Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

14. kesä, 2020

Kun Suomessa puhutaan rasismista ja vihapuheesta niin oikeasti ei ymmärretä mitä on rodullinen ja etninen rasismi. Se on silkkaa suoraa väkivaltaa. Joko henkistä taikka fyysistä.

Meillä rasismiksi luetaan jo pelkkä ihmisen ihonvärin ihmettely, jonkinasteinen hämmästys taikka vastaava. Sillä perusteella minä olen kokenut rasismia ja vihaa koko elämäni kokoni ja vaikkapa musiikkimakuni sekä viulunsoiton takia. Oikeasti en ole kokenut rasismia taikka vihapuhetta ikinä. Toki ilkeämielistä käytöstä ja iholle kiinnikäymistä.

Amerikassa on rasismia ja se ulottuu kaikkialle. Toinen amerikkalaisen yhteiskunnan pahuus tulee väkivallan ja aseiden ihannoinnista vallankäytössä.

Sitä samaa totuutta oikeutetusta väkivallasta esiintyy, hämmästys kyllä, myös kristillisissä piireissä. Israelin oikeutta valloittaa vieraasta maasta väkivalloin alueita ja tappaa viattomia ihmisiä puolustetaan, ja sitä pidetään Israelin valtiollisen sotakoneiston oikeutuksena. Se jopa siunataan ja Suomessakin eduskuntaa myöten käytetään puheenvuoroja tällaisen väkivallan puolesta.

Kristitty ei tapa, häädä kotoaan, alista eikä valloita mitään väkivalloin. Kristitty ihminen omalta paikaltaan puolustaa aina oikeutta elämään ja rauhaan.

Mikään ideologia ei oikeuta tappamaan mutta sen saa sanoa olevan väärän ja ihmisille turmiollisen.

Jumala on armollinen mutta ei koskaan siunaa väkivaltaa.

tuomo

Ampumisesta vastuussa ollut poliisi on erotettu, kertoo pormestari.YLE.FIPoliisi ampui mustan miehen pikaruokaravintolan pihalla Atlantassa – poliisipäällikkö erosiAmpumisesta vastuussa ollut poliisi on erotettu, kertoo pormestari.

8. kesä, 2020

Katri Kulmunista tuli Keskusta rp:n seuraava häirikkö. Ensi töikseen hän ilmoitti puolueen tavoitteet kaikille hallituskumppaneille ja myös ammattijärjestöille mitään hiiskumatta. Eläkeikää tulee nostaa ja kaikkien työttömien etuuksien tulee joustaa. Jokainen tietää mihin suuntaan. Kulmuni ei myöskään luovu vallastaan oikeasti pätkääkään vaan jatkaa Keskusta rp:n ministeriryhmän vetäjänä. Ei edes olemattomaksi huvennut kannatus saa puolueen johtoporrasta heräämään eli mitään toivoa muutoksesta parempaan politiikkaan ei ole.

Eli keskustan tavoite on edelleen "sipilä-berneristinen" köyhän kansan ja maaseudun pieneläkeläisten elämän kurjistaminen. Eläkeiän nosto nimittäin tarkoittaa eläkkeiden laskemista aina. Työpaikat ei synny sillä, että köyhyyttä ja kurjuutta lisätään taikka tavoitteita nostetaan. Ainut tapa työllistää enemmän väkeä on luoda työpaikkoja ja työtä tähän maahan. Mistä niitä tulee niin aivan ilmiselvästi on edettävä haja-asutusalueiden eli maaseudun työllistämiskynnyksen madaltamisen tiellä. Mitä enemmän keskitetään suuriin keskuksiin niin sitä suuremmat ovat ongelmat. Tarvitaan hajauttamista sekä työntekoon että byrokratiaan.

Keskusta rp on tuhon tiellä. Toivon keskustalaisten löytävän oikeasti paikkansa puolueista, joissa ihmisen hyvä elämä on ykkösasia. Tällaista Keskusta rp:tä kukaan ei tarvi mihinkään. Jos Kulmunin uudistaminen on kurjuuden lisääminen niin minä nimittäisin sitä tyhmyydeksi.

Yhteiskunnan uudistaminen on palvelujen saatavuuden turvaamista kaikille sekä turvallisuuden ja hyvinvoinnin jakamista jokaiselle suomalaiselle. Jos Keskusta rp:ssa ei tätä tajuta niin puolueen voi lakkauttaa seuraavassa puoluekokouksessa. Tätä ei kannata korjata vaan on perustettava aivan uusi maalaisliitolais-alkiolaiselle pohjalle rakentuva puolue. Olkoon sen nimi mikä tahansa. Siellä ei tule olla tilaa myöskään kristilliselle pohjalle rakentuvan isänmaallisen atteen polkemiselle.

