Vuosi 2018

Tästä se alkaa vuosi 2018. 

 18.3.2018 Suvanon kappeli Messu. Tämän viikonlopun vieraita Blogimetsästä eli Anne Mikkola ja Martti Tuure. Ilta juteltiin monenmoista ja sunnuntaiaamun minulla oli messussa soittojuttuja Eeva Korhosen kanssa. Anne ja Martti tulivat mukaan ja oltiin samalla lähetyskahveilla jossa kerrottiin Nepalin lähetyksestä. Messussa soitin Cesar Franckin Ave Marian, kuolleiden kiitoksena Haapasalon Kanteleeni ja ehtoollisen aikana Gabriel Fauren Elegien sekä messun lopuksi Micael Lorenin Ave Marian. Väkeä tuvan täydeltä, oli ilo palvella.

25.3.2018 Reisjärven Seurakkuntakoti. Tänä vuonna 70- ja 80-vuotta täyttävien juhlapyhä. Alkoi Jumalanpalveluksella kirkossa ja sieltä juhlaan seurakuntakodille. Henna Haukipuron kanssa lauloimme duettona Merikannon "Oi kiitos sä Luojani armollinen" ja viululla soitin virret "Päivä vain ja hetki kerrallansa" sekä "Oi Isä vanhuudessa". Kanttorina oli ylivieskalainen Sanna Polso os Heikkilä, joka on A-kanttorin tutkinnon jo suorittanut ja saa pätevyyden merkiksi lopputodistuksen tänä keväänä. Toivotan hänelle kaikkea hyvää kuten myös juhlansa ansainneille reisjärvisille. Saimme Hennan kanssa paljon uusia tuttavia ja ystäviä musiikillamme.

28.3.2018 Suvannon kappeli Ylivieska. Kärsimysvirsien ilta, jossa soitin Eeva Korhosen kanssa Fauren Cantabilen, Vesa Erkkilän Adagion ja Erik Satien Gymnopedien. Ilta oli onnistunut kokonaisuus Niko Salmisen juontamana. Ylivieskan seurakunta on kyllä hyvä ja monipuolinen seurakunta myös työyhteisönä. Hannu Jussi-Pekka oli suntiona ja seurakuntaa läsnä vajaat viisikymmentä. Kiitollisin mielin teimme mitä olimme saaneet tehtäväksi. 

29.3.2018 Suvannon kappeli kiirastorstain messu. Kirkko eli kappeli oli täynnä seurakuntalaisia ja saimme Kirkkokuorona olla esilaulajina. Täytyy sanoa, että paikkalla ollut koko seurakunnan papisto ja me kuorolaiset loimme tunnelman jossa Jumalan Armo tuli lähelle hiljentyneessä pimeässä kirkkosalissa. Upea kiirastorstai ilta josta oli kiireen vilkkaa riennettävä Reisjärvelle jossa huomenna messussa esilaulajana Moitteissa. Pitkäperjantaita kohti mennään.

30.3.2018 Reisjärven kirkko ja pitkänperjantain jumalanpalvelus. Sain olla esilaulajana ns. Moitteita laulamassa Kristuksen Ristin juurella. Siinä sitä mykistyy. Kiitos Sanna-Leena, Sanna ja Henna. Pitkänperjantain aamua ei voisi paremmin viettää.

30.3.2018 Suvannon kappeli Ylivieska. Pitkänperjantain Jeesuksen kuolinhetken jumalanpalvelus oli taas vaikuttava kokonaisuus jossa sain palvella seurakuntaani olemalla osa Eeva Korhosen kokoamaa ns. projektikuoroa. Pääsiäisen synkimiä hetkiä, yön synkkyyttä saimme kokea. Väkeä kappeli melkein täynnä.

7.4.2018 Kannus Mikaelin kappeli ja Matti Mäki-Petäjän siunaus ja muistotilaisuus Rauhalassa. Soitin siunaustilaisuuden alkajaisiksi Lindbergin Vanhan virren Taalainmaalta. Kanttorina toimi Heli Huuki. Muistotilaisuudessa soitin Vesa Erkki Adagion ja yhdessä Helin ja Tapion kanssa esitimme Bachin virren 480, Muista Jeesus minua. Olipa mukava tavata sukulaisia ja tuttuva Välikannuksesta.

7.5.2018 Saalasti sali Nivala. Kansalaisopiston kevätkonsertti. Lauloin Olena Mikhailovan haitarisäestyksellä Suomalaisen kansanlaulun "Soittajapaimen". Oikein oli mukavaa avata konsertti tällä. Lopuksi lauloimme kvartettina Essi Sakko, Henna Haukipuro, risto Oja ja Tuomo Hirvi Taja Astarin säestämän Oskar Merikannon säveltämän ja Eino Leinon sanoittaman "Oi kiitos sä Luojani armollinen". Oli oikein mukava laulaa. Kiitos.

