Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

7. helmi, 2020

Ilja Janitskin on poistunut tuonilmaisiin.

Hänen kuolemansa panee miettimään mihin kaikkeen korruptoituneessa ja kovaa vauhtia anarkistiseen suuntaan menevässä Suomessa kannattaa tarttua. Martyyrihenkiset totuudenpuhujat ovat aina tällaisessa kehityksessä vaarassa ja panevat oman hekensä alttiiksi asialleen.

Sananvapaus ja mielipiteen oikeus oli selkeästi Iljalle tärkeämpi kuin Suomi kotimaana. Siksi hän oli meillä valtaapitävälle eliitille vaarallinen ihminen. Pitikö vaientaa niin en tiedä. Ainakin siihen pyrittiin kaikin mahdollisin keinoin. Sanomattakin on selvää, että hänen kuolemaansa edistettiin tavalla taikka toisella.

Hänen kuolemansa ja elämänsä huomioitiin valtakunnan mediassa, josta Ylen uutinen. Hän pääsi siis osittain siihen tavoitteeseen mihin pyrkikin. Meillä alettiin puhua sananvapaudesta ja mielipiteen ilmaisusta kirjoittamalla jutut uudella tavalla oikeasti nähtyinä ja koettuina uutisina.

Samaan aikaan kun Ilja nosti uuden tavan uutisilleen ns valtakunnallinen kerma kieriskeli vaikeassa suhteessaan some kansaan ja sen tuottamaan tietomäärään ja uutismateriaaliin.

Vastaisku ns luotettavaksi itse itsensä nimeämän lehdistön toimesta oli sivun kokoinen julkaisu (ilmoitus) kaikissa ns vanhakantaisissa paperilehdissä ja Ylen sivuilla. Sillä yritettiin taittaa totuuden siivet kertomalla vaihtoehtoisen tiedonvälityksen olevan ns valemedia. Tämä ilmoitus oli hätähuuto sensuurin puolesta eli ns poliittisen lehdistön aika oli murtumassa ja puolueiden politrukkien propaganda päätoimittajien päättymässä.

Oli ryhdyttävä uittamaan sensuuria ja korruptiota kohden vallankäytöllistä keskiötä. Eduskuntaa, virkamiehiä ja presidentillisiä instituutioita sekä syyttäjälaitosta ja oikeusjärjestelmää. Nyt on meneillään opetuslaitoksen korruptio, jota ohjataan pitkälle valtakunnansyyttäjän toimistosta.

Nämä ilmiöt ovat täysin uusia suomalaisessa yhteiskunnassa. Opetusministeri Li Andersson aloitti oman paskapuhekurssinsa markkinoimisen koululaisille kertomalla Jussi Halla-ahon perussuomalaisen oikeasti loogisen ja mielestäni osuvan päätelmän nimittämisen paskapuheeksi vielä huonompine tämän ajan poliitikon tyypillisen seuraavan päivän selityksineen.

Mielipiteille tulee uusi nimi, ne on paskapuhetta ja poliittiset vastustajat ilmeisesti paskanpuhujia. Päätelmä on omani eikä viittaa oikeasti mihinkään vaan referoi operusministerin sanomaa.

Samaan aikaan syyttäjälaitos jakaa tuomoita tasavallan presidentin tukemana vihapuheesta, antisemitismistä, rasismista ja sen sellaisesta. Hengellinen Suomi on seuraava maalitaulu. Kun Jumala ja Kristus poistetaan kirkon evankeliumista niin jäljelle jääkiin se jo hyväksytty totuus sukupuolesta. Mies nainen tai muu.

Eletään paitsi mielensäpahoittajien Suomessa niin myöskin hyvin kieroutuneessa käsityksessä ihmisestä ja hänen elämästään. PäivänLehdessä toimittaja Anne Anttila vierashuoneessaan kirjoittaa mielensäpahoittaneista suvaitsevaisista suomalaiskasvattajista sekä hiihtokilpailuista joita ei pidetty.

Olen joskus kuvitellut ihmisen vanhetessaan viisastuvan. Nyt en ole ollenkaan asiasta niin varma. Voi olla toki vanhemmuus hukassa mutta jos järki pakenee maasta ja päästä ollaan jo erittäin heikoilla jäillä. Lapsi kilpailee ja kisailee aina. Jää toiseksi ja joskus jopa viimeiseksi mutta saavutus hänelle ei ole sijoitus vaan osallistuminen. Jos vanhemmat pettyvät niin lapselle se ei ole ongelma.

