Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

29. touko, 2021
Kyllä vain... minä olen mukana kunnallisvaaleissa ja kysyjiä on riittänyt ihan kiitettävästi ehdokkaaksi.
Olen myös Keskusta rp:n puoluevaltuuston jäsen mutta me pikkusen oikealla kyljellä nukkuvat alkiolaiset kepulit emme kelpaa mihinkään puolueessa. Puoluevaltuustossa kun yritän löytää jonkinlaista merkkiä aatteellisesta keskustalaisuudesta niin sellaista en ole löytänyt...
Keskustalainen perinne on ollut aina ihmisen näköinen politiikka jossa maaseudulla on suuri arvo ja luonto on osa ihmistä. Nyt en ole kuullut sanaakaan maalaisen maiseman puolustamisesta. Hallituksessa ollaan vaikka saappaan johdolla kunhan vain valtapaikkoja on mitä jakaa eduskunnasta tippuneille kavereillekin. Valta kasvaa nykykeskustalaisuudessa ihoon kiinni. Sillä ei ole ihmisen arvoa vaan paikka ja asema on tärkeä.
Aivan uusi kulttuuri on erottaa ja jakaa varoituksia... en ymmärrä onko tämä paluu kommunistisen neuvostokulttuurin aikoihin vai keksikö joku että puolueessa ei aatteilla ja arvoilla juhlita.
Se tästä historiasta.
OLEN SIIS EHDOLLA YLIVIESKASSA VALTUUSTOON PERUSSUOMALAISTEN LISTALTA... OLEN TOSISSANI... NRO ON 72...
Minua kysyttiin mukaan kristillisiin, kokoomukseen, demareihin ja sitten perussuomalaisiin...
Sen olin päättänyt heti alkuunsa, että en mainosta en ole esillä enkä halua tuoda teesejäni mitenkään kenenkään yli taikka ohi. Minä olen alkiolaisilla juurilla ihmisen asialla. Jos pitää valita rikkaus vai rakkaus niin valitsen rakkauden. Jumalan rakkauden ja käden sekä otan lähimmäistäni olkapäästä kiinni, jos tukeani tarvitaan.
Kun ajauduin valtavien lisäverojen (yli 25.000 euroa) myötä hyvä vuosi sitten kateiden ihmisten ansiosta sekä henkiseen että taloudelliseen ahdinkoon niin konttasin pätkän matkaa sähköttömässä talossa ja olin myymässä minuuteni.
Jumala tarrasi olkapäästä ja otti Isän syliin. Tunsin sen ja nukuin hyvin.
En ole vihellellyt enkä moittinut ketään. Olen kontaltani pannut kädet ristiin ja pyytänyt apua iltarukouksissani kaikilta mahdollisilta tahoilta ja toivonut että minua kadehtineella uni maittaa ja elämä hymyilee. Hyvin sarkastinen ajatus.
Minkä tämä kaikki on näyttänyt.
Minulle tämä on kertonut oikeasti miten tämä maa makaa. Leipäjonoissa ja sieltä ruokaa hakeneena tiedän, että tässä maassa ihminen ei ole valtaapitäville mitään muuta kuin veronmaksaja ja vallan antaja.
Köyhimmät ovat olleet minulle tärkeimpiä aina ja kärsivät ihmiset ovat saaneet minulta kaiken. Rukouksin muistan jokaista ja kun viuluni soi, niin se soi siitä sielusta, jossa kokemuksilla ja tunteilla on valta.
Olen saanut ahdinkooni paljon tukea ja apua. Köyhimmät, tavalliset ihmiset jotka eivät kumarra rahaa, eikä mammonaa ovat auttaneet eniten. Jo kysymyksellä "kuinka sinä voit, mitä sinulle kuuluu" olen saanut elämälleni merkityksiä.
Instituutiot ovat paperinpyörittäjiä. Ne etsivät virheitä elämästäni ja hakemuksestani. Niissä papereissa ei koskaan kysytä, "kuinka sinä oikeasti voit ja mitä tarvitset". Niissä kysellään virheitäsi ja mennyttä aikaa. Niissä ei kysytä miten sinulle valot ja leipä pöytään. Virkamiehen löytämä virhe hakemuksen tekijän elämästä on paljon tärkeämpää kuin tarjota apua.
