Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

15. syys, 2021

MIkä lie räppiporukka on käyttänyt aikaansa musiikillisen seksuaalisen häirinnän selvittämiseen. Siinä sitä onkin tekemistä. 

Kun kuuntelee sanat ja tekee niistä johtopäätökset niin kehutuimmat sanoitukset ja lienevät silkkaa pornoa. Seksististä, no ei kun taidetta. Tässä tapauksessa.

Kun Helena Lindgren ja Jorma Uotinen laulavat "Where the Wild Roses Grow" niin koko esitys tihkuu pelkkä seksistä menoa ja meininkiä. Ja sitä sen pitääkin olla, niin on tarkoitettu. 
Seksuaalista häirintääkö. No varmasti jos niin halutaan.

Kun tämä "mee too" polkaistiin käyntiin, niin maailma meni sekaisin kuin ilmastonmuutoksesta. Kaikesta tuli seksuaalista häirintää vaikka naiset toisaalla huutavat älyttömän laiskoja miehiään, ja saamattomuuttaan haukkuvat miehet seksuaalisiksi nynneröiksi. Tyytyväisiä ei olla mistään.

En minä tiedä pitäisi kaupan kassajonossa varmuuden vuoksi parkkeerata lökäpöksyisen miehen perään ettei vain tule harrastaneeksi seksuaalista häirintää. Toisaalta voihan sitä sitten syyttää vaikka sukupuolsyrjinnästä. Tärkeintä on että seksuaalinen termi elää kaikessa ja joka paikassa.

On tämä maailma älytön.

Ja naisista on tullut todellisia marmattajia ja valittajia. Heidän maailmassaan ei ole mikään kohdillaan. Joko häiritään taikka syrjitään, eurokin ei eri suuruinen markoista puhumattakaan.

Kun tummu vainaa polkasi rukkinsa käyntiin niin hän tuskin mietti seksuaalista häirintää taikka muita syvällisiä ajatuksia naisen asemasta. Hänen piti tehdä villalankaa ja kutoa sukkia, että miestenkin saappaisiin saatiin lämmintä kun lähtivät metsätöihin.

Milloinkahan me miehet tajuamme, että kaikesta pitää narista ja valittaa. Tämä elämä on niin turkasen vaikiaa ko ei ole sitä eikä tätä eikä varsinkaan sitä naista aina kun siltä paikalta ottaa. 

En minä tiedä miksi elämästä on tehty niin kamalan vaikeaa. Ei mitään ilon ja mukavan sekä hupaisan ja huvittavan kautta. Kaikki on silkkaa vaikean etsimistä.

Minä itse syyllistyn ehdottomasti siihen, että löydän helposti vääriä päätöksiä yhteiskunnasta mutta mitä on esittää tilalle niin siihenkin minä pyrin. Aina ei onnistu.

Mutta että seksuaalista häirintää. Sitä en ole kokenut vaikka joskus sitä olisin suorastaan toivonut. Helsinkiläisessä kulmakuppilassa kerran naiset olivat tieten ympärhumalassa taikka muuten innostuneita kun nipistelivät takamuksesta kun baaritiskillä istuskelin. Seksuaalista häirintää. Ei vaan naisilla oli tieten mielestään hauskaa. Enkä pannut pahakseni. Olihan se kiva olla joskus naisten suosiossa.

Eli mitä halusin sanoa. OIkeastaan en mitään. Lähinnä ihmettelen naisen asemaa. Milloin teillä naiset on hyvin. Tieten siinä vaiheessa kun kaikki miehisyys on tuomittu häirinnäksi.

Kerran miehiltä kysyttiin, että milloin ”se” (häveliäästi arvattava mistä kyse) ei ole ollut mielessä. No sieltä isäntämies vastasi, että ”kerran kun hevosen selästä putosin, niin saattoi olla pieni hetki mutta siittäkään en oo varma.”

Näillä mennään ja kesäkelejä odotellessa.

