Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

8. helmi, 2021

Piispaksi vihittiin viime sunnuntaina Mari Leppänen. Katselin mietteliäänä, kun Turun arkkihiippakunnan piispansauvansa alttarille jätti Kaarlo Kalliala.

Ei siinä mitään ihmeellistä mutta tämä piispanvihkimismessu Turun tuomiokirkossa oli jotenkin hauskaa seurattavaa. Ei kirkkoväkeä. Ei kuulijoita läsnä mutta iso joukko silmäätekeviä. Organisaatio oli täydellisenä paikalla ja traditio toisti itseään.

Kirkko on osa yhteiskuntaa. Tekstinlukijaksi oli ”värvätty” Keskusta rp:n puheenjohtaja Annika Saarikko. Kun hän poliitikkona päättää niin kristillisen vakaumuksen pitäisi näkyä päätöksissä. Jotenkin ristiriitainen oli tunnelma Saarikon persoonan nähdessäni.

Mutta ei tämä se isoin ihmetykseni aihe ollut vaan tässä koko touhussa näkyi Jumala läsnä siinä mikä puuttui. Seurakunta.

Jotenkin tuli mieleeni ajatus kirkosta, jolla ei ole seurakuntaa eikä sillä ole sanomaa, evankeliumia. Kun korona tyhjentää kirkot niin hiippahatut ja oikeassaolijat ottavat iloisesti paikan itselleen.

Tämä on ihan vain mielikuva ja kuvittelemani Jumala. Tyhjässä, siis täysin tyhjässä kirkossa Jumala olisi puhutellut minua enemmän kuin näiden tekopyhien sanojen kuuleminen.

Mistä tuossa tilaisuudessa ilakoitiin. Ihmisen ja naisen valinnasta piispaksi, siitä sitä puhuttiin.

Se on ihmisen teko. Ei Mari Leppäsessä mitään vikaa ole mutta kirkon sanomassa on kaikki pilalla. Evankeliumia ei kuule enää missään muualla kuin lauletuissa virsissä. Jos tärkeintä piispan valinnassa on sukupuoli niin jotain on pahasti pilalla. Jotain ei ole ymmärretty oikein.

Kannatan toki naispappeutta noin niinkuin ihmisten maailmassa mutta sanomana sillä ei ole mitään merkitystä. Se ei saa kertoa kirkosta mitään. Kirkko ei muutu vaan ihminen muuttuu.

Kun väitetään kirkon muuttuvan niin sehän nyt ei vain kertakaikkiaan ole totta. Kirkko on sama ikuisesti. Kristuksen kirkko ei muutu.

Minusta tuntuu jotenkin siltä, että tämä seremoniaalinen hiippahattujen juhla on enemmän enne ja kertomus kadotetusta kirkosta kuin mistään muusta.

Seuraukunta puuttui mutta Jumala oli kyllä paikalla. Ei Hän tälle porukalle ilkkunut taikka heitä pilkannut vaan toivon todella että Hän puhutteli peitellyin kasvoin istunutta joukkoa.

Minua puhutteli Jumala, jota ihminen ei tilaisuuteen tuonut.

Mari Leppänen kelpaa piispaksi mainiosti kunhan muistaa kirkon tehtävän tässä ajassa eikä omaa rooliaan kirkossa korosta samalla tavalla kuin nyt on tehnyt.

Naamiot riisutaan aina. Myös Jumalan maailmassa ja kirkossa.

tuomo

3. helmi, 2021
Nyt täytyy kyllä sanoa, että tämä on kaiken nuppi.
 
Luulin jo että puolueessa ymmärrettäisiin alamäen syy. On kadotettu omat äänestäjät eikä perussuomalaisten äänestäjät.
 
Jos tämä on keskustalainen strategia kunnallisvaaleihin, minkä luin Iltalehdestä, niin erinomaista työtä Keskusta rp tekee perussuomalaisten vaalivoiton hyväksi. Perussuomalaisten ei tarvitse kamalasti panostaa julkisuudessa olemiseen Apollonkadun keskustalaisessa puoluetoimistossa huolehditaan erinomaisesti siitä osasta.
 
Eihän tälle enää viitsi edes nauraa. Eikä auta hölmöläisvitsitkään.
 
Voi taivas ja maa miten puolue voi kadottaa kaiken näin lyhyessä ajassa.
 
