300 henkeä. Soitin Dvorakin Largon, Lölandin Adagion sekä Tapion kanssa Cardeluksen In Memoriam ja Händelin Imön jälkeen Impertinence g-molli. Lisäksi omat osuutemme teimme Hannun ja Teijan laluihin Nyt vielä etehesi, Leivästä enkelten, Pienen iltarukous, Niin suuri oot, On Jeesus lunastuksein sekä Kirkon kellot. Olemme iloisia, että tuhotyön jälkeen Ylivieskan seurakunta saa laajalti tukea. Näin myös Lohtajalta.

7.7.2016 Raution kirkko Iltamusiikkia Rautio-viikon konsertissa kanttori Taija Korri, Pauliina Somunen laulu ja allekirjoittanut viuluineen. Soitin erinomaisen uuden "tuttavuuden" Taijan kanssa neljä kappaletta eli Dvorakin "Largo", Lövlandin "Adagio" ja Lindbergin "Vanha virsi Taalainmaalta" sekä Vesa Erkkilän "Adagion". Lisäksi Pauliinan taustalla soitin viulustemmat kappaleisiin "Varjoista maan", "Kirkossa" ja "Saviruukku". Väkeä kirkossa oli yllättävän paljon eli kirkko puolillaan. Olimme erittäin tyytyväisiä iltaamme. Kiitos rautiolaiset ja erityisesti Taija!

30.7.2016 Reisjärven Pitokartano Hylkilän sukujuhla. Vaimoni Astan äidin puolen sukujuhla kokoaa Hylkiset aina kolmen vuoden välein Reisjärvelle. Hyvissä ajoin sain määräkyksen ottaa viulu mukaan. Säestäjän kanssa oli viime hetkeen pienet jännitykset ilmassa. Vihdoin edellisenä päivänä löytyi Tuija Syrjäniemi Haapajärveltä säestäjäksi, kiitos siitä Tuija. Soitimme Vesa Erkkilän Adagion, joka herätti huomattavasti keskustelua. Kuka Erkkilä ja miten kaunis olikaan...no yritin kertoa vähän lankaa tähän sävellykseen. Toinen olikin tutumpi Anderssonin Oi katsele lintua oksalla puun. Mukava tilaisuus ja hyvä paikka soittaa. 

31.7.2016 Ylivieska Niemelänkylän kesäteatteri ja kansanmusiikkimessu. Liturgina ja puhujana kappalainen Anne Sumela ja kanttorina Teija Siirtola, joka ensimmäisen kerran soitti myös viulua minun kuulteni. Soitettiin duettona Juottomarssi. Muutoin soitin tämän kansansävelmille perustuvan Annamari Kaskisen sanoittaman messun viuluosuudet. Oikein mukava ilta. Kiitos!

14.8.2016 Suvannon kappeli Ylivieska. 

"Sain eilen käteeni uuden viulun. Alpo Vähäkangas on viulun tekijä.

Erityistä tässä viulussa on, että se on tehty palaneen Ylivieskan 
kirkon säilyneistä lankuista ja lattian alta löytyneistä hirsistä.

Jostakin syystä se luovutettiin minulle, että soittaisin huomenna klo 
10 messussa Suvannon kappelissa tällä viululla seurakunnan yhteisessä 
juhlassa. Palvelutehtävä on mieluinen. Toiveena oli, että yksi kappale 
olisi Konsta Jylhän "Pyhäaamu Herran temppelissä". 
Viulu jää seurakunnalle käytettäväksi siinä tarkoituksessa, johon nuo 
rakennustarpeet on siunattu. Toistaiseksi se on minulla käytössä. Oma 
viuluni ja jouseni on mestari Alpon tekemä eli siitä yhdennäköisyys.

Muut kappaleet huomisessa messussa ovat Fauren "Cantabile", Vesa 
Erkkilän "Adagio", Törnwallin "Berceuse", Moraeuksen "Koppången". 
Kiitosmusiikkina sovitan tässä illan aikana virrestä 620 viuluversion.

Toivon tälle viululle pitkää ikää, että se saisi jatkaa palvelutehtäväänsä näin rakentuneena."

Tällaisen päivityksen kirjoitin eilen Facebookiin. Nyt on messu soitettu ja kiitollisena saan palata kirjoittamaan tätä päivitystä. Olen vähän hämilläni. Luoja on siunannut minua paljolla. Kunpa osaisin oikein kiittää sekä kuulijoita, "kehujia" että hyviä ystäviä lahjasta. Kiitos.