 

tuomo

14. syys, 2021

Elämme Suomessa viimeisiä hetkiä etsiä totuutta ja oikeudenmukaisuutta.

Maa on luisumassa hulluuteen.

Kansankirkollinen hätä ei ulotu armolliseen evankeliumiin vaan ytimessä häärätään enemmän maallistuneissa rakkauden ja rakastelun teemoissa. "Isä meidän rukousta" ei vielä ole karsittu mutta ei ole kaukana aika, kun Jumalastakin halutaan tehdä sukupuoleton.

Muka viisaat ja älykkäät leikkivät yksinkertaisilla sanoilla, kun ei ymmärretä sisältöjä. Kun liikennemerkit vaihdetaan siksi, että ulkomuoto kertoo kenellä on mitäkin habituksessaan ja se ärsyttää, kun taivaallinen vihreä teoria ei ole totta oikeassa maailmassa.

Maailmaan ihastuneen kansankirkon ääntä lienee turha odottaa siinä vaiheessa kertomaan mikä on totuus. Jumalan totuus ihmisestä ja Jumalasta.

Kun Suomessa kuljetaan kohden hulluutta niin se tarkoittaa, että politiikka muuttuu kaiken hulluuden puolustajaksi vaikka sen pitäisi olla ihmisen asialla.

Kun Päivi Räsänen on joutunut maallisen "ylituomarin" vainon kohteeksi niin siinä kaikki yrittävät löytää syytä miksi Jumalan Sanan lukeminen julkisesti voisi olla Suomen lain mukaan rangaistava teko.

Mistä tässä on kysymys. No tietenkin siitä, että nyt pyövelit käyvät Jumalan kimppuun muuttamalla lait sellaisiksi, että maassa voidaan tuomita kaikesta hyvästä, jopa siitä että Jumala rakastaa ihmistä ja syntistä ihmistä yli kaiken. Hänen armonsa kantaa kaikkialle.

Vihreä liike syntyi aatepohjalle, joka on pohjimmiltaan hyvin kristillinen ajatus viljelystä ja varjelusta. Kenen käsiin tämä liike on itsensä vienyt. Ei se piru ole vaan kaiken pahan, jonka tarkoituksena on tuhota ihminen.

Viimeisin hullutus oli keksiä huumeiden olevan tie maalliseen onneen. Siitä tässä täytyy olla kysymys, kun kaikkien myöntämän vakavan huumeriippuvuuden porttiteoria sivuutetaan, ja aiotaan sallia suomalaisten siirtyvän huumepolitiikkaan, jonka seurauksena on inhimillinen kärsimys ja yhteiskunnallinen tuho.

Tämä tie on ollut nähtävissä jo siinä vaiheessa, kun on alettu puuhailla yksilönvapauden kanssa.

Lakeja on muutettu niin, ettei meillä ole enää oikeaa yksilön vapautta. Emme voi uskoa ja elää kuin sisimmiltään kristillisessä maailmankatsomuksessamme uskomme.
Meillä ei ole avioliiton siunausta, tärkeämpää on tehdä erosta nopea ja kivuton. Tämä kuvaa sitä tapaa miten tässä maassa vähitellen on siirrytty välinpitämättömyyden yhteiskuntaan. Ongelmat ratkeavat sillä, että kielletään niiden olemassaolo. Keisarilla ei ole niitä vaatteita mutta ei hätää, ei pidäkään olla. Hän ei oikeasti ole olemassa.

Tärkeää on sallia tuntemusten pohjalta ja fiilistellen muuttaa Luojan luomaa sukupuolta ja antaa kertoa olevansa nainen miehen nahoissa. Ei ole naista ei miestä, Vihreässä aatteellisessa maailmassa. Sukupuolettomuus heille tarkoitta mitättömyyttä.

Ja mitä muuta kaikkea onkaan tämän aatteen ajamana ja muiden puolueiden hyväksymänä tähän maahan päästetty.

Ajatus on kaikella tuhota kristillinen arvopohja, jossa Jumalalla on kaikki valta Taivaassa ja maan päällä. Kun ei ole Jumalan pelkoa eikä Hänen siunaustaan tulee sutta ja sekundaa.