Politiikan, äänestäjät, alkiolaisen taustansa ja siirtää koko toimintansa kärjen avoimeen katkeruuteen menestyjiä kohtaan ja kamalaan räksytykseen.
 
Keskustalaisten nauha on syltännyt ja levy jumittanut jo pitkän aikaa ja papukaijamaisia puheenvuoroja vailla mitään järkeä on kuultu jokaisessa keskustelussa.
 
No Perussuomalaiset rp Halla-ahon johdolla kiittää ja kumartaa avusta.
 
tuomo
31. tammi, 2021

Suomen Keskusta rp on poliittinen liike ilman politiikkaa. Eksyksissä, hukassa taikka umpihumalassa noin personoituna asiana.

Iltalehdessä kirjoittavat Juha Ristimäki ja Lauri Nurmi keskustalaisten sisäisistä viesteistä. Viesteistä jotka ovat kaikille tuttuja ja kaikki ne tietävät. Vain puoluejohto ja liberaali- antialkiolainen porukka puoluetoimistolla ja piireissä ovat eläneet pää pilvessä taikka sumussa. Pilvi lieneekin se seuraava ongelma. Punavihreässä maailmassa pilvepolttajien määrä kasvaa ja halu laillistaa se tekee keskustalaisissa vallanpitäjissä työtään. Kylillä kuiskitaan että puolueessa päättävän porukan enemmistö taipuu vaikka vesiämpäriksi jos vihervasemmisto sitä vaatii.

Pilvenpolttajilla on vain yksi tavoite. Saada pää sekaisin. Keskustalaisten kohdalla sitä ei tarvitse sekoitta millään aineilla, se on jo luonnostaan. Ollaan kuulemma pohjalla. Ei olla lähelläkään lasku jatkuu ja menee lopulta pohjan alapuolelle. Tällä menolla meinaan.

Ja mikä kamalinta. Annika Saarikon johdolla kirkastetaan linjaa kuulemma ylivelkaantumisesta kertomalla ja talouslinjasta hallituksessa. Minäpä kerron teille, te olette keskustalaiset kellokkaat itse olleet molemmista päättämässä. Ei sitä kannata selventää vaan kertokaa miten tavallinen suomalainen, eläkeläinen, työtön, työssäkäyvä kuka tahansa tulee toimeen tässä maassa. Se on se mitä teidän tulee suomenkielellä kylillä ja aitovierillä kertoa. Autoilijoille kuluja lisäämällä taikka maakuntahallinnon kanssa puuhastelemalla kukaan ei tule paremmin toimeen. Minulle tuli eläkkeeseen 0,58 euron korotus. Sillä ei paljon leipä pöydässä lisääntynyt. Kepulaiset isokenkäiset tulkaa tälle tasolle ja puhukaa ihmisille ihmisten asioita ja suomeksi.

”– Perussuomalaisten myrkyllisyys meitä kohtaan ei ole vain taktinen valinta, vaan he nostavat oman joukkonsa moraalia. Siellähän koetaan, että keskusta vei heiltä vaalivoiton hedelmät 2019, ja sieltä se katkeruus kumpuaa. Heille kuntavaalit ovat kostovaalit; kosto, kauna, katkeruus jylläävät yleisönosastoissa ja somessa, puoluevaikuttaja Ossi Martikainen kirjoittaa.” 

Tämä on suora lainaus Iltalehden jutusta.

Oikeasti voiko kukaan puolueessa olla noin hukassa. Kerta kaikkiaan. Perussuomalaisilla ei ole mitään kaunaa eikä mitään syytä käydä Keskustan kimppuun. Ei heiltä vaalivoittoa kukaan ole vienyt mutta Keskusta rp:llä on menossa vapaapudotus ihan omaa tyhmyyttään. Puhutaan ja puuhataan asioilla jotka eivät missään kohtaa kosketa suomalaista ihmistä.

Ei todellakaan perussuomalaiset kosta keskustalaisille mitään. Ei ole mitään tarvetta. Keskusta tekee omasta olostaan tukalan eikä tule selviämään näistä vaaleista vain tappiolla vaan perässä tulee pitkä lasku.