He, joille rikkaudet ja valta ovat merkittävin syy olla olemassa minä sanon. Kumartakaa rikkauksianne, palvokaa niitä. Silloin jokainen hetki elämässänne on täynnä tuskaa. Kun pankissa makaa miljoonia teidän tulee vahtia niitä yötä päivää ja pyytää köyhiltä lisää. Roope Ankan rahakasassa ei Jumalan rakkautta ole, siellä on ikuinen hätä ja huoli.
He joille ihminen ja elämä on tärkeä antavat viimeisen roponsa. Olen sen saanut henkilökohtaisesti kokea.
Teitä on paljon. Teitä kiitän ja siunaan. Teille hätä on syy olla lähellä ja nähdä sielun syvyyteen. Saatte olla varmoja, että teitä siunataan ja teille annetaan paljon enemmän. Olen sen itse kokenut, kun sähköt ovat poikki ja yksi muovipussi kädessä olen kävellyt pitkin katuja.
Tältä pohjalta lähdin ehdokkaaksi.
Miksi perussuomalaiset. Siksi, että minä tiedän mitä siinä puolueessa ajatellaan.
Meillä perussuomalaisilla, huomaa että tähän sisältyy ajatus, ihminen on sydämessä, siinä rinnalla kulkemassa. Kun hän sanoo että hänellä on kylmä niin me uskomme sen. Emme ala kertoa Saarikon tapaan kuinka hallitus on tehnyt sitä ja tätä. Ei. Me kuulemme ihmisen sanat. "Minulla on kylmä". Kylmyyttä ei poisteta "me olemme hallituksessa" lauseilla vaan kylmyys poistetaan tarjoamalla lämpöä ja rakkautta sekä huolenpitoa. Me vastaamme antamalla takkimme ja kaiken mitä lämpö tarvitsee. Yksinkertaisia asioita yksinkertaisella tavalla.
Mitä tulee ihmisiin muualta eli muukalaisiin. Rehellisellä pelillä, kuten Vennamo sanoi, tänne tulevat tulevat ravituiksi välittämisellä ja huolehtimisella. Mutta jos tulette väärin perustein, valehtelamalla ja pahan aikeissa teidän paikkanne on löytää katumuksen ovi ja palata sinne missä se viha syntyi. Suomen ei tule siunata niitä joilla on pahat mielessä.
Mitä minulla on sitten Ylivieskalle tarjota.
Kaikkea muuta mutta ei välinpitämättömyyttä. Tekisin päätöksiä. Hakisin kristillisen pohjan kaikelle tekemiselle. Se löytyy kaikista puolueista. Ajatelkaa ihmistä päätöksissänne. Köyhin ei ole tarpeettomin. Rikkain ei ole tarpeellisin mutta ei myöskään häntä tule tuomita. On päivän selvää, että joilla paljon on ovat paljon vastuun kantajia. Kukaan, korostan että kukaan Ylivieskassa ei ansaitse olla onneton.
Miten minä hallitsisin niin tunteilla ja tuntemisella. Välinpitämättömyyttä vihaan. Se on juurisynti kaikelle pahalle.
Ylivieskan ja kalajokilaakson poliittinen ilmapiiri on pysähtynyt päättämättömyys. Siihen on tultava muutos.
Olen myös ehdottomasti keksipohjalaisen yhteistyön kannattaja. Oulusta emme saa mitään. Oulu ei tarjoa mitään eikä siellä koskaan mainita Ylivieskaa nimeltä.
Keskipohjalainen maakuntaviesti on ylivieskalainen sielunmaisema. Ylivieskan tulee olla niissä pöydissä missä sillä on sanan ja sanomisen valtaa. Sen ei tule vaatia mitään vaan rakentaa kaikkea. Se on keskipohjalaisuutta.
Tässä näitä ajatuksia hyvin hajanaisesti.
Siis äänestäkää 72.
Miksi. En minä tiedä. Se on numeroni jolla minulle ja ajatuksilleni annetaan vähän valtaa. Sitä en hamua mutta tarvitsen tullakseni kuulluksi.
72
tuomo
VAALIT.PERUSSUOMALAISET.FI
Kuntavaalit 2021 - Tuomo Hirvi (72) - Perussuomalaiset Ylivieska - Perussuomalaiset ehdokkaat
Perussuomalaisten ehdokkaat vuoden 2021 vaaleihin
 