Seuraavan Keskusta rp:n puoluekokuksen ykkösasian tulee olla nykyisen kaltaisen puolueen lakkauttaminen. 

tuomo

4. kesä, 2020

Meille suomalaisille pitäisi olla päivänselvää, että tappamalla ja sotimalla ei maailmassa mitään aatetta tule edistää. Kristityt toki siihen ovat syyllistyneet kautta aikojen yhtä lailla mutta että vielä tällä sivistystasolla maastamme löytyy fiksuja ihmisiä tukemaan isisläistä terrorismia väittäen pelastavansa suomalaisia äitejä ja lapsia heidän kynsistään, jotka itse nämä äidit ovat valinneet ihenteikseen. Meillä on kuulemma velvollisuus. Ei ole – mutta kun tänne itse marssivat omin avuin niin vastaanotetaan toki niiden seurausten kera jotka tekonsa ansaitsevat.

Olen odottanut sitä päivää kun tässä maassa yhtä suurella tarmolla paneuduttaisiin suomalaisen yhteiskunnan syrjäytyneisiin suomalaisiin ihmisiin. Hekin voivat olla tehneet vääriä valintoja mutta lähinnä omaksi vahingokseen.

Nyt annan Sanna Marinille täyden tukeni. Marin totesi MTV:lle, että ”Al-Holin palaajiin liittyy merkittäviä turvallisuushuolia”.

Aiheesta melko tyhjentävän kolumnin kirjoitti Iltalehteen Sanna Ukkola.

Maahan on tuotu merkittävä turvallisuusuhka eikä sitä kokonaisuutta vielä edes ymmärretä oikeasti.

Ihmettelen vain sitä johtaako hallituksen toimia oikeasti äärivasemmistolainen viherhaihattelijoiden porukka vai pääministeri.

Jos SDP on tukemassa tällaista ryhmittymää niin se on merkittävä muutos demariaatteessa.

Keskusta rp:n selkärangattomuus nyt on selvä asia. Sillä liberaaliteologisella pohjalla millä puolue vaeltaa on vain yksi ihmeellinen tukijajoukko lestadiolaisessa herätysliikkeessä. Heidän pimeyteen saakka suljettu yhteisönsä on oivaltanut tilaisuutensa tulleen ja ovat ottaneet puolueen RKP:n tapaiseen etupiiriajattelun käyttöön. Politiikkaa omaksi eduksi muista ihmisistä välittämättä.

Seuraavien kunnallisvaalien ehdokasasettelu on merkittävämpi kuin itse vaalit. Jos rauhanyhdistysläinen autoritäärinen herätysliike kunnissa pääsee ratkaisijan rooliin, niin silloin ”janne päättää” Ry:llä.

Valtiollisten kannatuslukugallupien nosteessa paistattelee SDP.

Kuten olen todennut niin Sanna Marinin media-aika on tuonut nosteen. Muille tarjotaan puolet siitä ajasta kuin koronatiedottajana patsastelevalle pääministerille.

Meidän maaseudun väen todellisuus on karuakin karumpi. Keskusta sukeltaa reilusti alle 10%:n pienpuolueiden sarjaan.

Liike Nyt ja Hjallis Harkimo kannatus nousee kohisten. Media huomannee tämän jossakin vaiheessa, ja somessa Harkimo on erittäin aktiivinen.

Seuraavat vaalit ovat vielä kaukana. Silti muutos tähän vaalikauteen tulee avaamaan monen silmät. Perussuomalaiset yltävät takuulla reilusti yli 20%:n kannatuksellaan ns ”paavin tekijän” paikalle, jos eivät ole sillä itse.

Poliittinen liike Suomessa on syvässä uskottavuuskriisissä, ja paljon korruptoituneempi kuin uskommekaan. Kuinka ollakaan paiseen puhkaisi jälleen keskustalainen hölmöys ja sen puheenjotaja Katri Kulmuni. Liikkeen sisällä olisi kunnon itsetutkiskelun paikka. Ollako vai eiko olla alkiolainen liike, ihan oikeasti.

tuomo

29. touko, 2020

Kun luin tänään Aamulehden jo toista kuukautta vanhan uutisen synnyttävästä isästä, niin mieleeni tuli ajatus valheesta.

Kun luin tänään uutisen Iltalehdestä, SDP ja Keskusta myötätuulessa, niin mieleeni juolahti ajatus mielipidevaikuttamisesta.

