Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

4. marras, 2020

Eletään amerikkalaista demokratian juhlaa eli presidentinvaaliyötä näin meikäläisittäin.

Eletään ennustajaeukkojen ja -ukkojen sekä suomalaisten toimittajien poliittisen itsemurhan yötä. Eletään vedonlyöntitoimistojen ja gallupin laatijoiden hikistä yötä keksiä selityksiä miksi kaikki meni pieleen.

Ainut oikeasti asiantuntija tässäkin asiassa ja rehellinen journalismin arvostelija tulee Tampereen yliopistosta eli Markku Ruotsila sanoi suoraan, että Trumpia on systemaattisesti arvosteltu väärin perustein Yhdysvalloissa ja suomalaisessa lehdistössä sekä ylipäättään koko poliittisessa koneistossa.

Todella hyvin Maria Annala ja MarkkuTorstila näyttävät miten harhainen ajatusmaailma ja todellisuuden tajuinen eroavat toisistaan. Juttu on seurakuntalaisesta https://www.seurakuntalainen.fi/…/tasta-syysta-markku-ruot…/.

Ennustin jo kuukausia sitten että Donald Trump jatkaa presidenttinä näiden vaalien jälkeenkin. Voi olla pielessä taikka sitten ei, eikä minun elämäni kamalasti tästä muutu.

Se mikä tässä eniten ihmetyttää on Ylen käyttämien asiantuntijoiden ja toimittajien avoin viha USA:n nykyistä presidenttiä kohtaan. On käsittämätöntä miten he voivat olla näin avoimen vihamielisiä ja mitätöivät kaiken Donald Trumpin tekemisen.

On kiistatta nimittäin selvää, että Trumpin lupaus sotiin osallistumattomuudesta ympäri maailmaa on toteutunut ja sekin on toteutunut, amerikkalaista unelmaa on tehty suureksi ihan oikeasti suosimalla amerikkalaisuutta. Toki paljon on negatiivistakin kuulunut mutta suurin osa on myönteisen puolella ihan oikeasti.

Etenkin Anu Partanen on pitkin päivää haukkunut Trumpin kaikesta mutta ennenkaikkea ilmastopoliittisista syistä. Mieleen on tullut elävästi hysteerisen ja "sairaan" Greta Thunbergin puhe YK:ssa, josta johtavat mediamme ovat hänelle jakaneet Nobelin jo tuhansia kertoja.

En käsitä miten avoin viha ja poliittinen katkeruus voi olla mitään asiantuntijuutta. Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltoila on häipynyt vähin äänin, vaikka onkin Ylen johtava asiantuntija, ainakin vielä alkuillasta ja pitkin tätä vaalimatkaa. Hän on vaalien voittajan julistanut jo viikkoja sitten olevan Biden. Voihan siinä niinkin käydä mutta onko tässä jotain mitä voi kutsua asiantuntijuudeksi. Tämä on avointa politiikkaa Trumpia vastaan, ei tässä mistään muusta ole kysymys.

Oikeastaan tässä IS-toimittaja Jari Aleniuksen kolumnissa on tämän koko dilemman häpeä kirjoitettu ulos https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006936084.html .

Mistä Suomessa pitäisi keskustella niin ala-arvoisesta uutis- ja tiedotustoiminnasta. Meillä johtavaksi mediaksi julistautunut lehdistö on pollitisoinut tavalla jossa ei uutisiin voi enää luottaa eikä avointa journalismia enää ole.

Olemme jälleen kerran saattaneet Ylen, Sanoma-talon ja Alma-median johtaman poppoon toimittajat joka tapauksessa häpeäpaaluun.

