Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

23. huhti, 2019

Katsoin tässä aamun tunteina tulluta ohjelmaa televisiosta, jossa kerrottiin rajakokemuksista siitä näkökulmasta, että joku on päässyt kurkaamaan kuolemanjälkeiseen aikaan taikka miksi sitä ikinä kuvitellaankaan.

Kun sitä kuvitusta katselin, minkä ilmeisesti lähellä Jehovan todistajia olevat tekijät olivat tehneet niin tulipa pieneen mieleeni ajatus, että näinköhän siellä tulevassa syntyisi uutta elämää, kun lapsia oli kovasti näissä kuvissa. Olen miettinyt asian jotenkin toisin. Tuonpuoleisessa ei ole samoja uuden elämän ihmeitä tarjolla. En tiedä miten Raamattunsa itse kukin on tulkinnut mutta minulle elämä tässä ajassa synnyttää elämän taivaassa ja sen paikan lunastajana on ristillä riippunut ja kuollut sekä ylösnoussut Jeesus. Hän antoi avaimet meille käyttöömme. Tämä on sitä uskoa mihin minä elämäni rakennan.

Tästä onkin hyvä siirtyä tähän maallisen kuvaan ympäröistävästä elämästäni eli meillä käytiin eduskuntavaalit.

Se mistä olen iloinen, että tämä Juha Sipilän politiikkaan tuoma parlamentarismin halventaminen ja suoranainen poliittinen valehtelu tuomittiin eduskuntavaaleissa lähes totaalisesti. Olin aikanaan kovin iloinen kun Juha Sipilä valittiin pääministeriksi. Petyin välittömästi kun näin hänen muodostamansa hallituksen kokoonpanon. Enkä ollut piiruakaan väärässä. Kun vielä luin ne koukerot kuinka Anne Berner oli haalittu mukaan "keskustalaisena" ministerinä niin ällistykseni oli suunnaton.

Ihmettelen vain niitä äänestäjiä, jotka olisivat halunneet jatkaa tätä menoa eli antoivat Oulun äänensä Sipilälle. Miehelle, puoluejohtajalle, joka ei edes kiitospuheessaan puolueväelle muistanut mainita ihmistä, ei ainuttakaan. Kehui kyllä puoluesihteerin maasta taivaisiin mutta muutoin koko hallintotapansa näytti lauseessa, jossa kertoi laittaneensa Suomea kuntoon välittämättä puolueesta.

Eihän siitä kukaan muukaan politiikassa saa välittää miten instituutiot pärjäävät, vaan sen pitää olla kaiken yläpuolella, että miten ihminen tämän politiikan kokee ja kuinka se häntä koskettaa. Jos työllistäminen on sitä että 500.000 suomalaista ei saa työstään palkkaa lainkaan niin ilakoiminen näillä luvuilla ja tilastoilla on ihmisen pilkkaa.

Jos joskus niin tänään pitäisi tässä maassa keskustella, että mitä tarkoitetaan sellaisilla käsitteillä kuin arvot, arvopohja, suvaitsevaisuus, rasismi ja vihapuhe. Ei ne ainakaan mitenkään liitty siihen totuuteen jota kerrotaan sanoissa koti, uskonto ja isänmaa.

Vihapuheestakin on jaettu tuomioita vaikka rikoslaki ei tunne tuomiolauselmien muotoista rikosta. Sen sijaan kyse on siitä, että tuomioistuimet tulkitsevat ”yleistä” (lue älimystön, ylimystön, kulttuuripiirien ja suvaitsevaiston) mielipidettä laiksi. Meillä on nettipoliisi, joka lähinnä kait peilaa omia mielipiteitään haluamallaan tavalla, ja jakaa siitä mielipiteet vihapuheeksi ja ilmeisesti sitten niihin, joita hän voi sietää.

Vihan tunteesta en luopuisi koskaan enkä liioin muistakaan tunteistani. Miten ne milloinkin muuttuvat puheeksi on monenmoisen prosessin tulos. Kenenkään tunteet eivät uhkaa ketään, toisin kuin ne aatteet ja ideologiat, joiden osoittamisesta ja uutisoinnin kaltaisesta totuuden puhumisesta vihapuhetuomioita on luettu.