13.5.2018 Suvannon kappeli Ylivieska. Ylivieskan kirkkokuoron kevät- ja äitienpäiväkonsertti. Kuoro lauloi erittäin hyvin ja oli ilo olla mukana. Kuulijoitakin mukavasti superkauniista kesäillasta huolimatta. Soitin omana viuluosuutenani Ole Bullin "Paimentytön sunnuntain" ja toisena virolaisen kansansävelmän "Äidille". Teijan piti se laulaa mutta ääni oli mennyt ja jouduin ihan prima vista siihen hommaan. Lisäksi soitin ogligaaton kuoron kappaleeseen "Loistamaan jää". Oikein mukava ilta.

29.6.2018 Kalajoen kirkko, Evankeliumijuhlien konsertti "Tälle kalliolle rakennan". Kirkkotalkoisiin liittyvä konsertti Ylivieskan Kirkkokuoron ja Gospelkuoro Riemun yhteisvoimin. Teija Siirtola johtaa näitä molempia. Kirkkokuoro lauloi ja minä mukana "Soi kunniaksi Luojan", "Kiitos Jumalamme", "Sinä olet Kristus", "Vesi ja vilja ja viinipuu", "Lähetä meidät", "Sinua siunata tahdon" sekä "Saman korkean taivaan alle". Säveltäjäniminä Sibelius, Simojoki, Nikunen ja Leppilampi.

22.7.2018 Karjalaisten kirkkopyhä Ylivieskan Suvannon kappelilla ja valtakunnallinen kolehti kaikissa Suomen kirkoissa Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen. 
Oli todella miellyttävä tehtävä palvellla seurakuntaa ja karjalaista kulttuuria ylläpitää tässä Karjalaisessa messussa jonka rungon on tehnyt sävellyksineen Tapani Nuutinen. Omalta osaltani soitin Arturo Cardeluksen "In Memoriam", Gabriel Fauren "Cantabilen" ja Aili Runne on säveltänyt tutun "Laps olen Karjalan". Kanttorina tässä messussa oli aivan erinomainen kesäkanttorimme Heidi Heikkala. Kirkkokansaa oli erittäin paljon. Karjala ja uusi kirkko on meille ylivieskalaisille seurakuntalaisille tärkeitä molemmat.

15.9.2018 Reisjärven kirkko ja seurakuntakoti. Vieno Hylkilän siunaus- ja muistotilaisuus. Sain kutsun viulusolistiksi 97 vuotiaan Vienon läheisiltä. Oli ilo päästä vielä isoihin hautajaisiin jossa kirkko oli lähes täynnä ja seurakuntakoti täynnä läheisiä, ystäviä ja muuten Vienon kanssa tutustuneita. Siunaustilaisuudessa,jossa pappina oli Jaakko Rantamäki ja kanttorina Tuija Syrjäniemi soitin aluksi Lindbergin Vanha virsi Taalainmaalta, omaisten laskiessa seppeleen Haapasalon Kanteleeni ja lopuksi Albinonin Adagion. Nämä kaikki olivat Vienon pojan Heikin toiveita. Muistotilaisuuteen hän toivoi vain P J Hannikaisen Suojelusenkeliä. 
Hautajaiset olivat tämän päivän mittapuun mukaan isot eli saattajia oli kaikkiaan 150 noin suurinpiirtein. Hylkilän suku on yksi Reisjärven kantasuvuista. Hylkirannalla oli aikanaan mm kolme Uuno Hylkilää. Vienon mies oli Uuno mutta sanottiin Hakalan Uunoksi, että erotti kahdesta muusta. Mieleenpainuva tilaisuus.

16.9.2018 Reisjärven kirkko. Jumalanpalveluksessa olin paikalla lähinnä soittamassa Vienon muistokynttilän syttyessä Suojelusenkelin mutta osallistuin sitten muutoinkin Jumalanpalvelukseen soittamalla mm vastausmusiikkina virren 512 "Jo varhain Herra annoit". Kanttorina toimi Tuija Syrjäniemi.

23.9.2018 Suvannon kappeli Ylivieska. Rauhan Sanan syyspäivät ja messu. Kanttorina Eeva Korhonen. Soitimme kaksi Vivaldin kappaletta eli Sonata da Camerasta Adagio osan ja huilusonaatista osan Cantabile. Kaksi kappaletta Rauhan Sanan laulukirjasta Siionin Matkalaulut soitin kappaleet Mun kotini Taivaassa ihana on ja toisena virren On koti jonne myrskyt maan. Lisäksi Lovlandin Adagion jonka on tehnyt tunnetuksi Segret Garden. Erittäin monta kiittävää kommenttia sain osakseni. Luojalta saatuja lahjoja käytän ja itse yritän sen mitä pyydetään ja eteen tuodaan. Kiitos kaikille kiittelijöille. Isän haltuun.