Teidän on aika lähteä. Ymmärrättekö tämän.

tuomo

Suomen aikaa aamuneljän jälkeen kertoimet alkoivat muuttua nopeasti.
IS.FI
 
Suomen aikaa aamuneljän jälkeen kertoimet alkoivat muuttua nopeasti.
7. elo, 2020

Piispojen päättämättömyys ja kuten meillä sanotaan ”lampahannahkamainen” paimenviran hoito on johtanut kirkon aivan tuuliajolle. Laivassa ei enää kuulu kapteenin ääni missään kohtaa vaan kirkossa sovitellaan, rakennellaan malleja tyyliin jokaiselle jotakin kunhan elämä ja seksuaalinen kanssakäyminen saa olla keskiössä kirkon saarnoissa ja sanomassa.

Piispa Teemu Laajasaloa ajattelin jonkinmoiseksi ajattelijaksi mutta täydellisen sotkunhan hän saa sanomisillaan aikaan. Helsingin tilanne on pitkään ollut synkkä eikä lapsia enää kasteta seurakuntayhteyteen eikä siellä enää tehdä oikeasti evankeliumin työtä vaan politikoidaan.

Laajasalo kertoi Kotimaan artikkelissa kuinka ”epäselvässä väliajan tilanteessa Helsingin hiippakunnassa voidaan toimia sovintomallin hengessä. Tämä viesti on syytä kertoa myös niille seurakuntalaisille, jotka toivovat pappia juhlahetkeensä.”

Minun kysymykseni kuuluukin Teemu Laajasalolle, mikä muu kirkossa on epäselvää piispoille kuin se että mikä se Kristus oikeasti on ja miksi sitä pitäisi saarnata. Senkun vain juhlahetkiä juhlistatte mutta älkää nyt herranjestas mihinkään avioliittoon homopareja vihkikö. Sen kun käyvät maistraatissa seksuaalielämänsä ihannutta ja ihastumistaan toinen toisiinsa julistamassa ja vahvistamassa. Mutta kirkon ei siihen pidä sekaantua pitkällä tikullakaan.

Minä olen täydellisen kyllästynyt tähän tilanteeseen kansankirkossamme. Käytännössä silliä ei enää mitään sanottavaa seurakuntalaisille. Evankeliumista ja Jumalan Sanasta ei paljon hiiskuta vaan luetaan poliittisia setalaisia julistuksia muka kirkon tehtävänä olla kovin solidaarinen.

Tästä artikkelista käydyssä keskustelussa minua valisti eräs kirkon työntekijä seuraavalla tavalla, ”Tuomo, kirkon sanoma on Kristuksessa ja sen jälkeen erityisesti toistemme erilaisten tulkintojen kunnioittamisessa”.
Onko tosiaan kirkon sanoma Kristuksessa ja toistemme erilaisten tulkintojen kunnioittamisessa. Siis onko todella näin. Jos tämä on kirkon sanoma niin oikeasti sillä ei ole mitään annettavaa kenellekään. Kirkon tehtävä on julistaa synti synniksi ja ohjata parannuksen kautta Taivas tielle. Piste.

On aika vakavasti pohtia evl-seurakunnissa irtautumista tästä kirkkolaivasta. Uuden kirkon perustus pitää olla Kristuksessa eikä tällaisessa huithapeli teologiassa. Avoin ja vapaa kirkko ei ole kuin tuuliviiri ja mene kulloisenkin poliittisen hörhöilyn mukaan. Olen erittäin pettynyt piispojen päättämättömyyteen. Voiko heitä enää kutsua kristikansan paimeniksi.

tuomo

6. elo, 2020

SDP:n gallupetumatka (23,4%) on luotu valehtelemalla, huijaamalla, katteettomilla lupauksilla ja koronapandemian media-ajalla. Siitä se alamäki alkaa ja vapaa pudotus, kun palataan arkeen ja Italian mafialle kustannetaan huumekauppa sekä liittovaltiota rakennetaan miljardilahjoituksin. Emme me äänestäjät ole sentään näin vietävissä.

Keskusta rp:ssä (10,5%) ei vieläkään tunnisteta ongelmaa, joka tulee tuhotusta aatteesta ja maaseudun sekä suomalaisen ihmisen unohtamisesta.