 
 
10. helmi, 2021
Ylivieskan identiteetti asukkailleen, meille ylivieskalaisille, joksi itsenikin 35 vuotta täällä asuneena luen, tuntuu olevan hankala pala purtavaksi.
Keskustelu kääntyy asiasisällöltään henkilöön meneväksi inttämiseksi.
 
Mistähän tämä kertoo?
 
Minulle, joka olen kiertänyt muutakin kuin syntymäkotini Tuunalan tahkoa Välikannuksen Petäjässä, se näkyy itsetunnon heikkoutena. Alueen identiteetti ja kulttuuriperimä ruokkii itseään negatiivisuudellaan eikä näe vahvuuksiaan. Etenkään tässä uudessa ajassa, jolloin Nivalan väkiluvun ohittaminen ei ole saavutus, eikä aihe nokitteluun.
Vaan se, että syntyi Autolaakso ja Juha Kärkkäiselle hullunrohkea ajatus rakentaa pajukkoon Iso K sekä laajentaa se kauppakeskusten ketjuksi. Se loi uudenlaista ylivieskalaisuutta, paljolti ulkopuolisena herättelynä. Mutta se koetaan vaikeana asiana pohjimmiltaan hyväksyä. Itsetunto ja paikallinen identiteetti koetaan loukatuksi.
 
Jotenkin vain kasarmin talojen kohtalo päättämättömyydessään on paras kuva pysähtyneestä Ylivieskasta, minkä tänne tulija näkee ja kokee.
 
Kirjoitin vajaa vuosi sitten tästä aiheesta. Juuri mitään siitä ei tarvitse muuttaa.
 
Kun joku kertoo kokemuksistaan Ylivieskassa (ylivieskalaisista) niin ei niitä pidä edes yrittää väittää yleistyksiksi. Ne ovat hänen kokemuksiaan ja takuulla tosia ja aitoja. Miksi kokemus on mikä on niin siihen on tietenkin moniakin syitä.
 
Kiistaton tosiasia tutkimustietoonkin perustuen on, että tietyillä, hyvin pienilläkin alueilla on ominaispiirteensä.
Ylivieskassa jonkinasteinen varautuva suhtautuminen selkeästi tulee herätysliikkeiden ja maakuntaidentiteetin luomasta ilmapiiristä. Meillä korostetaan oman porukan oikeaa ja nostetaan omaa nokkaa haukkumalla naapurin lehmä. No eihän se oma lehmä yhtään enempää lypsä näillä eväillä.
 
Minun kokemukseni ylivieskalaisista on hyvin kaksijakoinen.
 
Kantaylivieskalaisuus käyttää yhden puolueen kautta diktatoorista sukujen valtaa. Se on Ylivieskalle hyvin vahingollinen hallintotapa, ja heijastuu myös suhtautumiseen muualta tulleisiin. Heitä pelätään ja syrjitään.
 
Minut on otettu Ylivieskassa hyvin vastaan. Tänä vuonna ylivieskalaisuutta tulee täyteen 35 vuotta.
 
Olen kotiutunut mutta mitä enemmän asiaa mietin, niin sitä enemmän huomaan olevani muualta tänne muuttaneiden kanssa tekemisissä.
 
Olen joskus käymissäni keskusteluissa saanut poistumiskehoituksia pitäjästä hyvinkin vaikutusvaltaisilta tahoilta, ja onpa siihen kotiportaille toimitettu läjä sitä itteäänkin mielipiteitteni takia.
 
No ronskistihan minä mielipiteeni joskus ilmaisen.
 
Kun on taiteilijasielu, lohtolainen emäseurakunnan keskipohjalainen vahva tausta, ja toivo sekä usko paremmasta.
 
Se mikä minua eniten häiritsee on siilipuolustus, "ei pidä yleistää" taikka "väärä mielipide" tyylillä.
 
Kritiikki on positiivinen asia ja antaa mahdollisuuden avaimia muutokseen ja parempaan. Se kannattaa lukea ja sitä kannattaa pohtia.
 
tuomo
8. helmi, 2021

Piispaksi vihittiin viime sunnuntaina Mari Leppänen. Katselin mietteliäänä, kun Turun arkkihiippakunnan piispansauvansa alttarille jätti Kaarlo Kalliala.

Ei siinä mitään ihmeellistä mutta tämä piispanvihkimismessu Turun tuomiokirkossa oli jotenkin hauskaa seurattavaa. Ei kirkkoväkeä. Ei kuulijoita läsnä mutta iso joukko silmäätekeviä. Organisaatio oli täydellisenä paikalla ja traditio toisti itseään.

Kirkko on osa yhteiskuntaa. Tekstinlukijaksi oli ”värvätty” Keskusta rp:n puheenjohtaja Annika Saarikko. Kun hän poliitikkona päättää niin kristillisen vakaumuksen pitäisi näkyä päätöksissä. Jotenkin ristiriitainen oli tunnelma Saarikon persoonan nähdessäni.

Mutta ei tämä se isoin ihmetykseni aihe ollut vaan tässä koko touhussa näkyi Jumala läsnä siinä mikä puuttui. Seurakunta.