3.9.2016 Ylivieskan jätekeskus klo 10.00 alkaen Vestian ja Ylivieskan seurakunnan yhteinen tiedotustilaisuus ja tutustumistilaisuus uuden kirkon rakentamistalkoista ja toisaalta vanhan palaneen kirkon osiin tutustuminen ja mitä kaikkea niistä on tehty. Tilaisuudessa sai jokainen ottaa osan palaneesta kirkosta muistoksi tuleville polville omaan käyttöön.
Minun osani oli esitellä soittaen Alpo Vähäkankaan rakentama viulu ja kotelo sekä jousi kirkkotalkoiden käyttöön. Rakentamisessa on käytetty kirkon puuta. Soitin kaksi virttä "On riemu kun saan tulla" ja "Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan". Lisäksi "On laiva valmiina lähtöön" kappaleen. Paikalla oli lehdistöä ja mm MTV3 uutistoimitus ja pätkä esitettiin seiska- ja kymppiuutisissa musiikkeineen. Mukava tilaisuus ja hyvä Anne Sumelan hartaus.

3.9.2016 Reisjärven kirkkomaa ja Anttilan sukutila Lehtoniemessä. Ystäväni Pauli "Paavali" Isoahon siunaus- ja muistotilaisuus klo 12.00. Paulin siunaaminen tehtiin ns hautaan siunaamisena ja keirkkoherra Janne Isomaa puhui todella kauniisti. Kaunis ja mieleenjäävä tilaisuus. Muistotilaisuudessa soitin ja lauloin "On laiva valmiina lähtöön", joka oli Paulin lempi lauluja. Samalla kerroin muutaman muiston tähän liittyen. Lisäksi pyydettiin ylimääräistä ja niinpä soitimme Prima Vista Vesa Erkkilän "Adagion" kanttori Pekka Luukkosen säestämänä. Aivan upea tilaisuus ja erinomaisesti khra Janne Isomaan sanat osuivat. Kiitos.

4.9.2016 Reisjärven kirkko ja jumalanpalvelus. Kuolleiden kiitoksena Paulille soitin Erkkilän "Adagion". Jumalanpalveluksen jälkeen siirryin Vanhusten kirkkopyhän tilaisuuteen seurakuntatalolle, jossa soitin kanttori Pekka Luukkosen säestyksellä Dvorakin "Largon".

18.9.2016 Ylivieskan Suvannon kappeli. 50 vuotta sitten ripille päässeet pyysivät soittamaan omaan juhlaansa ja messuun. Soitin Teija Siirtolan ollessa kanttorina Schumannin Träumerein, Massenetin Elegian, Vesa Erkkilän Adagion ja kuolleille kiitoksena Oi muistatko vielä sen virren. Samalla esittelimme tähän joukkoon kuuluvan Alpo Vähäkankaan kirkkoviulun.

25.9.2016 Suvannon kappeli Ylivieskan kirkko. Kanttori Teija Siirtolan virkaan siunaaminen ja jumalanpalvelus. Kirkkokuoro ja minä viuluineni mukana sekä julistustyön johtokunnan varapuheenjohtajana muutoinkin palvelemassa. Viuluobligaatto pieneen messukantaattiin "Lahjoita Herra perheisiimme". Mukava ja mielenkiintoinen kappale soitettavaksi, vaativa mutta samalla hyvin musikaalisesti toteutettu.

Viikoilla 38 ja 39 kirkkoviulun esittely kaikilla Ylivieskan kouluilla ja samalla Gideon Uudet Testamentit 3/4 luokkalaisille. "Kirkkoviulu" on Alpo Vähäkankaan Ylivieskan palaneen kirkon puista tehty kotelo ja viulu, joka jää Ylivieskan seurakunnan haltuun ja omistukseen.

27.10.2016 Sipilän vanhainkoti Ylivieska. Hartaushetki seurakunan palvelutehtvänä yhdessä Teija Siirtolan ja Veli-Matti Linnanmäen kanssa. Ole Bullin "Kun hiljaisin hetkin" ja Kreeta Haapasalon "Kanteleeni" sai uusia ihailijoita ja kirkkoviulua paljon ihailua osakseen.

