1. helmi, 2018

Kirkko keskellä kylää

Kannuksen seurakunnan uutisia tulee seurattua vähän tarkemmin kuin seurakuntien keskimäärin, asettuu samaan kastiin toisen minulle tärkeän kasvuympäristön Lohtajan kanssa.

 

Viime aikoina silmiin on pistänyt Kannuksessa seurakunnan vakituisten työntekijöiden kovin runsas vaihtuvuus ja erilaiset sijaisjärjestelyt. Hyvähän se tietenkin on, että uusille yrittäjille tarjotaan paikkoja mutta onko se seurakunnan kannalta hyvä asia herättääkin jo toisensuuntaisia ajautuksia.

Talouspäällikön osalta olen erityisen hämmästynyt vaihtuvuudesta. Olen toki tietoinen siitäkin, että seurakunnalla on ilmeinen taloudellinen tarve säästää, kun kirkko keskellä kylää seistä tököttää kylmillään. Onko se järkevää ja miltä se yhteyteensä kutsuvan Kristuksen kirkon maanpäällisenä näkynä näyttää ja tuntuu onkin jo toisen virren väärtti. Tuleeko säästöä vaiko vahinkoa niin siitä voidaan lausua mielipiteitä puoleen ja toiseen.

 

Henkilökysymykset herättävät aina epäilyksen jostakin syvemmästä ongelmasta. Ei niitä julkisuudessa tule ratkoa mutta ei tämän tapaiseen vaihtuvuuteenkaan tule taipua kyllä ilman hyvää ja perinpohjaista selvitystä syistä, sysistä ja sepistä.

 

Toivon Kannuksen seurakunnalle ja sen kovasti paljon matkailevalle rippikoulu- ja seurakuntaväelle antoisia matkoja ja Jumalan suurta siunausta. Meillä Ylivieskassa kotikirkko kosken partaalla ei ole pimeänä eikä kylmänä vaan se on raunioina.

 

Tuomo Hirvi

keskipohjalainen Ylivieskassa