Tämän maan ainut toivo on Isä meidän -rukouksen sanoissa ja sisällössä. Se poliittinen ja kristillinen puolueohjelma pitää maailman tappiin saakka. Kun viimeisen kerran sydän maan päällä lyö meillä on ilo syntyä Taivaassa. Kun viimeisen kerran kipu kirpoaa olemme matkalla poliittisen maailman ulottumattomiin.

Jumalaa pelkäämättömän suurin ongelma on Jumala. Uskovalla on sama ongelma mutta tulokulma on toinen. Jumalassa on toivo ja rakkaus, armollinen elämä ja kuolema. Jumalaa ymmärtämään opettelevalle Hän on pelkkä ongelma.

Ei ole kenenkään vika, jos ei ymmärrä mutta silloin voi katsoa peiliin, jos yrittää kieltää lähimmäistään uskomasta ja Jumala häneltä.

Isän haltuun.

tuomo

2. syys, 2021

Yki Räikkälän blogeista on sanottava, että vaikka olemmekin joissakin kohdissa eri tiellä ja välissä kohoaa Kiinan muuriakin suurempia ymmärtämisen ongelmia niin silti lähes kaikessa näen hyvän tarkoituksen pyrkiä oikeasti vuoropuheluun. Kohotan kulmakarvojani ja nostan hattua.

Ei tästä pitänyt Ykin kehumisen sokea piste tulla muuta läheltä jo liippaa.

Usein ymmärretään uskovien olevan jotenkin jotakin mieltä uskostaan. Heidän laumasieluisuutensa mittari on jossakin jota ei ole olemassakaan. Ihmisen on vaikea ymmärtää ymmärtämättömyyttä.

"Sokea usko" tulee tästä. Se on luottamusta siihen mitä oikeasti ei ole.

Mihin tämä usein johtaa niin Afganistanissa nyt mellastavan pelleporukan rettelöintiin totuutta vastaan. Ei kukaan halua tuollaista yhteiskuntaa, jota nyt siellä pyssyä heilutellen ajetaan. Ei takuulla halua.

Mistä sitten tässä on kysymys niin ihan yksinkertaisesti siitä että on kiva hullaantua täysin älyttömästä ymmärtämättömyydestä.

Uskon sokea piste on sen ehdottomuudessa. Kun Jumala on aina oikeassa eikä Hän erehdy niin sen viitan ottaminen ihmisen niskaan tekee hänestä älyttömän pellen muiden vahingoksi.

Näitä uskonsotureiksi sanottuja ehdottomia on kaikissa uskonnoissa mutta ei ainoankaan ihmisen uskossa. Riittää jo se että evl-kirkossamme mellastavat erilaiset herätysliikkeet. Joskus tekisi mieleni kysyä että mihinkähän he tai joku on herännyt, että on saanut kaverikseen toisen, joka on herännyt ja nyt en tarkoita körttisiä.

Tämä uskon sokea piste on joko typeryyttä taikka ylenpalttista viisautta. Puhutaan ymmärrettävämmin ääripäistä. Eli pyöreä pallo on litteä jos niin uskotaan. Kun sukupuolet määritellään uudelleen niin ollaan lähellä sokeaa pistettä. Kun kielletään tosiasiat niin ollaan umpipimeässä.

Hengellinen sokea piste on vääräuskoisuudessa. Mitä se sitten on niin se on ymmärtämättömyyttä. Toisen ymmärtämättömyyttä kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Kun hengen hölmöläinen hullaantuu uskon sokeasta niin hän toimii kuin Hitler taikka nyt nämä talebanit. Hän hakee kannattajia tyhmyydelleen. Kun heitä on riittävästi niin on kiva valehdella, varastaa ja alistaa. Porukassa tyhmyys tiivistyy on enemmän totta kuin mikään.

Menee vähän kryptiseksi mutta monta kertaa sieltä se totuus löytyy.