Jotenkin tuli mieleeni ajatus kirkosta, jolla ei ole seurakuntaa eikä sillä ole sanomaa, evankeliumia. Kun korona tyhjentää kirkot niin hiippahatut ja oikeassaolijat ottavat iloisesti paikan itselleen.

Tämä on ihan vain mielikuva ja kuvittelemani Jumala. Tyhjässä, siis täysin tyhjässä kirkossa Jumala olisi puhutellut minua enemmän kuin näiden tekopyhien sanojen kuuleminen.

Mistä tuossa tilaisuudessa ilakoitiin. Ihmisen ja naisen valinnasta piispaksi, siitä sitä puhuttiin.

Se on ihmisen teko. Ei Mari Leppäsessä mitään vikaa ole mutta kirkon sanomassa on kaikki pilalla. Evankeliumia ei kuule enää missään muualla kuin lauletuissa virsissä. Jos tärkeintä piispan valinnassa on sukupuoli niin jotain on pahasti pilalla. Jotain ei ole ymmärretty oikein.

Kannatan toki naispappeutta noin niinkuin ihmisten maailmassa mutta sanomana sillä ei ole mitään merkitystä. Se ei saa kertoa kirkosta mitään. Kirkko ei muutu vaan ihminen muuttuu.

Kun väitetään kirkon muuttuvan niin sehän nyt ei vain kertakaikkiaan ole totta. Kirkko on sama ikuisesti. Kristuksen kirkko ei muutu.

Minusta tuntuu jotenkin siltä, että tämä seremoniaalinen hiippahattujen juhla on enemmän enne ja kertomus kadotetusta kirkosta kuin mistään muusta.

Seuraukunta puuttui mutta Jumala oli kyllä paikalla. Ei Hän tälle porukalle ilkkunut taikka heitä pilkannut vaan toivon todella että Hän puhutteli peitellyin kasvoin istunutta joukkoa.

Minua puhutteli Jumala, jota ihminen ei tilaisuuteen tuonut.

Mari Leppänen kelpaa piispaksi mainiosti kunhan muistaa kirkon tehtävän tässä ajassa eikä omaa rooliaan kirkossa korosta samalla tavalla kuin nyt on tehnyt.

Naamiot riisutaan aina. Myös Jumalan maailmassa ja kirkossa.

tuomo

3. helmi, 2021
Nyt täytyy kyllä sanoa, että tämä on kaiken nuppi.
 
Luulin jo että puolueessa ymmärrettäisiin alamäen syy. On kadotettu omat äänestäjät eikä perussuomalaisten äänestäjät.
 
Jos tämä on keskustalainen strategia kunnallisvaaleihin, minkä luin Iltalehdestä, niin erinomaista työtä Keskusta rp tekee perussuomalaisten vaalivoiton hyväksi. Perussuomalaisten ei tarvitse kamalasti panostaa julkisuudessa olemiseen Apollonkadun keskustalaisessa puoluetoimistossa huolehditaan erinomaisesti siitä osasta.
 
Eihän tälle enää viitsi edes nauraa. Eikä auta hölmöläisvitsitkään.
 
Voi taivas ja maa miten puolue voi kadottaa kaiken näin lyhyessä ajassa.
 
Politiikan, äänestäjät, alkiolaisen taustansa ja siirtää koko toimintansa kärjen avoimeen katkeruuteen menestyjiä kohtaan ja kamalaan räksytykseen.
 
Keskustalaisten nauha on syltännyt ja levy jumittanut jo pitkän aikaa ja papukaijamaisia puheenvuoroja vailla mitään järkeä on kuultu jokaisessa keskustelussa.
 
No Perussuomalaiset rp Halla-ahon johdolla kiittää ja kumartaa avusta.
 
tuomo
31. tammi, 2021

Suomen Keskusta rp on poliittinen liike ilman politiikkaa. Eksyksissä, hukassa taikka umpihumalassa noin personoituna asiana.

Iltalehdessä kirjoittavat Juha Ristimäki ja Lauri Nurmi keskustalaisten sisäisistä viesteistä. Viesteistä jotka ovat kaikille tuttuja ja kaikki ne tietävät. Vain puoluejohto ja liberaali- antialkiolainen porukka puoluetoimistolla ja piireissä ovat eläneet pää pilvessä taikka sumussa. Pilvi lieneekin se seuraava ongelma. Punavihreässä maailmassa pilvepolttajien määrä kasvaa ja halu laillistaa se tekee keskustalaisissa vallanpitäjissä työtään. Kylillä kuiskitaan että puolueessa päättävän porukan enemmistö taipuu vaikka vesiämpäriksi jos vihervasemmisto sitä vaatii.

