20. marras, 2018

Perhepoliittinen kyvyttömyys ratkotaan naimapuuhin

En ymmärrä. Siinä ei mitään erikoista.

Miksi syntyvyydestä tämä hallitus kantaa huolta eli siitä tehtiin ongelma, kun hallituksen nimenomainen ongelma pitäisi olla, ja on perhe-, asunto- ja aluepolitiikan puute taikka vähintäänkin sen puuttellinen osaaminen. Maakuntasote on hallinnollinen projekti mutta ei ratkaise ainuttakaan kotiemme ongelmaa. Palvelut meni jo eivätkä takaisin tule.

Kun Ylen A-studiossa keskustellaan syntyvyyden laskusta ja yhteiskunnan eläköitymisestä, taikka kun julkisuudessa poliittinen eliitti keskustelee yhteiskuntapolitiikastaan, niin ensiksi tehdään eläkeläisistä tälle yhteiskunnalle iso ongelma, sen jälkeen tehdään koulutuksesta ja lapsista tälle yhteiskunnalle valtava rasite, eikä päivähoitoakaan osata millään ratkoa perheiden, lasten ja vanhempien järkevän kasvatuksellisen periaatteen ja arvojen pohjalta.

Petteri Orpon puheenvuoro IS:n uutisoimassa Ylen ykkösaamussa on tyypillinen tämän ajan poliitikon tulokulma. Näperellään yksittäisten asioiden kimpussa mutta ei nähdä, että talo on jo sortunut, eli kun keittiössä ei ole ruokaa niin ei auta muuttaa kamariin. Työ ja sen olemassaolo ei laita ketään naimapuuhiin, eikä se ole ydinkysymys millekään vaan kaikkein tärkein asia on ymmärtää yhteiskunnan tila. Kun Orpo samaan hengenvetoon tyrmää IS:n jutun mukaan eläkeläisten toimeentuloparannukset niin tässä on politiikan koko kuva avoimena edessämme. Näköalaton ja lohduton näky. 

Maalataan aina yhteiskunnallisia uhkakuvia ihmisistä, hyvin lähelle tulevasta henkilöön käyvästä tulokulmasta lähtien. Pääomat ovat erityissuojeluksessa ja niiden omistajat mutta eivät elävät ihmiset.

Huonon politiikan ongelmaa, yhteiskuntapoliittista taitamattomuutta lähdetään ratkomaan rahtaamalla ja päästämällä maahan kaikki jotka vain rajan yli kävellen tulevat. Tarvitaan kuulemma työvoimaa mutta ei missään nimessä eläkeläisiä ja aiheutetaan moninverroin lisää ongelmia.

Jokin tässä kuvassa on poliittisesti pahasti pielessä. Ei kun naimapuuhiin suomalaiset. Sillä tavalla niitä lapsia syntyy, edellyttäen että puuhastelijat ovat mies ja nainen.

 

tuomo