14. kesä, 2020

Väkivallalle ei ole oikeusta

Kun Suomessa puhutaan rasismista ja vihapuheesta niin oikeasti ei ymmärretä mitä on rodullinen ja etninen rasismi. Se on silkkaa suoraa väkivaltaa. Joko henkistä taikka fyysistä.

Meillä rasismiksi luetaan jo pelkkä ihmisen ihonvärin ihmettely, jonkinasteinen hämmästys taikka vastaava. Sillä perusteella minä olen kokenut rasismia ja vihaa koko elämäni kokoni ja vaikkapa musiikkimakuni sekä viulunsoiton takia. Oikeasti en ole kokenut rasismia taikka vihapuhetta ikinä. Toki ilkeämielistä käytöstä ja iholle kiinnikäymistä.

Amerikassa on rasismia ja se ulottuu kaikkialle. Toinen amerikkalaisen yhteiskunnan pahuus tulee väkivallan ja aseiden ihannoinnista vallankäytössä.

Sitä samaa totuutta oikeutetusta väkivallasta esiintyy, hämmästys kyllä, myös kristillisissä piireissä. Israelin oikeutta valloittaa vieraasta maasta väkivalloin alueita ja tappaa viattomia ihmisiä puolustetaan, ja sitä pidetään Israelin valtiollisen sotakoneiston oikeutuksena. Se jopa siunataan ja Suomessakin eduskuntaa myöten käytetään puheenvuoroja tällaisen väkivallan puolesta.

Kristitty ei tapa, häädä kotoaan, alista eikä valloita mitään väkivalloin. Kristitty ihminen omalta paikaltaan puolustaa aina oikeutta elämään ja rauhaan.

Mikään ideologia ei oikeuta tappamaan mutta sen saa sanoa olevan väärän ja ihmisille turmiollisen.

Jumala on armollinen mutta ei koskaan siunaa väkivaltaa.

tuomo

Ampumisesta vastuussa ollut poliisi on erotettu, kertoo pormestari.YLE.FIPoliisi ampui mustan miehen pikaruokaravintolan pihalla Atlantassa – poliisipäällikkö erosiAmpumisesta vastuussa ollut poliisi on erotettu, kertoo pormestari.