Suvaitsevainen Suomi kirjoittaa uutta historiaa. Tässä maassa politiikka on sitä että tiedostan miten suhtaudun perussuomalaisiin. Sillä ei ole niin väliä voittaako Suomi ja onko käsityksemme vanhuudesta inhimillinen. Keskusta rp:n Kulmuni kertoi paskapuheillassa kuinka hänen puolueensa laittaa Suomea kuntoon. Tämä on keskustalainen satu joulupukista joka ei omista mitään mutta jakaa lahjoja.

Nyt on pakko toivottaa hyvää jatkoa jos ei oma riitä.

tuomo

20. tammi, 2020

On kaksi poliittista suuren suurta pääomapiirien masinoimaa ihmisille haitallista vahinkoa, joihin pitäisi suhtautua erittäin kriittisesti.

Molemmat liittyvät samaan ilmastonmuutosvouhotuksen perheeseen. Niissä pääomapiirien masinoimalla tiedolla ihmisten elämästä tehdään lähes mahdotonta vaikkapa täällä meillä, jossa tulee aina olemaan säiden vaihtelut suuret vaikka toki kuten kautta historian ilmastollinen muutos on ilmeinen.

Luonnonsuojelun nimissä soisin ihmisten heräävän. Muovin käyttö on aivan yletöntä ja synnyttää saasteena moninkerroin vahingollisempia seurauksia kuin koskaan mikään muu. Sen käytön taittaminen ei kuitenkaan ole mahdollista, koskapa silloin astuttaisiin sellaisten pääomapiirien varpaille, joiden kosto ”kaverille” voi olla suloinen.

Britannian ero eu:sta on ollut ilkkumisen kohde muutaman vuoden mutta nyt kun se tapahtuu niin ollaan kusi sukassa. Koko tässä pääomien vallan täyttämässä maailmassa me puhumme tämän tapaisista asioista oikeasti. Piiri ei ole pieni eikä se pyöri vaan siellä pakotetaan olemaan.

Suomessa pitäisi olla huolissan miljardien verottamattomista tuloista eikä lainkaan eläkkeistä taikka ihmisten perusturvan suuruudesta.

Pääomapiireillä on tapana puhua asian vierestä kun oikeasti tarkoitetaan, että minä haluan kaiken itselleni ja valtaani.
On päivän selvä asia, että mikäli Suomessa ei suurta kristillistyyppistä herätystä tapahdu kirkossa ja yhteiskunnassa niin meiltä tavallisilta ihmisiltä viedään lähes kaikki palvelut keskitettyinä suuriin keskuksiin, joita lienee korkeintaan kolme.

”On kiusallista, että Suomessa jatketaan vahinkoa, joka perustuu taloudelliseen ja ympäristölliseen lukutaidottomuuteen. Tulevassa kirjassani Ilkeitä ongelmia kerron, miten tuulivahinko Suomessa tapahtui.” Näin kirjoittaa erittäin ansioitunut totuudenpuhuja Eija-Riitta Korhola tuulivoimafarssista.

Oikeasti jos halutaan tämä maapallo pelastaa niin liikakansoitukselle pitää asettaa rajat. Silloin pitää löytyä se mestari joka määrittää oikeuden elää kellekin. No vallankäytöllisin ja pääomien keinoin kaikki on helppoa ja mahdollista.

Meillä pienimuotoisesti jo toteutetaan tätä politiikkaa.

Yle uutisoi, että kasvava joukko ihmisiä ei tule toimeen palkallaan. Onkohan kukaan ajatellut ottaa vastuuta asiasta? Kokoomuksen talouspoliittinen kulttuuri, jossa parlamentarismi on valjastettu EK:n käsikassaraksi on suurin syyllinen kehitykseen. Keskusta rp ja SDP voivat suurimpina puolueina ottaa myös vastuun tämän politiikan tukemisesta. Yksittäisiä nimiä en viitsi nostaa esiin mutta joillakin on enemmän vastuuta kuin toisilla.

Kun noita nimiä Ylen jutussa veroparatiiseihin kätkettyjen miljardien takana katselee niin siellähän ne kaikki, jotka arvostelevat suomalaista työvoimaa kalliiksi ja ihmisten sosiaaliturvaa liialliseksi. Minä sanon, tämä porukka on tämän yhteiskunnan laillistama vapaamatkustajien sakki.

Eläkkeet ja sosiaalietuudet meiltä syödään näiden luikureiden taskuun. Yhteiskunnan palveluja ei tarjota kuin rikkaille. Vanhukset ja sairaat ajetaan reservaatteihin kuolemaan.