Kun eduskuntavaalit on nyt käyty niin seuraavaksi onkin vuorossa Euroopan parlamentin vaalit. Nyt näyttää muodostuneen ongelmaksi se, että vahvan kannatuksen saaneista kansanedustajista moni hakeutuu ehdokkaaksi eu-vaaleihin. Eihän siinä mitään pahaa ole. Erinomainen asia, että on todella halu edistää Suomen etua vaikkapa siinä mielessä, että kansallisvaltiollinen kehitys vahvistuisi nykyisen suuntauksen vastaisesti. Kun Eurooppa on niin suvaitsevainen, että on lähes rikollista sanoa olevansa suomalainen niin jotain on pahasti pielessä. Ja vaalitapa nyt vain on sellainen, että listalle pitää saada ääniä ja sille joka oikeasti haluaa europarlamentaarikoksi pitää saada eniten ääniä.

Kun tähän vielä liitetään se, että maailmankansalaisuus ja suvaitsevaisuus edellyttää, että hyväksymme väkivallan osaksi yhteiskuntaa kieltämällä kertomasta poliittisen fundamentalismin olevan tappavaa ja alistavaa väkivaltaa vaikkapa muslimien ihannoissa islamilaisessa ideologiassa, jota jopa uskonnoksi jotkut kutsuvat, vaikka todellisuudessa kyse on enemmän poliittisesta julistuksesta, niin tulevaisuutemme on hyvin sotaisa ja väkivaltainen. Kyllä tällaisen kehityksen estäminen pitää olla siellä tavoitteena missä näistä pitkälle päätetään ja mielipiteitä johdetaan. Europarlamentaarikolla on tehtävä.

Kun ideologian tavoite ei ole tuottaa hyvää lähimmäiselle vaan päästä alistavaan valtaan niin olemme hyväksymässä aivan uudenlaisen kulttuurisen elämäntavan omaksemme. Eipä tässä hirveän paljon ole mitään ihanteellista ja hyvää elämälle tarjota.

Siirtyminen taivaallisista maallisiin ja päinvastoin, näin kirjoittamalla, on helppoa. Oikeasti paljon vaikeampaa.

tuomo

15. huhti, 2019

No ei tämä puheenparsi näköjään miksikään muuttunut. Antti Rinne leikkii olevansa suurikin nappula pelissä jossa hän sulatti kolmessa neljässä viikossa melkein neljä prosenttia (4%) toilailuillaan SDP:n kannatuksesta. Nyt tuntuu että ei pysy nahoissaan sitten millään. Onkohan hän tajunnut että ne vaalit meni jo.

Toinen höpöttelijä on tämä kokoomuslainen Petteri Orpo. Hän tekee tappiostakin voiton vaikka väkisin. 2% suli aivan viime metreillä ja pikku ponilla ratsastanut Jussi Halla-aho meni ohi. Vaikka joku ehti viedä ponilta etujalan niin sittenkin.

Kokoomuksen vaalivalvojaisissa nähtiin oikeasti yksi tuleva ilmeinen uutinenkin. Tämän hetken Kokoomuksesta ei Jan Vapaavuorelle ole edes oikeasti kilpailijaa kun tulevaa presidenttiä tähän maahan valitaan. Hän on valovuosien päässä sekä käytöksellään, että myös rehellisellä viestillään. Tämä oli selkeä tappio sanoi hän. Ja niinhän se olikin.

Nyt nämä kaksi nappulakenraalia eli Rinne ja Orpo mittailevat toisiaan ja kertovat, että he eivät perussuomalaisia rinnalleen ota. Minä olen kyllä ymmärtänyt asian toisin. Halla-aho kertoi vaalikampanjassaan mitä mieltä hän mistäkin asiasta on ja se tarkoittaa, että hänelle ei löperö höpötys kelpaa vaan pitää olla oikeasti kanttia olla jotain mieltä. Eikä edes se riitä vaan pitää myös tehdä se mitä luvataan. Rinne nostaa palkat ja tarpeen tullen Halla-aho ajaa luvattomat maassaolijat matkoihinsa.

Jotenkin alkaa tuntua, että Antti ajeli katsastamattomalla autolla. Sen verran oli puheet levottomia.

Keskustan vaalituloksesta en sano oikeastaan mitään. Oulun talon asukkaat eivät riittäneet nostamaan puolueen päätä pinnalle. Nyt joutaa autotallissa tehdä puhdetöitä ja lennättää lennokkeja. Se onkin kivaa puuhaa.