Kun puolue on sitä mieltä että Pekka Haavisto teki rikoksen ja siitä pitää rangaista taikka ainakin siirtää sivuun tehtävästään jossa rikoksen teki niin kun nappia painettiin niin valittiin hallituksen vihervasemmistolainen linja. En ole ikinä kuullut että äänestyskopissa Annika Saarikon kannattaja kirjoittaisi Jussi Halla-ahon numeron vaalilippuun. Ennen vanhaan kerrottiin hölmöläistarinoita joissa peittoa jatkettiin siirtämällä jalkopäästä pala pääpuolelle. Keskusta ei kykene edes siihen vaan ottaa keskeltä peittoa palasen.

Ihan oikeasti Suomesta ei löydy sellaista kirjailijaa joka kykenisi kirjoittamaan näin hölmön tarinan mihin poliittinen keskuta on Juha Sipilän ja Anne Bernerin viitoittamalla tiellä ajautunut. Puoluetoimiston oveen voisi kirjoittaa lapun. Täällä selitetään Perussuomalaiset ry:n ajatuksia ja osataan heidän ohjelmat paremmin kuin Perussuomalaisten toimistolla. Tulkaa meille me haukumme kokoomauslaistenkin ohjelmat samaan hintaan.

Oikeasti annan vinkin joka ei maksa mitään. Vaihtakaa koko porukka maalaisjärkeen. Siinä teille vinkki millä bensan hinta ei nouse eikä asumiskustannukset ja maaseudullakin on lupa elää. Mitä tämä suomeksi tarkoittaa niin vihervasemmistolaisia ei tarvitse tukea eikä tehdä vaalipropagandaa perussuomalaisten puolesta eikä enää jatkaa kokoomuslaista talouspoliittista linjaa.

Keskusta rp:tä ei korjaa mikään. On tehtävä uusi alkiolainen puolue.

tuomo

4. marras, 2020

Eletään amerikkalaista demokratian juhlaa eli presidentinvaaliyötä näin meikäläisittäin.

Eletään ennustajaeukkojen ja -ukkojen sekä suomalaisten toimittajien poliittisen itsemurhan yötä. Eletään vedonlyöntitoimistojen ja gallupin laatijoiden hikistä yötä keksiä selityksiä miksi kaikki meni pieleen.

Ainut oikeasti asiantuntija tässäkin asiassa ja rehellinen journalismin arvostelija tulee Tampereen yliopistosta eli Markku Ruotsila sanoi suoraan, että Trumpia on systemaattisesti arvosteltu väärin perustein Yhdysvalloissa ja suomalaisessa lehdistössä sekä ylipäättään koko poliittisessa koneistossa.

Todella hyvin Maria Annala ja MarkkuTorstila näyttävät miten harhainen ajatusmaailma ja todellisuuden tajuinen eroavat toisistaan. Juttu on seurakuntalaisesta https://www.seurakuntalainen.fi/…/tasta-syysta-markku-ruot…/.

Ennustin jo kuukausia sitten että Donald Trump jatkaa presidenttinä näiden vaalien jälkeenkin. Voi olla pielessä taikka sitten ei, eikä minun elämäni kamalasti tästä muutu.

Se mikä tässä eniten ihmetyttää on Ylen käyttämien asiantuntijoiden ja toimittajien avoin viha USA:n nykyistä presidenttiä kohtaan. On käsittämätöntä miten he voivat olla näin avoimen vihamielisiä ja mitätöivät kaiken Donald Trumpin tekemisen.

On kiistatta nimittäin selvää, että Trumpin lupaus sotiin osallistumattomuudesta ympäri maailmaa on toteutunut ja sekin on toteutunut, amerikkalaista unelmaa on tehty suureksi ihan oikeasti suosimalla amerikkalaisuutta. Toki paljon on negatiivistakin kuulunut mutta suurin osa on myönteisen puolella ihan oikeasti.

Etenkin Anu Partanen on pitkin päivää haukkunut Trumpin kaikesta mutta ennenkaikkea ilmastopoliittisista syistä. Mieleen on tullut elävästi hysteerisen ja "sairaan" Greta Thunbergin puhe YK:ssa, josta johtavat mediamme ovat hänelle jakaneet Nobelin jo tuhansia kertoja.

En käsitä miten avoin viha ja poliittinen katkeruus voi olla mitään asiantuntijuutta. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltoila on häipynyt vähin äänin, vaikka onkin Ylen johtava asiantuntija, ainakin vielä alkuillasta ja pitkin tätä vaalimatkaa. Hän on vaalien voittajan julistanut jo viikkoja sitten olevan Biden. Voihan siinä niinkin käydä mutta onko tässä jotain mitä voi kutsua asiantuntijuudeksi. Tämä on avointa politiikkaa Trumpia vastaan, ei tässä mistään muusta ole kysymys.