2.11.2018 Himangan kirkko. Kalajoen kanttorikolmikko Annika Kuntsi, Annukka Palola ja Heidi Huhtala järkkäsivät kaksi iltamusiikkitilaisuutta toinen Himangalle ja saman iltana parin tunnin välein Rautioon. Olin mukana viuluineni soittamassa Bachin Muista Jeesus minua, Erkkilän Adagion ja cardeluksen In Memoriam kappaleet. Oli taas ilo tehdä tälläkin porukalla kirkkomusiikkia. Heikki Saukko mieslaulajana täydensi "joukkueen". Kirkossa oli väkeä reilusti toistasataa eli paljon. Tuttuja oli Ylivieskaa, Kannusta ja Kokkolaa myöten.

2.11.2018 Raution kirkko. Kuteen edellä kerroin niin sama porukka siirtyi Rautioon ja täsmälleen samalla ohjelmalla. Sielläkin kirkkoon oli saapunut väkeä todella paljon satakunta sanoisin.

3.11.2018 Reisjärven kirkko, "Lohdutuksen lauluja". Olin mukana tässä illassa jossa iltamusiikin merkeissä kokoonnuttiin Pyhäinpäivän ajatusten äärelle. Soitin Cardeluksen In Memoriam kappaleen ja osana Henna Haukipuron laulua Järnefeldtin Kehtolaulun. Lisäksi lauloimme Hennan kanssa osin myös viuluosuuksin "Mä laulelen nyt verestä" ja Franckin "Panis Angelicus" kappaleet Anni Hilli-ahon säestämänä. Heikki Hovin laulussa "Sinun luoksesi Herra saan tulla" soitin viuluobligaatot ja muutaman välisoiton. Tuija Syrjäniemi säesti. Mukava ilta josta jäi lopulta hyvä mieli. 

11.11.2018 Reisjärven kirkko, Isäinpäivän konsertti "Siunaa Suomen maa" Nivalan sekakuoro johtajanaan Olena Mikhailova, solistit Henna Haukipuro, Essi Sakko, Risto Oja, Kaisa Pihlajaniemi, Outi Pudas huilu ja Tuija Syrjäniemi pianosäestykset sekä allekirjoittanut laulu ja viulu. Laulettiin duettona ja kvartetilla. Franck, Panis Angelicus, Merikanto, Oi kiitos sä Luojani armollinen sekä Händelin, Largo eli lauluna On alhoissa maan. Haasteellinen juttu sikäli että samassa kappaleessa sekä soolona viulu sekä laulajana vähän sooloa ja duettoa. Mutta kun on tarkkana kuin porkkana niin asiat menevät kohilleen. Oli oikein hauska ja mukava ilta. Väkeä kirkossa oli satakunta ihmistä. 

21.11.2018 Kannuksen-Toholammin kansalaisopiston syysmatineassa Toholammin kulttuurisalissa olin ensimmäisen kerran esiintymässä. Lauloin tällä kertaa Veikko Samulin ja Juha Vainion "Mun sydämeni tänne jää" Satu-Maarit Huhtalan säestämänä. Oli mukava kokemus.

25.11.2018 Reisjärven kirkko Gideon messu. Me kaksi Gideonia eli Leo Mehtälä ja minä saimme olla seurakunnan juhlassa palvelemassa. Leo saarnasi ja avusti ehtoollisen jaossa kirkkoherra Sanna-Leena Lavantia ja minä totutusti palvelin viulistina. Miika Niskanen toimi kanttorina, kertoi opiskelevansa Oulussa lääkäriksi. Soitin Vesa Erkkilän Adagion, Matthessonin Airin ja Tartinin Sarabanden. Kiitollisin mielin sain olla mukana.

16.12.2018 Ylivieska-talo Akustiikka ja kauneimmat joululaulut. Ylivieskan kirkkokuoron mukana laulamassa perinteisiä joululauluja, jotka vain jaksavat vuodesta toiseen olla yhtä ihastuttavia sekä laulaa että esittää. Viulukin oli mukana ja soittelin aina sopivissa kohdissa "omiani" sinne joululaulujen sekaan kun yhdessä laulettiin. Teija ja Eeva olivat illan musiikilliset vetäjät. Eeva soitteli huilua - toivoisin kuulevani useiamminkin. Olipa taas niin hienoa olla mukana. 

Uusimmat kommentit

21.05 | 14:24

nimi oikein, seppo salo !

21.05 | 08:24

Tämä virsi on tosi ajankohtainen, kun Henki loppuu, niin konstit alkaa. Tämän on Vapahtajamme ilmoittanut, että ennen Hänen palutaan, "viisasten viisaus mätänee ja syntiä pelkääväiset häviää".

11.04 | 12:29

Kaikkein parasta on kun saa tuntea itsensä ihmiseksi ja tarpeelliseksi...Kiitos Tuomo ja Asta.

11.04 | 12:26

Suurkiitokset "kun mitään ei enää ole" kautta saamastani tuesta. On ihanaa että olette olemassa.

Jaa tämä sivu