Kaikkein hulluinta on, että apuun huudetaan viime vaalikaudella tuhontielle johdattaneen hallituksen ministeriä, Saarikkoa, joka siunasi mm tuhoon tuomitun soten, ei edes yrittänyt pelastaa maaseudun sote-palveluja, lääkäripalveluja ja aluesairaaloita. Hänen kuningasajatuksensa on asuttaa maa muukalaisilla, lisätä uusia verottajia eli maakunta- ym hallintoja maahan sekä antaa eu:lle rajaton pääsy suomalaiseen varallisuuteen.

Suomalainen ihminen ei nykykeskustalaista johtoa kiinnosta pätkääkään vaan valtiontalous sekä kukkoilu eurooppalaisissa vallan pöydissä.

Kun Keskusta oli ennen ulko- ja turvallisuuspolitiikan osaaja niin nyt en usko, että puoluejohdossa edes tiedetään mitä niillä tarkoitetaan. Puoluetoimistolla kannattaisi ensi töikseen nostaa kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrysen kuva seinälle ja palauttaa hänen maineensa ja asemansa välittömästi.

Perussuomalaisten (18,9%) on helppo nostaa kannatustaan puhumalla suomea suomalaisille ja kuuntelemalla muiden puolueiden hölmöyksiä, kertoen miksi meidän ei tulisi rahoittaa Italian mafiosojen huumekauppaa, taikka miksi meille Suomessa suomalaisten asema pitää turvata kulttuurisesti ja inhimillisesti sekä miten se tehdään. Hyvinvointivaltion ylläpitäminen ei ole vaikeaa. On huolehdittava palveluista ja infrasta sekä suomalaisten ihmisten turvasta ja turvallisuudesta.

Muiden puolueiden osalta ”elämä on”. Kokoomus (17,3%) pysyy pinnalla, kunhan Petteri Orpo ei astu julkisuuteen.

Vihreät rp:n (11,6%) alamäkeä avittaa Ohisalo kiitettävästi. Sille alamäelle juon pullakaffit joka päivä.

KD (3,6%) pysyy pystyssä, kun vainoharhainen valtakunnansyyttäjä syyttää Päivi Räsästä kaikesta kuvittelemastaan.

Vasemmistoliitossa (8,1%) Li Anderssonin kynttilä on sammumispisteessä, ei ole asiaa. Ilmastonmuutosvitsi jäi koronan jalkoihin. Enkä tiedä on Paavo Arhinmäellä krapula vai humala. Media ei kerro.

Ylen punakone jauhaa mainoksia SDP:lle. Sanomat säestää trumpfobialla vierestä, ja molemmat ovat tehneet perussuomalaisista päivän puheenaiheen astumalla siihen miinaan joka päivä.

Tällä harhaisella uutisvirralla Perussuomalaiset kelluu kohden vaalivoittoa tarvitsematta kamalasti mainostaa itseään.

tuomo

SDP

2. heinä, 2020

 

Ei liene monta vuotta siitä, kun markkinoitiin uusi slogan, "vastakkainasettelun aika on ohi".

En muista miten miesmuisti määritellään mutta ihmisen, taikka miksi näitä kahdella jalalla käveleviä olioita saakaan nykyisin sanoa, muisti lienee hyvin lyhyt. Vastakkainasettelulla tarkoitettiin aseiden kalistelua ja sotia maailman eri kolkissa ja paikallisesti oltiin joko työnantajien leirissä taikka työntekijöiden leirissä, oikeistolaisia taikka vasemmistolaisia, maalta taikka kaupungista, kuuluttiin kirkkon taikka ei jne.

Nykyisin on suvaitsevaisia ja vähemmän suvaitsevaisia, heitä kutsutaan rasisteiksi ja vihapuhujiksi. Kukaan ei tiedä mitä nämä määreet pitävät sisällään mutta valtakunnansyyttäjän mielestä niistä joka tapauksessa voi syyttää. Eli täytyy olla jotain erityisen pahaa.