Isän haltuun.


tuomo

25. elo, 2021

Olen viimeisen puolen vuoden ajan taistellut oikeudesta elämään. Haasteet ovat olleet enemmän taloudellisia mutta johtaneet sittemmin myös enemmän terveydellisiin ja sisäisiin sielullisiin vammoihin.

En aio keskittyä tässä lyhyessä päivityksessäni siihen vaan kerron miltä kuulostaa kuunnella tämän hallituksen tekemättömyyttä.

Jumalanpalveluksen tympein osa alkaa olla se kun pitäisi rukoilla esivallan puolesta niin että he tekisivät viisaita päätöksiä.

Jumala on joko kuuro taikka ymmärtänyt viisauden jotenkin väärin.

Sanna Marin on ansioitunut tyhjien tynnyreiden kolistelijana. Hän kertoo mm kuinka Suomi on onnistunut maailman parhaiten covid taudin hoitamisessa. Näinköhän vain on. Olemme pieni kansakunta joka olisi ripeillä päätöksillä ollut maailman helpoin pitää lähes tautivapaana.

Mutta mitä vielä. Rajoilta tullaan läpi ilman pienintäkään tarkastusta. Minulle ovat useat tuttavat kertoneet kuinka vaikeaa on ollut matkustaa Euroopassa. Jopa paikassa kysytään, pistetään ja estetään mutta Suomen rajalla loistaa yksilövapaus vihervasemmistolaisessa kehäpäätelmässään, jota RKP:läisellä hutulla höystetään, ja tietenkin Antti mikä se oli Kurvinen kehuu aina kun tietäisi vain missä on voittajan pesti tarjolla.

Tämä hallitus on välinpitätämätöömyydessään ja päättämättömyydessään Euroopan surkein. Ainut mihin ollaan valmiit niin myöntymään kaikkeen mitään eu:laisessa hullunmyllyssä on tarjolla.

Päätöksiä ei synny sitten millään ja aina törmätään yksilönvapauteen. Vasemmistohallitus on niin yksilövapaa että ei voi päättää ettei vain joku suutu.

Marin on oikeassa on tehty mutta valovuosia myöhässä kaikki. Ilman HUS:n tomeria lääkäreitä ja johtajia tämä maa olisi ollut aivan hukassa.

Ruotsissa tapettiin vanhukset vähän raakalaismaisesti asian ilmaisten. Suomessa hallitus jahkailee itsestäänselvyyksien kanssa. Koronapassiakaan ei saada aikaiseksi kun kuppilassa pitää saada koikkelehtia umpihumalassa mutta konserttiin ei päästetä kun sinne ei ole hallitusherroilla vetoa. On kiva istua kuppilassa päissään ja siellähän ei mikään tartu.

On tämä hölmöläisten maa. Me hyväksymme päättäjiltä kaiken.

Täälläpäin on tapana sanoa että laiska töillään kehuu. Sanna Marinin selittelyt ja omien tekemistensä luettelo on kamalan pitkä. Miksi. Siksi kun mitään ei oikeasti ole päätetty. Kaikki on auki.

No mitäpä siinä mennään näillä olemme tällaisen porukan ansainneet ”päättäjiksi”.

Sepi Kumpulainen laulaa että ”armotonta menoa, pannaan nyt vauhdilla. Eikä yhtään me…”…