Kun luin ministeri Lintilän ihmettelyn koulujen avaamisesta, terassijuopottelusta ja mökkeilystä, niin ajattelin hänen politikoivan, koskapa hallituksessa se koettiin ristiriitaisena mielipiteenä. Ministeri Lintilä istuu hallituksessa ja edustaa yhden ministeriön mielipiteitä.

Mielipidevaikuttaminen on toki propagandaa mutta sanana kuulostaa enemmän hyväksyttävältä. Se jopa voidaan liittää mielipiteen- ja sananvapauteen. Propagandan olemus hyökkää enemmän päälle ja vaatii sinua uskomaan se totuudeksi.

Faktan osuus näissä kaikissa, mielipiteissä, propagandassa ja politiikassa on ei ole kovin suuri. Propagandan yksi tarkoitus on pitää tietty aate ja aatos vallassa. Maailmanhistorian kuuluisin ”aatu” onnistui Saksassa niin hyvin propagandassaan, että vielä tänäänkin löytyy ihmisiä jotka pitävät sitä aatetta tietopohjaisena faktana.

Katolinen kirkko kyllästyi aikanaan falskiin teologiaan ja muihin propagandistisiin väitteisiin. Paavi Gregorius XV perusti järjestön levittämään ainoaa oikeaa uskoa. Hän siis määritti uskoksi vain oman propagandansa, jos sellaiseksi tarinaa Jeesuksesta maailman ja ihmisten pelastajana voidaan nimetä. Tässä kohtaa pakko sanoa, älkää sekottako uskoa ja uskontoa keskenään.

Mihin tämä kaikki johtaa ja mihin tällä pyritään. Tietenkin siihen että käsitys totuudesta hämärtyy ja saadaan tilaa omalle propagandistiselle aatteelle. Kommunistinen maailma voisi olla ihanneyhteiskunta, jos ei olisi politiikkaa. Kristillinen kirkko voisi olla pelastaja ihmiselle, jos ei olisi uskonnon ja opin saastuttama.

Tänä päivänä nimittäisin aatteita, poliittisia liikkeitä, propagandaa ja mielipidevaikuttamista pahantahtoiseksi harhaanjohtamiseksi.

Politiikassa se tarkoittaa virheen löytämistä toisen puolueen aatteista ja mielipiteistä. On luotava vielä enemmän harhainen ajatus vaikkapa valkoposkihanhien ikiomista pelloista. Ei se ollut lipsahdusta vaan tapa johtaa ihmisiä harhaan. Perussuomalaiset on paha, koskapa heidän puheensa on ymmärrettävää ja sisältää liikaa faktaa.

Kristinuskon suurin ongelma on pahantahtoinen harhaanjohtaminen. Siksi voidaan väittää melkein mitä tahansa, kunhan sillä kumotaan usko hengellisestä ja henkisestä voimasta, joka on suurempi kuin mikään fyysinen mahti taikka valta. Kun heikko henki kumoaa vahvan ja voimakkaan niin sen täytyy olla virhe. Siksi väite kuolemasta elämänä ja toivona on toivoton kerrottavaksi.

Miten meitä harhaanjohdetaan, niin ensimmäinen väite on tehdä instituutioista ja olemassaolevista käsitteistä vääriä taikka ainakin osoittaa niiden olevan tiedollisesti vanhoja, vaikka ovatkin silkkaa faktaa. Miten tätä propagandaa perustellaan niin valheilla tietenkin, ja pahantahtoisilla vielä sittenkin. Sekasorto synnyttää aina tilan valheelliselle faktalle.

Kun väitetään isän synnyttäneen niin se sisältää valheen. Puhtaan valheen. Jotta mitenkään perustellen isä synnyttäisi niin tarvitaan naisen silpomista ja muokkaamista mieheksi sekä poliittisin päätöksin syntynyt mahdollisuus naisena väittää olevansa mies. Se siunataan lainmuutoksella joka aikaansaadaan valheellisella propagandalla ja papereilla. Naisesta ei tule miestä sillä, että hän näyttää mieheltä ja pissii seisaaltaan. Se on käsitteellinen muokattu totuus eli harhainen kuvitelma.

Mihin mielipidevaikuttaminen, propaganda ja politiikka pyrkii niin siihen, että se muuttaisi ihmisten ajattelutapaa ja valheiden saattelemana väittää päätyvänsä johonkin sellaiseen mihin kuvittelevat propagandansa päätyvän. He kuvittelevat siis luovansa uutta vaikka totuus on kirjoitettu jo tuhansia vuosia sitten siihen mitä ihminen on syntymässään kokenut. Ei kirurgin veitsi mitään muuta oikeasti, muutoin kuin antamalla paremman olotilan olla ja elää.