Oikeastaan tässä IS-toimittaja Jari Aleniuksen kolumnissa on tämän koko dilemman häpeä kirjoitettu ulos https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006936084.html .

Mistä Suomessa pitäisi keskustella niin ala-arvoisesta uutis- ja tiedotustoiminnasta. Meillä johtavaksi mediaksi julistautunut lehdistö on pollitisoinut tavalla jossa ei uutisiin voi enää luottaa eikä avointa journalismia enää ole.

Olemme jälleen kerran saattaneet Ylen, Sanoma-talon ja Alma-median johtaman poppoon toimittajat joka tapauksessa häpeäpaaluun.

Teidän on aika lähteä. Ymmärrättekö tämän.

tuomo

Suomen aikaa aamuneljän jälkeen kertoimet alkoivat muuttua nopeasti.
IS.FI
 
Suomen aikaa aamuneljän jälkeen kertoimet alkoivat muuttua nopeasti.
7. elo, 2020

Piispojen päättämättömyys ja kuten meillä sanotaan ”lampahannahkamainen” paimenviran hoito on johtanut kirkon aivan tuuliajolle. Laivassa ei enää kuulu kapteenin ääni missään kohtaa vaan kirkossa sovitellaan, rakennellaan malleja tyyliin jokaiselle jotakin kunhan elämä ja seksuaalinen kanssakäyminen saa olla keskiössä kirkon saarnoissa ja sanomassa.

Piispa Teemu Laajasaloa ajattelin jonkinmoiseksi ajattelijaksi mutta täydellisen sotkunhan hän saa sanomisillaan aikaan. Helsingin tilanne on pitkään ollut synkkä eikä lapsia enää kasteta seurakuntayhteyteen eikä siellä enää tehdä oikeasti evankeliumin työtä vaan politikoidaan.

Laajasalo kertoi Kotimaan artikkelissa kuinka ”epäselvässä väliajan tilanteessa Helsingin hiippakunnassa voidaan toimia sovintomallin hengessä. Tämä viesti on syytä kertoa myös niille seurakuntalaisille, jotka toivovat pappia juhlahetkeensä.”

Minun kysymykseni kuuluukin Teemu Laajasalolle, mikä muu kirkossa on epäselvää piispoille kuin se että mikä se Kristus oikeasti on ja miksi sitä pitäisi saarnata. Senkun vain juhlahetkiä juhlistatte mutta älkää nyt herranjestas mihinkään avioliittoon homopareja vihkikö. Sen kun käyvät maistraatissa seksuaalielämänsä ihannutta ja ihastumistaan toinen toisiinsa julistamassa ja vahvistamassa. Mutta kirkon ei siihen pidä sekaantua pitkällä tikullakaan.

Minä olen täydellisen kyllästynyt tähän tilanteeseen kansankirkossamme. Käytännössä silliä ei enää mitään sanottavaa seurakuntalaisille. Evankeliumista ja Jumalan Sanasta ei paljon hiiskuta vaan luetaan poliittisia setalaisia julistuksia muka kirkon tehtävänä olla kovin solidaarinen.

Tästä artikkelista käydyssä keskustelussa minua valisti eräs kirkon työntekijä seuraavalla tavalla, ”Tuomo, kirkon sanoma on Kristuksessa ja sen jälkeen erityisesti toistemme erilaisten tulkintojen kunnioittamisessa”.
Onko tosiaan kirkon sanoma Kristuksessa ja toistemme erilaisten tulkintojen kunnioittamisessa. Siis onko todella näin. Jos tämä on kirkon sanoma niin oikeasti sillä ei ole mitään annettavaa kenellekään. Kirkon tehtävä on julistaa synti synniksi ja ohjata parannuksen kautta Taivas tielle. Piste.

On aika vakavasti pohtia evl-seurakunnissa irtautumista tästä kirkkolaivasta. Uuden kirkon perustus pitää olla Kristuksessa eikä tällaisessa huithapeli teologiassa. Avoin ja vapaa kirkko ei ole kuin tuuliviiri ja mene kulloisenkin poliittisen hörhöilyn mukaan. Olen erittäin pettynyt piispojen päättämättömyyteen. Voiko heitä enää kutsua kristikansan paimeniksi.

tuomo