Pilvenpolttajilla on vain yksi tavoite. Saada pää sekaisin. Keskustalaisten kohdalla sitä ei tarvitse sekoitta millään aineilla, se on jo luonnostaan. Ollaan kuulemma pohjalla. Ei olla lähelläkään lasku jatkuu ja menee lopulta pohjan alapuolelle. Tällä menolla meinaan.

Ja mikä kamalinta. Annika Saarikon johdolla kirkastetaan linjaa kuulemma ylivelkaantumisesta kertomalla ja talouslinjasta hallituksessa. Minäpä kerron teille, te olette keskustalaiset kellokkaat itse olleet molemmista päättämässä. Ei sitä kannata selventää vaan kertokaa miten tavallinen suomalainen, eläkeläinen, työtön, työssäkäyvä kuka tahansa tulee toimeen tässä maassa. Se on se mitä teidän tulee suomenkielellä kylillä ja aitovierillä kertoa. Autoilijoille kuluja lisäämällä taikka maakuntahallinnon kanssa puuhastelemalla kukaan ei tule paremmin toimeen. Minulle tuli eläkkeeseen 0,58 euron korotus. Sillä ei paljon leipä pöydässä lisääntynyt. Kepulaiset isokenkäiset tulkaa tälle tasolle ja puhukaa ihmisille ihmisten asioita ja suomeksi.

”– Perussuomalaisten myrkyllisyys meitä kohtaan ei ole vain taktinen valinta, vaan he nostavat oman joukkonsa moraalia. Siellähän koetaan, että keskusta vei heiltä vaalivoiton hedelmät 2019, ja sieltä se katkeruus kumpuaa. Heille kuntavaalit ovat kostovaalit; kosto, kauna, katkeruus jylläävät yleisönosastoissa ja somessa, puoluevaikuttaja Ossi Martikainen kirjoittaa.” 

Tämä on suora lainaus Iltalehden jutusta.

Oikeasti voiko kukaan puolueessa olla noin hukassa. Kerta kaikkiaan. Perussuomalaisilla ei ole mitään kaunaa eikä mitään syytä käydä Keskustan kimppuun. Ei heiltä vaalivoittoa kukaan ole vienyt mutta Keskusta rp:llä on menossa vapaapudotus ihan omaa tyhmyyttään. Puhutaan ja puuhataan asioilla jotka eivät missään kohtaa kosketa suomalaista ihmistä.

Ei todellakaan perussuomalaiset kosta keskustalaisille mitään. Ei ole mitään tarvetta. Keskusta tekee omasta olostaan tukalan eikä tule selviämään näistä vaaleista vain tappiolla vaan perässä tulee pitkä lasku.

Kun puolue on sitä mieltä että Pekka Haavisto teki rikoksen ja siitä pitää rangaista taikka ainakin siirtää sivuun tehtävästään jossa rikoksen teki niin kun nappia painettiin niin valittiin hallituksen vihervasemmistolainen linja. En ole ikinä kuullut että äänestyskopissa Annika Saarikon kannattaja kirjoittaisi Jussi Halla-ahon numeron vaalilippuun. Ennen vanhaan kerrottiin hölmöläistarinoita joissa peittoa jatkettiin siirtämällä jalkopäästä pala pääpuolelle. Keskusta ei kykene edes siihen vaan ottaa keskeltä peittoa palasen.

Ihan oikeasti Suomesta ei löydy sellaista kirjailijaa joka kykenisi kirjoittamaan näin hölmön tarinan mihin poliittinen keskuta on Juha Sipilän ja Anne Bernerin viitoittamalla tiellä ajautunut. Puoluetoimiston oveen voisi kirjoittaa lapun. Täällä selitetään Perussuomalaiset ry:n ajatuksia ja osataan heidän ohjelmat paremmin kuin Perussuomalaisten toimistolla. Tulkaa meille me haukumme kokoomauslaistenkin ohjelmat samaan hintaan.

Oikeasti annan vinkin joka ei maksa mitään. Vaihtakaa koko porukka maalaisjärkeen. Siinä teille vinkki millä bensan hinta ei nouse eikä asumiskustannukset ja maaseudullakin on lupa elää. Mitä tämä suomeksi tarkoittaa niin vihervasemmistolaisia ei tarvitse tukea eikä tehdä vaalipropagandaa perussuomalaisten puolesta eikä enää jatkaa kokoomuslaista talouspoliittista linjaa.

Keskusta rp:tä ei korjaa mikään. On tehtävä uusi alkiolainen puolue.

tuomo