28.10.2016 Heikkilän kappeli ja Maria. Annikki Poutiaisen siunaustilaisuus ja muistotilaisuus. Toivottuina omat sovitukset hengellisistä lauluista "Sua kohti Herrani", "Oi Herra luoksein jää", "Matkamiehen virsi - niinkuin muuttolintusen tie" ja "Päivä vain ja hetki kerrallansa". Kanttorina Markku Sakko ja pappina Eija Seppä.

27.11.2016 Alavieskan kirkko. I adventin messu Alavieskan kirkossa Händelin Riemuitse tytär Siion ja mukana useissa kuoron ja seurakunnan yhteisissä virsissä ja laluissa viuluineni. Kirkossa huomattavan paljon väkeä ja ensimmäisen kerran sain kokea, kun kirkkokahvit juotiin kirkkotilassa. Oudolta tuntui. Mukana kanttorina Veli Ainali ja Alavieskan kirkkokuoro sekä minä viuluineni.

2.12.2016 Seurakuntakoti Maria Mikaelin seurakunnan lahjoittamien urkujen ja Alpo Vähäkankaan lahjoittaman viulun käyttöönottokonsertti. Olipa mukava musisoida kanttoreiden Eeva Korhonen ja Teija Siirtola kanssa. Teija soitti viulua laulamisen ohella ja Eeva oli urkurina itseoikeutetusti. Hyvin jouluinen ohjelma eli Bachia, Homilusta, Faureta ja Maasaloa sekä Hannikaista ja Lorencia sekä Rantaa ja lopuksi Buxtehudea. Urut ja viulu saivat arvoisensa siunauksen kirkkoherra Timo Määtän johdolla sekä seurakuntalaisten läsnä ollessa.

11.12.2016 Suvannon kappeli Ylivieska. Lähetys ja diakoniaväen joulujuhla. Yksi tämän vuoden kohokohdista. Oli todella lämmin, avoin tilaisuus tavata todella kokenutta ja ansioitunutta seurakuntaväkeä. Kanttori Teija Siirtolan kanssa soitin "kirkkoviululla" Sibeliuksen Topeliuksen sanoihin säveltämän "En etsi valtaa loistoa" ja Konsta Jylhän "Joululaulun". Kiitos tästä tilaisuudesta järjestäjille, teette uskomattoman arvokasta työtä.

18.12.2016 Merijärven kirkko Merijärvi. Kanttori Eeva Korhosen ja pastori Veli-Matti Linnanmäen kanssa Merijärven kirkossa jumalanpalveluspavelijana. Viululla joululauluja kolme kappaletta eli Ilkka Kuusiston sovittama englantilainen kansansävelmä "Ensimmäinen Joulu", Sibeliuksen "En etsi valtaa loistoa" ja lopuksi Armas Maasalon Enkeli taivaan-virren säestyksellä "Mä kanssa enkelten".
Illalla poikkeuksellisesti kuoron matkassa Urheiluhallilla lauloin Kauneimmat joululaulut. Oli oikein mukava neljäs adventtisunnuntai. Nyt voi Joulu tulla.

20.12.2016 Suvannon kappeli ja omaishoitajien joulujuhla. Sain palvella seurakuntaamme viulistin paikalta yhdessä Eeva Korhosen, kirkkoherra Timo Määtän ja diakoni Jaana Tuomen kanssa. Ilta oli todella erityinen sen Timon nostaman teeman takia "Minä tulin sinua varten". Tämä on Kairosmajan ja Revontulikappelin luojan Erkki Lemisen teksti, se kosketti syvältä.
Itse soitin joululaulut "En etsi valtaa loistoa", "Ensimmäinen joulu" ja "Mä kanssa enkelten". Tämä ilta oli erityinen, puhutteli ja rakensi.

25.12.2016 Suvannon kappeli ja kaksi jouluaamun jumalanpalvelusta eli klo 7.00 ja 9.00. Aamulla olimme Kirkkokuoron matkassa eli laulelua ja sitten sitä viulunsoittoa. Soitin Armas Maasalon "Mä kanssa enkelten" ja Eeva säesti urkurina. Toisessa jumalanpalveluksessa oli enemmän show meininkiä kun oli Virsikuoro johtajanaan tolpantaakse kurkkija Ilpo Nurmenniemi. Sellaista se elämä on. Jotkut vain haluavat olla esillä enemmän ja toiset vähemmän.

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu