17. marras, 2019

Evl-kirkko hajoaa

Olen entistä varmempi siitä, että nykyisenkaltainen hallinnollinen, pappisvetoinen evl-kirkko tulee purkaa eli lopettaa.

Kirkko on etääntynyt syntisistä ja muuttanut sisältönsä hurstastelevien pyhien suojakodiksi ja toisaalta etääntynyt tapakristillisen Suomen arjesta. Paiseen puhkaisi maahanmuutto, ilmastonmuutos ja Päivi Räsänen.

Kristuksen kirkko ei kuole koskaan jos vaikka Suomessa sille ajatukselle vähän uhrataan aikaa. 

Tällainen nykyisenkaltainen kirkon ja valtion kytky tulee myös purkaa. Veronkanto voidaan järjestää entiseen tapaan mutta virkatoimet tulee hoitaa sopimusperusteisesti eikä lailla taikka asetuksilla.

Keskusjohtoinen ja pappisvetoinen hallinto on itsenäisille seurakunnille vahingollinen.

Olen asiaa vuosia miettinyt ja viime vuosien ylikorostunut päätöksenteko kirkon toiminnassa vie jo tavallisia kristittyjä käräjille, jos he uskaltavat kritisoida kirkon päätöksiä. Puhevalta, mielipiteenvapaus ja sananvapaus mm kirkkomusiikin esittämisestä on johtanut suuriin ristiriitoihin yhteiskunnassa.

Nykymuotoisena hallintorakennelmana tämä kirkko on henkisesti ja myös hengellisesti kuollut.

Tiedän saavani tästä pyyhkeitä. Tänä aamuna eräs kirkkoherra ilmoitti minun mielipiteideni olevan itselleni vahingollisia. Lisäksi hän kertoi saman ”käännytyksistäni”. En käännytä ketään. Kutsun kyllä väkeä konsertteihini ja diakoniaan köyhien ja poljettujen ihmisten puolesta. Kuuntelen heidän tuntojaan erityisen tarkasti.

Hurskastelevat pyhät jatkakoot menojaan. ”Eivät terveet tarvitse parantajaa vaan sairaat”.

Jos tämä on minulle vahingollista niin olkoot.

Isän armolliseen hoitoon luottaen.

tuomo