tuomo

29. touko, 2021
Kyllä vain... minä olen mukana kunnallisvaaleissa ja kysyjiä on riittänyt ihan kiitettävästi ehdokkaaksi.
Olen myös Keskusta rp:n puoluevaltuuston jäsen mutta me pikkusen oikealla kyljellä nukkuvat alkiolaiset kepulit emme kelpaa mihinkään puolueessa. Puoluevaltuustossa kun yritän löytää jonkinlaista merkkiä aatteellisesta keskustalaisuudesta niin sellaista en ole löytänyt...
Keskustalainen perinne on ollut aina ihmisen näköinen politiikka jossa maaseudulla on suuri arvo ja luonto on osa ihmistä. Nyt en ole kuullut sanaakaan maalaisen maiseman puolustamisesta. Hallituksessa ollaan vaikka saappaan johdolla kunhan vain valtapaikkoja on mitä jakaa eduskunnasta tippuneille kavereillekin. Valta kasvaa nykykeskustalaisuudessa ihoon kiinni. Sillä ei ole ihmisen arvoa vaan paikka ja asema on tärkeä.
Aivan uusi kulttuuri on erottaa ja jakaa varoituksia... en ymmärrä onko tämä paluu kommunistisen neuvostokulttuurin aikoihin vai keksikö joku että puolueessa ei aatteilla ja arvoilla juhlita.
Se tästä historiasta.
OLEN SIIS EHDOLLA YLIVIESKASSA VALTUUSTOON PERUSSUOMALAISTEN LISTALTA... OLEN TOSISSANI... NRO ON 72...
Minua kysyttiin mukaan kristillisiin, kokoomukseen, demareihin ja sitten perussuomalaisiin...
Sen olin päättänyt heti alkuunsa, että en mainosta en ole esillä enkä halua tuoda teesejäni mitenkään kenenkään yli taikka ohi. Minä olen alkiolaisilla juurilla ihmisen asialla. Jos pitää valita rikkaus vai rakkaus niin valitsen rakkauden. Jumalan rakkauden ja käden sekä otan lähimmäistäni olkapäästä kiinni, jos tukeani tarvitaan.
Kun ajauduin valtavien lisäverojen (yli 25.000 euroa) myötä hyvä vuosi sitten kateiden ihmisten ansiosta sekä henkiseen että taloudelliseen ahdinkoon niin konttasin pätkän matkaa sähköttömässä talossa ja olin myymässä minuuteni.
Jumala tarrasi olkapäästä ja otti Isän syliin. Tunsin sen ja nukuin hyvin.
En ole vihellellyt enkä moittinut ketään. Olen kontaltani pannut kädet ristiin ja pyytänyt apua iltarukouksissani kaikilta mahdollisilta tahoilta ja toivonut että minua kadehtineella uni maittaa ja elämä hymyilee. Hyvin sarkastinen ajatus.
Minkä tämä kaikki on näyttänyt.
Minulle tämä on kertonut oikeasti miten tämä maa makaa. Leipäjonoissa ja sieltä ruokaa hakeneena tiedän, että tässä maassa ihminen ei ole valtaapitäville mitään muuta kuin veronmaksaja ja vallan antaja.
Köyhimmät ovat olleet minulle tärkeimpiä aina ja kärsivät ihmiset ovat saaneet minulta kaiken. Rukouksin muistan jokaista ja kun viuluni soi, niin se soi siitä sielusta, jossa kokemuksilla ja tunteilla on valta.
Olen saanut ahdinkooni paljon tukea ja apua. Köyhimmät, tavalliset ihmiset jotka eivät kumarra rahaa, eikä mammonaa ovat auttaneet eniten. Jo kysymyksellä "kuinka sinä voit, mitä sinulle kuuluu" olen saanut elämälleni merkityksiä.
Instituutiot ovat paperinpyörittäjiä. Ne etsivät virheitä elämästäni ja hakemuksestani. Niissä papereissa ei koskaan kysytä, "kuinka sinä oikeasti voit ja mitä tarvitset". Niissä kysellään virheitäsi ja mennyttä aikaa. Niissä ei kysytä miten sinulle valot ja leipä pöytään. Virkamiehen löytämä virhe hakemuksen tekijän elämästä on paljon tärkeämpää kuin tarjota apua.
