Ajatuksia ja mielipiteitä omasta päästä

17. maalis, 2020

Nyt tarvitaan poikkeusolojen yhteen hiileen puhaltamista. Meidän on löydettävä toisemme ja tarjottava olkapää kanssakulkijan nojata, on otettava kädestä ja talutettava horjuvaa.

On näytön paikka.

Sekin on selviö, että köyhyys maassamme on lisääntynyt ja yhteiskunnasta syrjään heitettyjä on paljon enemmän kuin aikoihin. Inhimillisyys ja lähimmäisen kantaminen karikkoisella polulla on muuttunut euroilla ongelmien ratkomiseksi.

Nyt elämme poikkeusoloja. Monelle lapselle koulu ja sen kouluruokailu on tarjonnut ainoan lämpimän aterian päivässä. Nyt etä- ym opiskelun myötä tämä ruoka ja sen puuttuminen päivästä muuttuu monessa perheessä tuskalliseksi painajaiseksi. Millä me elämme kun ei ole ruokaa.

Näillä ajatuksilla mietin seurkuntien ja muiden nyt "toimettomiksi" jäävien yhteisöjen resursseja. Ruoan ja vessapaperien hamstraamisen sijaan toivoisin syntyvän yhteisöllistä huolehtimista, että kaikilla on mahdollisuus selvitä arjen haasteista.

Olisko mahdollista että nämä resurssit laitettaisiin eräänlaisten ruokarinkien käyttöön ja näin jokaisella lapselle ja vähävaraiselle perheelle olisi se koulusta saatu lämmin ateria korvattavissa. Ei mitään kansankokouksia taikka baarityyppisiä ratkaisuja vaan ruokaa lapselle ja perheelle, joka pyytää apua taikka jonka tiedämme tarvitsevan apua.

Jospa lopetettaisiin se hamstrailu. Sivistyneessä maassa huolehditaan siitä, että kaupoissa on tarjota ainakin välttämättömin jokaiselle jolla on varaa tuotteita ostaa.

Jolla ei ole niin hän on saanut nämä "armopalat" ylijäämä ruokina tavalla taikka toisella jaettuna. Hamsterilta ei jää "armopaloja" jaettavaksi.

"Nyt silmäin alla Jeesuksen olemme tulleet yhtehen. Sä Herra kaikki ravitset, siis siunaa pöydän antimet" - virsi 472 ensimmäinen säkeistö.

tuomo

15. maalis, 2020

Millä oikeudella vastuunkantajat voivat sysätä päättämättömyytensä pienten koululaisten niskaan.

Kun hallitus ja päättäjät eivät kykene ratkaisemaan korona Suomessa kiihtyvää epidemian tuomaa päivähoito-ongelmaa niin he pakottavat lapset päiväkoteihin ja kouluun. Kouluista on tehty päättämättömän hallituksen pelastusrenkaita ja opettajat sekä pienet oppilaat on asetettu tartunta-, ja syyllisyys uhan alle levittää tämä tauti niin, että riskiryhmien uhrit kaatuvat heidän omalletunnolleen.

Ala-asteista, kansalais- ja musiikkiopistoista sekä kouluista on tehty helppo ratkaisu päivähoito-ongelmaan, aikuisten ihmisten työssäolo-ongelmaan. Opettajilta ja oppilailta ei kysytä mitään.

Lukiolaisille ja yläastelaisille, jotka osaavat itse tehdä kotona ruokansa annetaan oikeus etäopetukseen.

Kansankokoukset ja aikuisten ja lasten harrastukset, jumpat ja julkiset tilat suljetaan kun ei saa olla lähikontaktissa.

Koululaiset ja opettajat ovat toista maata. Heidän osansa on hoitaa päättämättömän Suomen vastuunkanto päivähoidosta. Heille asetetaan kohtuuton taakka pelastaa taloudellisesti aikuiset töihin.

Me opettajat ja oppilaat elämme samaa korona todellisuutta kuin kaikki muutkin.

Luen HUS:n infektiolääkäri Asko Järvisen lausunnon jossa hän toteaa että todettuja tartuntoja tänään sunnuntai-iltana on vähän vajaat 250 mutta todellisuudessa tartunnan saaneita on paljon enemmän. Luen seuraavan jutun. Vuorokaudessa Italiassa tähän tautiin on kuollut ennätysmäärä ihmisiä eli noin 350 on uhrannut henkensä koronalle.