Vihreistä en välitä sanoa senkään vertaa. Heinä kasvaa taas ensi kesänä ja aurinkokin paistaa. Lehmän paskaläjistä ne kottaraisetkin ruokansa hakevat.

tuomo

11. huhti, 2019

Miten vaalikeskustelussa voi olla toimittajana nainen, joka puhuu ja huutaa päälle, suuttuu ja äkäilee kun hänen kysymyksiinsä ei vastata. Toisena toimittajana on nuorimies joka on kynä pystyssä aivan neuvottomana. Eihän tuota vihti tämmönen aikanen mies katsoa.

Onko tosiaan toimittajien taso tuota luokkaa.

Itse keskustelijat selviävät maikkarin tenttiä paremmin mutta onhan tuo nyt selvää. Jussi Halla-aho ja Sari Essayah ovat aivan ylivoimaisia keskustelijoita ja keräävät ääniä mennen ja tullen. Älykkäitä ja fiksukäytöksisiä edustamaan meitä suomalaisia.

Tällä kertaa Orpokaan ei huuda ihan niin paljon. Johtuuko siitä että oikea laitatuki tuli paikalle. Sipilä on tällä kertaa esiintynyt jokseenkin asiallisesti vaikka ei tekemätöntä saa tehdyksi millään. Työllisyysselitykset ovat naurettavia. Eikös se niin jotenkin mene, että se selittää joka eniten valehtelee.

Haavisto on tänään ollut pohjanoteeraus. En tiedä missä "afrikassa" hän on elänyt. Odotan että vihervasemmistolaiset toimittelijat kysyvät Haavistolta miten Caruna kauppa noin niinkuin meni omasta mielestäsi. Siinä sitä tehtiin kehitysyhteistyötä oikein olan takaa. 
Niin ja Rinteen Antilta voisi kysäistä ja Orpoa pyytää komppaamaan, että milloin me nostetaan ne Kreikan miljardit sieltä lainatililtä.

No nyt se Rinteen Antin uusin möläytys, hänen mielestään kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuoret miehet, joita ei "pystytä" palauttamaan, pitäisi laittaa kielikoulutukseen ja töihin. Siis turvapaikka perusteetta. Ja taas jonot rajoillamme kasvaa, tervetuloa.

Siis aattelin vaan kun Halla-ahoa pyydettiin selittämään toisen puolueen tekemisiä. No Orpo myönsi toki nyökyttäen ettei ole sama puolue kyseessä eli väärä mies jolta kysytään. Siinä tuli vastaus koko operaatioon kesällä 2017. Näin ne verhot aukeavat ja tekijät paljastuvat.

Sitä minä vain ihmettelen, että vasemmistossa ei näköjään olekaan enää työväen ja työtätekevän väen puolueita. He ovat loikanneet ilmastorekeen ja siinä porukassa kyllä riittää. Tänne luodaan alipalkattujen markkinat vasemmiston ja vihreiden ituhippien tuella. Luuleeko joku, että tämä alipalkkaus ja orjatyövoima ei myöhemmin koske myös suomalaisia. Tästä touhusta Orpo ja työnantajat sekä omistava luokka eli pääomat kiittää.

Sinänsä tämä koko vaalikeskustelu on täysi farssi eli jos tätä sellaiseksi pitää kutsua niin minun nimeni on "matti". Nämä toimittelijat pilaavat keskustelun loppuviimeksi, jos nämä poliitikot eivät siihen kykene. Naissopraano tavoittelee huutajien solistista uraa. Libreton hän on tehnyt ihan itse.

tuomo

PS. Miten me muuten uskallamme uskoa tämän maan vastuullisille paikoille näin huonomuistista porukkaa.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/277291-3-ministeria-kielsi-tvssa-tienneensa-kohutusta-sote-raportista-yksi-oli-saattamassa

 

11. huhti, 2019

"Tasausjärjestelmä on kepulaista aluepolitiikkaa. kuten ylempänä sanoin, kuntien pitäisi saada laajemmin päättää, mitä palveluja ne tarjoavat ja millä hinnalla. Samalla niiden pitäisi tulla toimeen omilla tuloillaan."

Tästä Jussi Halla-ahon vaalikoneen vastauksesta ennen edellisiä eduskuntavaaleja nousi valtava haloo, eilisessa maikkarin mölinäkisassa, jolla toimittajat ilakoivat ja johon tarttui kepulainen papukaija Annika Saarikko jonka muisti on myös valikoivaa sorttia. Saarikko ajoi kiivaasti taksilakiuudistusta ja soteuudistusta, jossa yksityistäminen oli keskeisessä osassa. Vaalikoneen mukaan mieli oli pahasti toisen suuntainen.