He, joille rikkaudet ja valta ovat merkittävin syy olla olemassa minä sanon. Kumartakaa rikkauksianne, palvokaa niitä. Silloin jokainen hetki elämässänne on täynnä tuskaa. Kun pankissa makaa miljoonia teidän tulee vahtia niitä yötä päivää ja pyytää köyhiltä lisää. Roope Ankan rahakasassa ei Jumalan rakkautta ole, siellä on ikuinen hätä ja huoli.
He joille ihminen ja elämä on tärkeä antavat viimeisen roponsa. Olen sen saanut henkilökohtaisesti kokea.
Teitä on paljon. Teitä kiitän ja siunaan. Teille hätä on syy olla lähellä ja nähdä sielun syvyyteen. Saatte olla varmoja, että teitä siunataan ja teille annetaan paljon enemmän. Olen sen itse kokenut, kun sähköt ovat poikki ja yksi muovipussi kädessä olen kävellyt pitkin katuja.
Tältä pohjalta lähdin ehdokkaaksi.
Miksi perussuomalaiset. Siksi, että minä tiedän mitä siinä puolueessa ajatellaan.
Meillä perussuomalaisilla, huomaa että tähän sisältyy ajatus, ihminen on sydämessä, siinä rinnalla kulkemassa. Kun hän sanoo että hänellä on kylmä niin me uskomme sen. Emme ala kertoa Saarikon tapaan kuinka hallitus on tehnyt sitä ja tätä. Ei. Me kuulemme ihmisen sanat. "Minulla on kylmä". Kylmyyttä ei poisteta "me olemme hallituksessa" lauseilla vaan kylmyys poistetaan tarjoamalla lämpöä ja rakkautta sekä huolenpitoa. Me vastaamme antamalla takkimme ja kaiken mitä lämpö tarvitsee. Yksinkertaisia asioita yksinkertaisella tavalla.
Mitä tulee ihmisiin muualta eli muukalaisiin. Rehellisellä pelillä, kuten Vennamo sanoi, tänne tulevat tulevat ravituiksi välittämisellä ja huolehtimisella. Mutta jos tulette väärin perustein, valehtelamalla ja pahan aikeissa teidän paikkanne on löytää katumuksen ovi ja palata sinne missä se viha syntyi. Suomen ei tule siunata niitä joilla on pahat mielessä.
Mitä minulla on sitten Ylivieskalle tarjota.
Kaikkea muuta mutta ei välinpitämättömyyttä. Tekisin päätöksiä. Hakisin kristillisen pohjan kaikelle tekemiselle. Se löytyy kaikista puolueista. Ajatelkaa ihmistä päätöksissänne. Köyhin ei ole tarpeettomin. Rikkain ei ole tarpeellisin mutta ei myöskään häntä tule tuomita. On päivän selvää, että joilla paljon on ovat paljon vastuun kantajia. Kukaan, korostan että kukaan Ylivieskassa ei ansaitse olla onneton.
Miten minä hallitsisin niin tunteilla ja tuntemisella. Välinpitämättömyyttä vihaan. Se on juurisynti kaikelle pahalle.
Ylivieskan ja kalajokilaakson poliittinen ilmapiiri on pysähtynyt päättämättömyys. Siihen on tultava muutos.
Olen myös ehdottomasti keksipohjalaisen yhteistyön kannattaja. Oulusta emme saa mitään. Oulu ei tarjoa mitään eikä siellä koskaan mainita Ylivieskaa nimeltä.
Keskipohjalainen maakuntaviesti on ylivieskalainen sielunmaisema. Ylivieskan tulee olla niissä pöydissä missä sillä on sanan ja sanomisen valtaa. Sen ei tule vaatia mitään vaan rakentaa kaikkea. Se on keskipohjalaisuutta.
Tässä näitä ajatuksia hyvin hajanaisesti.
Siis äänestäkää 72.
Miksi. En minä tiedä. Se on numeroni jolla minulle ja ajatuksilleni annetaan vähän valtaa. Sitä en hamua mutta tarvitsen tullakseni kuulluksi.
72
tuomo
VAALIT.PERUSSUOMALAISET.FI
Kuntavaalit 2021 - Tuomo Hirvi (72) - Perussuomalaiset Ylivieska - Perussuomalaiset ehdokkaat
Perussuomalaisten ehdokkaat vuoden 2021 vaaleihin