Yhteiskuntamme on poliittisesti sairas ja ahne.

tuomo

18. tammi, 2020

Minun sanotaan olevan synkkien ja pessimististen kirjoitusten mies. En minä sitä ole vaan olen ”maailmanparantaja”. Haluan, että oikeasti jokainen meistä ajattelee ja reagoi heille syötettyyn hyvin yksipuoliseen tietoon.

Yksi synkimmistä havainnoistani on ilmastonmuutos ja siihen reagoiminen. Sen markkinoiminen kaiken muun mutta ei luonnonsuojelun nimissä. Miltei kaikki syyllistävät tällä muuttuvalla ilmastolla toisia mutta sulkevat itsensä ulkopuollelle, jota muutosta luvalla sanoen on tapahtunut aina. Joku ruotsalaisnuori kulkee pitkin maailmaa muka veneillen, kun perässä seuraa yksi jetti täynnä erilaisia lobbaajia, rahankerääjiä ja avustajia. Kukaan ei luovu lentämisestä, lomista eikä muuta sähköttömään luontaistalouteen. Autojen vaihtaminen sähköautoiksi vain pahentaa maailman ympäristöjätteen määrän ja lisää lasten ja ihmisten hyväksikäyttöä, jotta rikkaat Teslan omistajat voivat taas hyvällä omalla tunnolla lisätä ydinvoiman tuotantoa, luonnonvarojen tuhlausta ja köyhyyttä maailmassa.

Suomessa ruoka, maatalous ja maanviljelijät ovat jo EU:n säännösten takia lähes umpikujassa. Ymmärtääkö tämä ilmastoasiamiesporukka sen, että jos meiltä loppuu elintarviketuotanto niin tässä maassa on välittömästi nälänhätä. Olemme niin pieni ja mitätön kansa täällä pohjoisen perukoilla, että emme kiinnosta ketään jakamaan niukkuuttaan.

Kaikkein eniten minua ihmetyttää kirkon aktiivinen ilmastonmuutospolitikointi. Saarnat ovat monta kertaa nivottuina tähän muoti-ilmiöön. Kirkon ei kuulu lainkaan julistaa tämän tapaista ideologiaa vaan kehottaa ihmistä hyvään elämään jossa myös maanviljelijä on ihminen.

Tämän päivän uutinen minkä Yle jakoi, että kansantaloudesta yli puolet lahjoitetaan eläkeläisille. Minä sanon nyt soinimaisesti, että kyllä te kehtaatte. Me eläkeläiset olemme luoneet teille vihervasemmistolaisille maan ja maailman jota te saatte ajaa elinkelvottomaksi niin, että syyllistätte meitä tästä yhteiskunnallisesta tilasta missä olemme. Ainut missä eläkeläisiä katsotaan ilolla on kirkonpenkki. Siellä meitä sanotaan olevan mutta silti sielläkin olemme vääränlainen kuva seurakunnasta.

Kaiken kaikkiaan. Onko nälänhätä ja köyhyys sekä oman historiansa, eilisen kieltäminen sen arvoinen tavoite josta voimme ammentaa tulevaisuutemme.

tuomo

11. tammi, 2020

Edellinen hallitus kaatui luottamuspulaan ainakin kaksi kertaa. Minua on mietityttänyt mitä tällä poliittisella luottamuksella tarkoitetaan ja kenen pitäisi luottaa ja mihin.

Kun minä äänestän jonkin puolueen ehdokasta taikka ylipäätään ehdokasta luottamustoimeen taikka tehtävään niin oletan että voin luottaa siihen, että hän ajaa niitä asioita joita hänen kerrotaan tai hän kertoo ajavansa. Hänen luottamusasemansa perustuu tähän, ei mihinkään muuhun.

Mutta kun pääministeri muodostaa hallitusta hän puhuu myös luottamuksesta. Mikä tämä luottamus on mistä hän puhuu. Ei siinä ainakaan näy enää juurikaan jälkeä siitä luottamuksesta jonka minä annoin. Toki parlamentarismiin kuuluu päätösvalta ja valta eri tasoilla mutta hallitus tässä maassa lopulta käyttää sitä luottamusta, jonka on kansalta saanut.

Hallitusneuvotteluiksi sanotuissa syömingeissä ja juomingeissa sovitaan taikka pakotetaan sopimukseen, jossa ei enää ole paljonkaan jäljellä niistä asioista joiden hoitamiseen annoin luottamukseni. Ei voida puhua luottamuksesta vaan ainoastaan suuremman oikeudella pakottamisesta. Luottamuksen antanut äänestäjä on tässä vaiheessa jo ajat sitten unohtunut. Neuvottelupöydässä pyörii erilaisia intressipiirejä, joilla ei ole mitään tekemistä demokratian kanssa.