Päättämättömälle hallitukselle pieni lapsi ja eläkeläisvanhus on aina helppo ratkaisu.

tuomo

14. maalis, 2020

Viime perjantaina oli paitsi meidän hääpäivä niin myös 105 päivää kestäneen talvisodan päättymisen muistopäivä. Kirkonkellot soivat ja liput liehuivat tälle muistolle.

Tämän  päivän ”sota” on toista maata. Tuli toki arvattavasti, ei yllättäin mutta tilaamatta kumminkin. Käymme ”koronavirussotaa”, jossa THL on saanut valtakunnan tietäjän roolin jota maan hallitus käyttää päätöstensä pohjana.

Meille ei juurikaan ole asetettu mitään rajoituksia vaan esitetään toiveita, joita paikallisten avien toivotaan noudattavan. No sen verran tuli rajoituksia, että joukkokokoontumisia rajataan alle 500 läsnäolijaan.

Miltä tämä minusta näyttää niin vastuunpakoilulta. Päätösten keskittäminen vastuullisille yhteen paikkaan olisi ainut oikea ratkaisu ja kyllä se Tasavallan presidentin sanoin hoidetaan taloudellisesti sitten niiden terveiden toimesta.

Kun somessa kirjoitin asiasta niin vasemmistoedustaja loihe lausumaan, että jos päiväkodit ja koulut suljetaan niin kuka ne lapset hoitaa. Oletan että vanhemmat ja kotona. Nyt on vain tilanne tämä.

Olemme jo oikeasti epidemiamaa mitä tulee koronaan. Sairastuneita on yli 230 henkilöä tänään lauantaina puolilta päivin ja tauti leviää nopeammin kuin missään muualla Euroopassa suhteutettuna väestöön. Yli 30% enemmän joka vuorokausi sairastuneita kun heräämme seuraavaan aamuun.

THL piti tiedotustilaisuuden. Siellä nämä yli-ihmisinä viisaimmiksi maailmassa tämän taudin hallinnassa julistautuneet istuivat kylki kyljessä toisen heistä pyyhkiessä hikeä otsaltaan ja pärskien nenäliinaansa, kun toinen kertoi, että nyt on syytä jäädä kotiin vähäisimpienkin tuntemusten tullessa kohdalle. ”Ei tämä ole koronaa”, tuumas asiantuntija vieressä ja hyökkäsi toisen korvaan kiinni supattamaan ja sitten hymyiltiin leveästi.

Se miten meillä suojellaan taudilta on lähinna ”peskää käsiänne” ja kun sen olette tehneet ”peskää taas käsiänne”. Asiantuntijoiden ohjevalikoimaan ei kuulu rajoittaa liikkumista, matkustamista eikä laittaa laitoksia kiinni kuten päiväkodit ja koulut taikka erilaisten hoitolaitosten sulkeminen ulkopuolisilta eikä liioin ulkomaille matkustamista rajoiteta edes pahimpiin koronasumppuihin. Tänne saa tulla ja mennä.

Kun muualla rajoitetaan ja suljetaan niin meillä harkitaan yliviisaiden asiantuntijoiden ohjeesta johtuen. Olemme tämän taudin ongelmien ratkaisijoina surkein maa mitä tiedän. Ei tule päätöksiä ei sitten millään, eikä oteta mallia toisten maiden viisaista ratkaisuista.

Lyödään nyt tässäkin sodassa se pää siihen kuluisaan Karjalan mäntyyn.

tuomo

7. maalis, 2020

Kun olen seurannut näitä Päivi Räsäseen kohdistuvia tutkintapyyntöjä ja piispojen sekä kirkonmiesten ja naisten kiemurteluja tämän valtakunnansyyttäjä Toiviaisen ymmärtämättömyyden edessä, niin en ole tullut aivan vakuuttuneeksi ovatko kirkkomme palvelijoina olevat papit oikeasti kristinuskon asialla taikka edes kristittyjä.

Arkkipiispa Luoma loihe lausumaan ettei tällä syyttämisen loputtomalla suolla ole mitään tekemistä uskonnonvapauden taikka sananvapauden kanssa. Samalla kirkon hallinnon sisältö taputetaan käsiä kun Toiviainen uskon ymmärtämättömyydessään syyttää kaikesta sanomisesta taikka erilaisissa tv-ohjelmissa lausutuista. Sanois nyt sen edes että oliko ohjelma huono vaiko ihan kelvollinen.