Kun kansankirkkomme alkoi hajota ja sinne muodostui monenmoisia porukoita omistamaan Jumala ja hänelle annettiin merkityksiä kuten rakastelun siunaaminen ja seksin ylistys.

Suomalaiset tykkäävät hallinoida. Kirkossa kirkolliskokous tekee julkilausumia ja piispainkokous joko juo kahvia ja syö kampaviinereitä ja kirkossa omat oikeassa olevat porukat keskenään läträävät kirkkoviinillä.

Piispainkokous antaa ohjeita joita on noudatettava. Taikka rangaistaan. Siis ainakin pitäisi rangaista tottelemattomia. Ja pitäisi noudattaa.

Kirkko, siis evl-kirkko ei vihi avioliittoon samaa sukupuolta olevia. Taikka siis vihkii. Viimeiset uutiset tulevat Reisjärveltä jonne riensi Sievin kappalainen Anita Leppälä vihkimään homoparin kun niin kovasti rakastavat toisiaan. Varmasti rakastavatkin mutta että avioliitossa olisivat niin mitä tuohon sanoisi. No pariskunta nyt ainakin.

No tilanne taitaa olla vähän samanlainen kuin maahanmuuttopolitiikassa. Kun ei ole pakolainen vaikka sellaisella statuksella tänne tullaan, niin täällä saa hengailla kielteisen päätöksen jälkeen valtion eli meidän veronmaksajien piikkiin kuin mitään päätöstä ei olisikaan. Tarjotaan toimeentulo veronmaksajien piikkiin.

Ihmettelen miksi kirkko ei muka vihi ja muka meillä on maahanmuuttopolitiikka, jonka yksi on turvapaikkastatus ja sen myöntäminen ja tutkiminen. Kun määrätään poistettavaksi maasta niin ei poistetakaan.

Maailma ei kaikille ihmisille ole tasa-arvoinen. Kristikunnan yksi merkillisin maa on Israel, jolle pyydetään rukoilemaan siunausta sen harjoittamalle väkivallalle ja tappamiselle. Maa on yksi rasistisimmista mitä tiedän. Meillä aikanaan Etelä-Afrikkaa pidettiin rasismin mallimaana. Israelin väkivalta ja valloituspolitiikka ei kaukaa vie tätä samaa. Nyt Israel on tekemässä päätöstä suurten palestiinalaisalueiden liittämisestä Israeliin. Palestiinalaiset ajetaan pois. Kun palestiinalaiset puolustavat kotejaan niin sitä kutsutaan väkivallaksi mutta Israelin väkivaltaa siunatuksi väkivallaksi.

Yksi eniten arvostamistani kristityistä on hyvin tuntemani piispa Munib Younan. Hänen sanansa ovat todellista kristillisyyttä, hän kutsuu rauhaan ja sovintoon.

Ihan oikeasti kristinuskossa ei ole koston oikeutta eikä ketään saa tappaa. Jos näin ei olisi niin minä en olekaan kristitty tässä suhteessa. Palestiinalainen on minulle yhtälailla Jumalan lapsi kuin minäkin. Kun otan Kristuksen omaksi elämässäni niin siinä tulee myös palestiinalainen minun veljeksi ja sisareksi.

Vastakkainasettelun aika ei ole ohi.

tuomo

 

 
 
15. kesä, 2020

Olen viime aikoina huolestunut ylipäätään keskustelun sisällöllisestä tasosta tässä maassa.

Erityisesti tämä näkyy suhteessa perussuomalaisuudesta käytävään keskusteluun, siis ennenkaikkea perussuomalaisiin ihmisinä. Minulle totesi eilen Juha Hyrsky eräässä fb-keskustelussa, jonka Yki Räikkälä avasi, että ”Tuomolla on vimmainen halu puolustella persujen toimia. Ihmettelen ja häpeän kristityn veljen toimia tässä suhteessa”. On tietenkin vastenmielistä tuoda tämä tänne ihmeteltäväksi mutta tämä kertoo mielestäni siitä, että kun asiasta ei kykene sanomaan mitään niin otetaan tapeetille persoona (Tuomo) ja vielä arvioidaan kristillisyyttäni ja osin myös sen sisältöä. Siis henkistä ja hengellistä tilaani.