Ei pitäisi puhua luottamuksesta vaan kaupankäynnistä millä ostetaan ja myydään valtaa.

Jotta tällaisesta lehmänkauppaluottamuksesta, joka rakentuu vallalle päästäisiin meillä pitäisi olla äänestäjinä paljon enemmän tietoa aatteellisesta pohjasta jolle puolueet rakentuvat. Kun hallitusta kootaan niin pitäisi sopia aatteellisista linjoista, päämääristä sekä kehityksestä ja tavoista miten tätä maata ja sen kansaa viedään parempaan. Yksityiskohtaiset hallitusohjelmat ovat silkkaa lehmänkauppaa pullollaan. Siellä on myyty maat ja mannut.

Kun kansanedustuslaitos eli eduskunta äänestää niin sielläkään ei antamani luottamus näy millään tavalla. Hallituksessa olevat puolueet äänestävät täysin vastoin antamaani valtaa ja aatetta kunhan saavat olla vallassa. Yksittäinen edustaja pakotetaan painamaan just sitä nappia mitä on vallassa pysymiseen vaadittu. Jos et paina saat rapsut.

Pakotettu parlamentarismi on monoliittista diktatuuria ihan oikeasti. Kansalle ja ihmisille tärkeät osaset voidaan kaataa surutta kunhan ydinasia eli valta pysyy tietyillä intressipiireillä ajamassa heidän semansa vahvistumista.

Demokratia ei ole enää demokratiaa kun ei ole aatetta.

Aatteettomat hallitukset ja niiden puolueet ovat tälle maalle olleet vahingoksi. Pääomien ja markkinavoimien Suomessa valta on sillä, jolla on eniten pakotettuja ja lehmänkauppoihin kytkettyjä kavereita.

Pessimisti ei pety on parasta mitä keskustalainen aate on viimeisen kymmenen vuoden aikana suoltanut. Pessimisti tosiaan ymmärtää aina häviävänsä pelin.

tuomo

10. tammi, 2020

Eilen pälähti päähäni suuri idea ja ajatus. Ihmisen elämällä ei millään tasolla eikä mittarilla ole mitään merkitystä tässä maailmassa. Siis mitä varten me täällä olemme ja elämme?

Kun tämän päivän poliitikkoja ja heidän yleviä ajatuksia kuuntelen niin olemme pilaamassa pallon, ilman ja kaiken mihin ympärillämme koskemme. Olemme jopa vääriä sukupuolia kun sellaisia ei ole kuulemma olemassakaan. Lisäydymmekin ilmeisesti kuin ameebat, jakautumalla.

Ei minua mihinkään tarvita - vai tarvitaanko.

Löysin yhden syyn elää tätä elämää ja se on kuolemattomuuden kilvoitus Kristuksessa. Voi taivas että pitää olla hurskas ja Jumalan hullu tuohon päätelmään tullakseen. Mutta kun muuta en vain kerta kaikkiaan keksinyt.

Mitä sen on väliä mitä puoluetta äänestän taikka osaanko soittaa viulua. Ei yhtään mitään. Korkeintaan poliittisella asemalla ja viulunsoitolla on merkitys olla toisten silmissä jonkinmoinen ihminen.

Mitäs sitten jos Kristus ei kiinnosta. Miksi täällä silloin eletään. Onko tarkoitus tehdä kiusaa muille vääntämällä ruuvipenkissä ruuvia tiukemalle, että kristityn on mahdollisimman vaikea olla ja elää. Onko hänen elämänsä tarkoitus siinä.

Loppujen lopuksi tulin siihen tulokseen, että eihän tähän elämään mitään järkevää selitystä ole löydettävissä. Meistä tuli muurareita, maalareita ja joutomiehiä. Ihan sama. Synnytään ja kuollaan kuitenkin entiseen tapaan.

No yksi asia ratkesi kerralla. Olemme miehiä ja naisia. Siihen päätelmään en elämän synnystä tarvinnut ihmeellistä sihtiä. Sukupuolella on selkeä tarkoitus. Tämä kombinaatio vain voi synnyttää uusia ihmisiä. Kaikki muu on ihmisten ikiomaa keksintöä. Kaikkein hulluin ajatus on väittää elämä sukupuolettomaksi. Silloin elämällä ei olisi yhtään mitään tarkoitusta. Vai olisiko.

No hulluja ajatuksia. Onpa tietenkin. Mites tästä päästä mitään järkevää voi syntyäkään.

tuomo