Siksi koronan kaltaisen iljetyksen ilmestyminen keskuutemme on tervetullut. Se tekee maailmasta arvaamattoman ja palauttaa meidät perimmäisten kysymysten äärelle.

Fakta onkin iljettävä pahanlaatuinen valhe ihmisen aikaansaannoksena.

tuomo

21. touko, 2020

Sosiaalisen median merkitystä vähätellään usein varsinkin intellektuelleissa ja ”paremmissa” piireissä, joissa sensurointiin ja valikoituun tietoon suhtaudutaan jotenkin parempana tapana tiedottaa. Oikeasti se on osa totalitarismin ja diktatuurin tavasta hallita. Sillä tiedotuksella tuetaan järjestelmää ja pönkitetään korruptiota.

Kirjailijat ja toimittajat ovat vähitellen hakeutuneet keskeiseksi osaksi suomalaista huumoria, ja dissaavat someväkeä vaikka itse ovat keskeinen osa sosiaalista mediaa. Intellektualismin muoto on muuttumassa vähitellen mitätöimiseksi ja vähättelemiseksi. 

Sosiaalisen median voima on siinä, että se panee ajattelemaan ja haastaa omaa näkökulmaa.

Niinpä maan keskeisin media Yle onkin huomannut aikansa olleen ja menneen. Siitä on tehty propagandatoimisto luomaan uutta uljasta cityvihreän radikaalivasemmiston ihanneyhteiskuntaa. Ihminen pakotetaan ottamaan kantaa toisen ihmisen ihmisyyteen seksuaalisuuden ja joidenkin muka sosiaalieettisten hyveiden mukaan, vaikka oikeasti ajetaan suuren pääoman etuja tietämättömyyttään ja ymmärtämättömyyttään. Sorokset ja google kiittää.

Donald Trump ja perussuomalaiset ovat taso jolle Yle ja sen toimittajat kykenevät. Suomen suurimman yksityisen mediatalon lippulaiva Helsingin Sanomat alkaa muistuttaa tiedonvälityksessään Yleä. Uutisista on tehty mielipiteitä ja sensuuri on poistanut kritiikin.

Ylen tapaisten jäykkien organisaatioiden ohjelmatuotannon heikkous ja sensurointi on merkki tappion myöntämisestä. Somea yritetään laittaa aisoihin siirtämällä sensuurin ja ihmisten silmistäpoistamisen kulttuuri someen. Vapaa tiedonvälitys ja julkisen sanan vapaa keskustelu tukahdutetaan vaientamalla mielipiteen ilmaisija olemattomaksi. Se synnyttää alakulttuureja, joilla on tapana tulla esiin väkivaltaisena aatteena.

Tämäkin Iltalehden uutisesta poimittu poliisin kahden pojan katoamisen ”twitteröinti” nopeasti hoiti sen tehtävän jota sillä tavoiteltiinkin.

Sosiaalisen median dissaaminen ja väheksyminen on lähinnä merkki siitä, että oma maailmankuva on jälkijättöinen eikä ansaitse erityistä kunnioitusta.

Jokainen nimellään ja naamallaan julkisuuteen tuleva, mielipiteensä kirjoittava pitää olla arvokas osa päätöksentekoa ja vallankäyttöä. Se ei ole uhka vaan mahdollisuus.

Yhteiskunnan rakenteet sortuvat näin vähitellen tukeutuessaan hyväveli-järjestelmään, ennakkosensuuriin ja korruptioon.

Gallupien tekijät ovat jäänne aikansa sisäpiiriläisestä, sosiaalisesta mielipidejohtamisesta. Se kertoo enemmän tiedustelun laatijasta, maksajasta ja tilaajasta kuin niihin vastaajasta.

Some ”gallup” on ajantasainen eikä ohjailtavissa. Siksi vastaajalähtöisenä vallanpitäjille pelottava ”mörkö” jota on syytä dissata vaikkapa vihapuheena.

Tiedon lähteenä some on parempi ja merkittävämpi kuin perinteinen lehdistö. Siksi lehdistö ja yhteiskunta huutaa sosiaalista mediaa apuun ja ymmärtämättömyyttään tukee sitä, minkä kokee hankalaksi.

tuomo

Sisä-Suomen poliisi pyysi yleisön apua Twitterissä.

ILTALEHTI.FITampereella kateissa olleet pikkupojat on löydettySisä-Suomen poliisi pyysi yleisön apua Twitterissä.