20. maalis, 2017

Ahneudelle ei näy loppua

Lauantai 18.3.2017 - Tuomo Hirvi


"– Tuottavuutta saadaan, kun leikataan ketterästi johtajien palkkoja, palkkioita, luontaisetuja ja muita tulovirtoja, kun suuryritysten tuottavuus ei näytä nousevan. Esimerkkiä jokainen johtaja voi näyttää leikkaamalla palkkansa kokoaikaisessa työssä olevan suomalaisen tulotasolle. Se oli vuonna 2015 kuukaudessa keskimäärin vajaat 3 000 euroa. Summaan on laskettu peruspalkka, lisät, ylityöt ja luontaisedut, hän kirjoittaa." - Näin toteaa sairaanhoitaja-tietokirjailija Jan Holmberg ja on täydellisen oikeassa.
 Minä-ajattelun yleistyminen johtajien ja päättäjien keskustelutavassa, ja käytännöissä on muodostanut pieniä "saunakerhoja", joissa yritysten tuottoa tasataan ja jaetaan keskinäisillä sopimuksilla julmasti unohtaen tuloksen tekijät.

Totuus on, että Suomessa alkaa olla maailman ahneimmat ja surkeimmat päättäjät. Korruptio sekä hyvävelijärjestelmä on syvällä rakenteissa.

Meillä lasketaan veroja ja väitetään sen tuovan ostovoimaa vaikka todellisuudessa käy juuri päinvastoin. Säästöiksi nimetyt palkkojen ja etuuksien alennukset, eläkeläisiltä, pienituloisilta ja osa-aikatyöntekijöiltä sekä työntekijöiltä ylipäätään, työttömiltä ja opiskelijoilta kohdistuvat heihin julmasti kohonneina veroluonteisina maksuina ja omavastuiden tuntuvina korotuksina.

Jo tuo lääkkeiden 50 euron vuosittainen omavastuu kuittaa enimmän osan näiden ihmisryhmien veroalennuksista ja todellisuudessa nostaa kokonaisveroastetta huomattavasti. Kun tähän lisätään matkakorvausten tuntuvat laskemiset ja omavastuut ollaan melkoisten veronkorotusten todellisuudessa. Hyvätuloiselle ja ahneelle johtajalle, yrittäjälle näillä ei ole merkitystä vaan veronalennusten tuoma todellinen lisä palkkaan on paljon enemmän kuin keskiverto suomalaisen tulo vuodessa.

Ei mene enää pitkää aikaa, kun kelvottoman maahanmuuttopolitiikan, suomalaisten köyhyydestä piittaamaton asenne, politisoitunut kirkko ja Jeesuksen puuttuminen uskonelämän keskiöstä johtaa tässä maassa luokkaeturistiriitojen kärjistymiseen.

Olemme toisen kansalaissodan kynnyksellä, joka saattaa tarkoittaa muuta kuin veristä kimppuunkäymistä.

Tämän maan syvin lama on henkisen ja kultturellisen alasajon seurausta.

Poliittinen kyvyttömyys sekä piittaamaton ja välinpitämätön asenne minä-keskeisen päättäjän hallussa saa aikaan tuhoa enemmän kuin yksikään ase tässä maailmassa.

tuomo

Suomessa on kuluneella viikolla keskusteltu vilkkaasti palkoista Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n puheenjohtajan Veli-Matti Mattilan haastattelun pohjalta.…
UUSISUOMI.FI