Kun tälle tielle on lähdetty niin on päivän selvää, että ollakseen yhtään looginen niin valtakunnansyyttäjän tulisi syyttää kaikesta sellaisesta mikä on tulkittavissa eri tavoin. Mistä tässä tällaisessa syyttämisessä on kysymys oikeasti niin ihan ilmiselvästä poliittisesta mielipidemuokkauksesta.

Kirkon sisältä on huudettu puolustajia Päivi Räsäselle. Miten sieltä uskon ymmärtämättömyyden tynnyristä voisi kenellekään mitään puolustajia nousta. Kirkko ei tulkitse enää Raamatun sisältöä vaan se luo politiikkaa tässä ajassa. Piispa Teemu Laajasalo on yhdessä asiassa sataprosenttisen oikeassa eli aika muuttuu. Kaikki muu hänen puheestaan onkin sitten politiikkaa. Kaikkein eniten hämmästyttää kirkon oppineen miehen rakkauskäsitysten täydellinen sekoittaminen Raamatussa kerrotujen rakkauden sisältöjen kesken. Laajasalon teologia on pitkälle antikristuslaista höpötystä tässä asiassa. Monessa muussa olen ollut hänen kanssaan ihan samaa mieltä.

Jos Toiviainen olisi johdonmukainen niin hän ei syyttäisi yhtäkään ihmistä eikä lähtisi jahtaamaan yksittäisiä tapauksia vaan kieltäisi ideologioita ja taistelisi niitä vastaan. Raamattu, virsikirja, tunnustukselliset tekstit olisi kiellettävä jne. Mihin tämä taas loogisuudessaan johtaisi niin kaikki poliittiset aatteet olisi kiellettävä. Niiden tarkoitus kun lienee aina riistää ja alistaa jotakin jonkun toisen hyväksi.

Lopuksi totean sen minkä olen todennut ennenkin. Uskosta eikä varsinkaan kristinuskosta pitäisi puhua sellaisen jolle se ei ole henkilökohtainen. Ainakaan niin että sellaisesta tuomitsisi missään olosuhteissa ketään.

Toiviainen on palauttanut ”Juhannustanssit” taas suomalaisuuden keskiöön.

tuomo

24. helmi, 2020

Suomessa ja maailmassa on jo pitkään vallinnut pääomien valta. Demokratioita ei oikeasti ole olemassa eikä valta ole päätöksentekoa vaan rahan käyttöä.

Mistä kaikki alkoi niin sinä päivänä kun tasa-arvoa alettiin edistää heitettiin hyvästit biologialle. Feminismi tuhosi lopulta myös ihmisyyden ajatuksen. Olemme jotain minkä itse luomme. Tämä kehitys on pääomien etu.

Mihin tämä johtaa niin tieteellinen tutkimus ja ylipäätään yliopistot eivät enää tiedä mitä opettaisivat. Luodaan maailmankuva jossa ihminen ei ole sitä miltä näyttää ja tuntuu vaan juuri sellainen kuin hänen halutaan olevan.

Kun tissit puuttuu niin ne tehdään.

Luojan luomistyölle ei jää tilaa eikä ole enää mitään mikä syntyy luonnostaan.

Voisin kuvitella, että pääomien halu muuttaa maailmaa ja ihmistä perustuu vallan kasvattamiseen. Jos ongelmaa ei ole se luodaan.

Hyväntekijöinä esiintyvät miljardörit eivät hyvitä yhteiskuntia taikka yhteisiä varojamme vaan omiaan. Kaikki järjestelmät joihin Suomikin on nyt kiihtyvällä tahdilla lähtenyt mukaan perustuvat verottomaan ansioon ja siihen, että meillä köyhillä on velkaa. Kenelle? No tietenkin pääoman omistajille.

Raha lakkaisi olemasta kun maailmassa ei enää olisi velkaa. Tällöin myös pääomien valta loppuisi. Siksi pitää luoda kriisejä, olevia taikka olemattomia, kuviteltuja.

Tämä ei pääty hyvin mutta ei kovin huonostikaan.

Luoja ei ratkaise ongelmiamme mutta antaa mahdollisuuden pelastua. Miettikääpäs sitä.

tuomo