Mikä tässä on sitten se suurin synti niin vaalikoneessahan vastaillaan henkilökohtaisesti. Ei siellä mitään puolueen kantoja taikka suuria ohjelmajulistuksia luoda. Olen ymmärtänyt, että puolueissa erilaiset mielipiteet ovat rikkaus, taikka ainakin pitäisi olla.

Minusta vaalikeskusteluissakin erilaiset mielipiteet pitäisi olla rikkaus. Toimittajien puuttuminen omilla mielipiteillään keskusteluun eilisessä maikkarin vaalikeskustelussa oli idioottimaista kuittailua. Ennen lähetystä juontaja oli opastanut panelisteja seuraavasti Jussi Halla-ahon muistiinmerkitsemänä:

-Älkää puhuko päälle. Älkää huitoko käsillä. Yksi puheenvuoropyyntö riittää. Varmistamme, että ne kirjataan.

Nämä ohjeet eivät missään vaiheessa koskeneet selvästikään kaikkia panelisteja. Muutamaan aiheeseen puheenvuoropyyntöön ei joidenkin osalta reagoitu lainkaan. Kuin varmemmaksi vakuudeksi nämä kaksi toimittelijaa idiotismissaan toteavat: "Halla-aho, katsojat varmaan miettivät mitä te meditoitte siinä". Halla-aho aivan oikein totesi, että "odottelen puheenvuoroa". Tyhmään kysymykseen älykäs vastaus jossa nämä toimittelijat kompastuivat nauramaan oikeasti itselleen.

Todellakin, pitääkö tällaiseen idiotismiin poliittisessa keskustelussa taipua. Maikkarin vaalipaneeli, josta jo kirjoitin oli tyhmin näkemäni ja kuulemani kautta aikojen.  Mlistiin, huidottiin ja nolattiin muita keskustelijoita toimittajien edesauttamana.

On syytä kysyä ihan vakavasti: Mitä me tästä oikeasti saamme?

tuomo

10. huhti, 2019

Katselin hetken maikkarin vaalikeskustelua ja siellä on huutokisa jota ylivoimaisesti johtaa Petteri Orpo. Hänellä on sisällötöntä asiaa jopa enemmän kuin minulla. Mitään järkeä niissä Orpon jutuissa ei ole mutta puhuu paljon.

Antti Rinne puolestaan yrittää olla sormipystyssä sanomassa jotain jonka tieten huomenna sitten selittää toisin. Haavisto komppaa tuttuun tyyliinsä kaikkea ja jokaisessa lauseessa on ainakin yhden kerran sana ilmastonmuutos ja joka toisessa mainitaan Afrikka.

Halla-aho on jokseenkin fiksusti hiljaa kirjoitellen muistiinpanoja mutta kun sanoo jotain niin kaikki kuuntelevat hiiren hiljaa. Hänen puheenvuoronsa ja selkeät mielipiteet ilmeisesti saamme lukea myöhemmin myös somesta.

Keskustalainen papukaija Saarikko toistaa jo satoja kertoja toistamiaan sekä oppimiaan lauseita. Maakuntahallinto, jota kukaan ei kannata on Saarikolla nauhalla joka toisessa lauseessa.

Ainoat oikeasti Halla-ahon ohella järkeviä puhuneet ovat tässä lyhyessä otannassa olleet naiset eli Anna-Maija Henriksson, Li Andersson ja Sari Essayah. En minä kaikesta samaa mieltä ole jokaisen kanssa mutta ovat fiksuja joka suhteessa ja puhuvat ymmärrettävää kieltä.

Ihan oikeasti jos tästä tentistä pitäisi minun ottaa joku töihin niin Henrikssonin, Anderssonin ja Essayahin ilman muuta ja Halla-aho miehistä on sanonut sen mitä on sanonut niin, että minäkin sen ymmärsin.

Loput voisivat jatkaa aktiivimallin harjoittelemista pienellä kurssimuotoisella yhdeksän euron päiväpalkalla kolme päivää eli kuukauden kuluttua tilille kilahtaisi ruhtinaaliset 27 euroa. Ei kun vuokraa maksamaan ja maitokauppaan. No Sampo Terholle laittaisin taloudellisen sanktion, hänen hakemuksensa ei täytä demokratian ehtoja.

Täytyy sanoa, että nämä vaalijutut alkavat toistaa pahasti itseään mutta tämä maikkarin on kyllä epäjärjestyksellisyydessään pohjanoteeraus ja puhdas mölinäkilpailu.

Tämänkin tentin vitsi on siinä, että näillä eväillä tätä maata hallitaan. 

tuomo