Keskustelun lähtökohtana minulle erittäin vastenmielistä ajatustenvaihtoa. Lähinnä siksi, että minua kaikkein vähiten asiapitoisessa mielipiteenvaihdossa kiinnostaa henkilö. Muutoin henkilö ja hänen persoonallisuutensa voi olla hyvinkin mielenkiintoinen. Kuten eilen jäin koukkuun Yle Fem-kanavan ohjelmaan ”There are no fakes”. Siinä paneuduttiin yhden taideteoksen avulla taiteilijaan nimeltään Norval Morrisseau. Ihmiseen, taiteeseen ja ristiriitoihin hänen persoonassaan. Olen ollut tietoinen hänestä ja epäilyistä taiteensa ympärillä.

Asiapitoinen keskustelu taas mielestäni tulee lähteä asiasisällöistä, ei ihmisistä. Siksi kommentin sisältö ei voi alkaa siten, että ”sinä Tuomo…”. Minä en yleensä asiassa ole mitään mutta minun esittämäni mielipide on se mitä toivon argumentoitavan tavalla taikka toisella.

Eduskunnan kyselytuntien katselun olen lopettanut jo ajat sitten. Siellä nimittäin syyllistytään erilaisten termien heittelyyn vaikka vähänkin asiaan perehtynyt kuulee ja näkee, että puhutaan aivan eri merkityksissä asioista mutta tavoite on nolata ja tehdä mitättömäksi ihminen. Kun Harkimon lukihäiriölle nauraa niin siinä tulee ilmi koko elämän typeryys. Vaikka jokainen meistä on vajavainen, siis aivokapasiteetistämmekin kykenemme käyttämään vain hyvin pienen osan, niin silti uskallamme olla täydellisiä omasta mielestämme. Se toisen ihmisen vajavuus todellissuudessa onkin meissä itsessämme paljon syvemmällä ja pahempi, kuin havaitsemamme lähimmäisen virhe taikka inhimillinen vajavuus. Tällä vajavuudellamme tuhoamme keskustelun asiasta. Tuskinpa edes muistamme asiasisältöä mistä mielipide lausuttiin.

Blogimetsän keskustelukulttuurissa on tapahtunut jonkinasteinen jako ”meikäläisiin ja teikäläisiin”. En edes pyri poistamaan itseäni tästä ajattelusta mutta toivoisin siirryttävän asiasisältöihin siltä pohjalta kuin blogin kirjoittaja on sen tehnyt. Täällä on paljon suurimerkityksellisempiä avauksia kuin ehkä aina huomaammekaan. Olemme hyvin selkeästi pysyneet asiallisina mutta silti jakautuneet. Kun Ykille totean, että hänen bloginsa lähtökohta on uskossaan elävälle sellainen, että sen ymmärtäminen on vaikeaa niin se on mielipiteeni. Kyllä tekstistä voin keskustella mutta uskon sisällöt rajoittavat ajatteluani niin paljon, että minun on mahdoton nähdä niitä asioita sisältöinä mitä ns ”vapaa-ajattelija” näkee. On muuten käsitteen nimenä yksi huonoimmista. Vapaa se minäkin olen ajattelemaan, minua mikään muu rajoita kuin oma mieleni ja sen käsittämättömyys.

On hyvä epäillä joskus itseään. Kristittynä ja uskovanakin minä epäilen aina. Mutta minä en epäile Jumalaa siksi, että korona jyllää mutta parantavaa lahjaa ei Hän anna. Kysymys on epäoleellinen sillä Jumalan pojan tekona oli pelastaa armosta ihminen joka ottaa Jeesuksen kaverikseen. Turvallinen käsi kantaa.

tuomo