15. huhti, 2019

Vaalit meni jo, Antin autossa ei ole jarruja

No ei tämä puheenparsi näköjään miksikään muuttunut. Antti Rinne leikkii olevansa suurikin nappula pelissä jossa hän sulatti kolmessa neljässä viikossa melkein neljä prosenttia (4%) toilailuillaan SDP:n kannatuksesta. Nyt tuntuu että ei pysy nahoissaan sitten millään. Onkohan hän tajunnut että ne vaalit meni jo.

Toinen höpöttelijä on tämä kokoomuslainen Petteri Orpo. Hän tekee tappiostakin voiton vaikka väkisin. 2% suli aivan viime metreillä ja pikku ponilla ratsastanut Jussi Halla-aho meni ohi. Vaikka joku ehti viedä ponilta etujalan niin sittenkin.

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa nähtiin oikeasti yksi tuleva ilmeinen uutinenkin. Tämän hetken Kokoomuksesta ei Jan Vapaavuorelle ole edes oikeasti kilpailijaa kun tulevaa presidenttiä tähän maahan valitaan. Hän on valovuosien päässä sekä käytöksellään, että myös rehellisellä viestillään. Tämä oli selkeä tappio sanoi hän. Ja niinhän se olikin.

Nyt nämä kaksi nappulakenraalia eli Rinne ja Orpo mittailevat toisiaan ja kertovat, että he eivät perussuomalaisia rinnalleen ota. Minä olen kyllä ymmärtänyt asian toisin. Halla-aho kertoi vaalikampanjassaan mitä mieltä hän mistäkin asiasta on ja se tarkoittaa, että hänelle ei löperö höpötys kelpaa vaan pitää olla oikeasti kanttia olla jotain mieltä. Eikä edes se riitä vaan pitää myös tehdä se mitä luvataan. Rinne nostaa palkat ja tarpeen tullen Halla-aho ajaa luvattomat maassaolijat matkoihinsa.

Jotenkin alkaa tuntua, että Antti ajeli katsastamattomalla autolla. Sen verran oli puheet levottomia.

Keskustan vaalituloksesta en sano oikeastaan mitään. Oulun talon asukkaat eivät riittäneet nostamaan puolueen päätä pinnalle. Nyt joutaa autotallissa tehdä puhdetöitä ja lennättää lennokkeja. Se onkin kivaa puuhaa.

Vihreistä en välitä sanoa senkään vertaa. Heinä kasvaa taas ensi kesänä ja aurinkokin paistaa. Lehmän paskaläjistä ne kottaraisetkin ruokansa hakevat.

tuomo